On taas se aika vuodesta, jona naiset rynnistävät tukka hulmuten kevätvaateostoksille. Kevätpäivien vuoksi naisen ote realismista saattaa herpaantua ja hän päättää käydä sovituskopissa. Ja se on aina lähtökohtaisesti huono idea, koska naisten maailmanhistoria ei tunne ketään, joka olisi käynyt sovituskopissa tulematta ulos sieltä viittä vaille masennuslääkityksessä. 

Siis pieni sovituskoppikertaus lienee paikallaan ihan yleisen hyvän takia.

Sovituskoppi

– on paikka, joka on ahdas ja sillä tavalla valaistu, että selluliittimuhkurat näkyvät kuuhun asti

– on paikka, jota varten on valmistauduttava pukeutumalla kokovartalopanssariin, joka peittää kaikki poimut ja makkarat. Sen päälle sitten sovitetaan ne vaatteet, joita on tarkoitus sovittaa

– on paikka, jossa haisee hiki, koska tuskanhiki virtaa. Tajusitko?

Pahimmat virheet sovituskopissa ovat:

– numeroa liian pienten vaatteiden kokeilu

– sopivan numeroisten vaatteiden kokeilu

– vaatteiden kokeilu

Vielä pahemmat virheet sovituskopissa ovat:

– kaverin ottaminen mukaan sovituskoppiin

– lapsen ottaminen mukaan sovituskoppiin

– selfien ottaminen sovituskopissa

Kaikkein karkeimmat aloittelijan virheet sovituskopissa ovat:

– miehen ottaminen mukaan sovituskoppiin

– sovituskoppiin meneminen kuukautisten ja ovulaation aikana sekä niiden välillä

– alusvaatteiden tai bikinien kokeilu sovituskopissa

Johtopäätös:

Sovituskoppi on jonkun miehen suunnittelema. Itse asiassa se on kosto koko naissukukunnalle. Nainen, älä alistu sovituskopin hirmuvallalle vaan tee vaatteesi itse (puahhaaaa) eiku tilaa netistä. Kiitos.

Jos olet saanut joskus hyvän sovituskoppikokemuksen, kerro se muillekin. Tosin, ei me uskota kumminkaan.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Tervemenoa helv******* eiku sovituskoppiin!”

 • Mirkku sanoo:

  Sovitus kopit on ensinnäkin jo ihan liian pieniä. Ei siellä mahdu kunnolla pukemaan ja riisumaan. Istuma tilaakin saisi olla. Ja juuri tästä pienuudesta johtuen joutuu katsomaat itseään viiden sentin päästä peilistä, se ei ole normaalia. Pitäisi saada katsoa vähän kauempaakin

 • Nimetön sanoo:

  Joo! Ittekki törmänny noihin huonoihin sovituskoppeihin ihan liian usein. Mutta minkälainen olis sitten sellainen ”unelmien sovituskoppi”? Heittäkääs ideoita! 😀

 • Sovituskoppikammoinen sanoo:

  Todellakin. Samaa olen miettinyt minäkin monet, monet kerrat kuten Riksukin, että luulisi kaupojen haluavan, että naiset osatavat vaatteita eivätkä kammoa vaatekeuppoja. Mutta MIKSI IHMEESSä sovituskopit ovat aivan kamalia. (poikkeuksia kyllä muutamia on) Valaistus todellakin on sellainen, että kaikki pienimmätkin pisteet ja montut ja muhkurat iholla loistaa just sinne kuuhun asti. Kopit on ahtaita, eikä niissä useinkaan ole tuolia eikä hyllyä, mihin laittaa käsilaukku ja silmälasit. (vielä löytyy naisia, joilla on käsilaukku ja silmälasit) Onpa ollut sellainenkin sovituskoppi, että ei ole ollut edes ripustuskoukkua omille vaatteillle.

  Vaatteiden sovitus ja sen myötä ostaminen tyssää sovituskoppikammoon. Niissä kamalinta on niiden valaistus ja peilit. Niissä on jokin kumma rumentava mekanismi. Itsetunto romahtaa kun kaikki karmeus
  ja rumuus itsestä hyppää silmille yhdellä vilkaisulla. Ne sopisivatkin paremmin punkkien etsimiseen iholta ja luomien tarkasteluun kuin vaatteiden sovitukseen.

  Valaistuksenja peilien pitäisi olla sellaiset, että vaatteita sovittaessa näyttäisi kauniilta ja upealta. Etttä vaate istuu päällä ja hivelee vartaloa. Eikä päinvastoin.

 • Äiti ja kaksi neitiä sanoo:

  Yli 180-senttinen lisää listaan vielä sen, että monissa vain naisille suunnatuissa vaatekaupoissa sovituskopin ovi/verhovirityksen yläreuna on mukavasti tuossa tissien paikkeilla. Siinä sitten kyykistelen, jos meinaan ettei koko puoti nää millaisissa rintsikoissa rouva onkaan tänään lähtenyt liikkeelle.

 • Riksu sanoo:

  Olen (aina) luullut, että se olen vain minä, joka vihaa sovituskoppeja! Lohdullista kuulla, etten ehkä olekaan ainoa :). Oi miksi se valaistus on niin JULMA??? Eikö sovituskoppien pitäisi saada ihmiset ostamaan eikä masentumaan? Kysyy nimim. ”Epätoivoinen sovittaja”