Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Muurla.

Vappu saapui jo Huonon Äidin huippukokin Ilkka Lääverin keittiöön! Näillä helpoilla resepteillä päivität vapun perinneruoat nextille levelille, ja keräät pointsit perheeltä.

Muurlan upeilla Vappu Keittiössä -sarjan emaliastioilla vähennät keittiön työmäärää, eli tiskiä, sillä monikäyttöiset emaliastiat käyvät läpi pitojen, ruoanvalmistuksesta kattaukseen. Samassa emaliastiassa voi kuullottaa sipulit sun muut, sekoittaa perunasalaatin ja tuoda vielä tarjollekin! Sama homma nakeilla! Keväinen perunasalaatti, sinappi creme fraiche ja nauravat nakit olkaa hyvä:

Perunasalaatti

  • 600 g pikkuperunoita
  • 1 puntti vihreää parsaa
  • 1 pussi pikkuporkkanoita
  • 2 kpl salottisipulia
  • ½ punttia kevätsipulia
  • ½ ruukkua lehtipersiljaa
  • 1 dl oliiviöljy
  • vaaleabalsamicoa
  • suolaa, sokeria
  • mustapippuria

Pilko perunat puoliksi tai neljään osaan ja keitä ne suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä kypsiksi. Kuori ja pilko salottisipulit suikaleiksi. Lämmitä kattila ja lisää oliiviöljy sekä sipulit. Kuullota sipuleita hetki. Pilko porkkanat paloiksi ja lisää ne kattilaan. Kypsennä muutama minuutti. Pilko vielä parsat ja lisää ne myös kattilaan. Kuullota vielä hetki.

Valuta vesi pois kypsistä perunoista ja lisää ne vihannesten joukkoon. Mausta mustapippurilla, suolalla ja vaalealla balsamicolla. Lisää lopuksi hienonnettu kevätsipuli ja lehtipersilja.

Sinappinen creme fraiche

  • 200 g creme fraichea
  • 2 rkl kokojyvä dijon-sinappia
  • ½ dl hienonnettua kevätsipulia ja lehtipersiljaa
  • ripaus suolaa

Sekoita kaikki aineet keskenään.

Nakit

  • 1 paketti nakkeja
  • maustepippuria
  • laakerinlehtiä
  • vettä

Kiehauta vesi kattilassa mausteiden kanssa. Viillä nakkeihin molempiin päihin kaksi viiltoa ristiin. Laita nakit kiehuvaan veteen ja nosta kattila syrjään. Anna nakkien lämmetä n. 5 minuuttia ja valuta vesi pois. Tarjoile salaatin ja creme fraichen kanssa.

Vappupöydän kauneimmat focaccian ohjeen löydät täältä, ja täältä taas löytyy resepti tyrmäävään serpentiinikakkuun!

P.S. NYT on oikea aika tuoda vappu teidänkin keittiöön! Muurlan verkkokaupassa saat 25.4.-1.5.2022 nämä ihanat Vappu Keittiössä -sarjan tuotteet tasarahahintaan!!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia