Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Muurla.

Ihan just on taas Vappu! Ihanaa!! Vasta oli laskiainen ja laskiaisen mukipullat, ja nyt pyöritellään jo Vappu Keittiöön ja tällainen sesongin suursuosikki, serpentiinikakku. Mihin se aika oikein katoaa? Varmaan niihin ruuhkavuosiin.

Vappu Keittiössä on muuten Muurlan ihana keittiösarja, joka pirskahtelee iloa ja valoa keittöön ihan kuten nämä huippukokkimme Ilkka Lääverin reseptitkin! Sarjaan kuuluu ihania pastellisia kattiloita, patoja, kulhoja ja vuokia, arjen ruoanlaiton haasteisiin vastaavasta laatuemalista valmistettuina.

Vappu Keittiössä -sarjan emaliastiat on valmistettu Muurlan tuplaemalointitekniikalla, joten ne kestävät sukupolvelta toiselle, ja ovat klassisen tyylikkäitä, suorastaan ilo silmälle. Sarjan monikäyttöiset kulhot ja vuoat kestävät kuumentamista kattiloiden ja patojen tapaan, ja niissä voi myös säilöä kokkaukset, sillä emalista ei irtoa ruokaan mitään haitallisia aineita. Säilömistä helpottavat kulhoihin sopivat silikonikannet.

Kauniit astiat soveltuvat myös kattaukseen, joten monipuolisuutensa ja kätevyytensä ansiosta Vappu Keittiössä -sarjan tuotteet syrjäyttävät monta muuta pataa ja kattilaa taloon tullessaan. Kun yksi kulho hoitaa kolmen hommat, ei säilytystilaa mene hukkaan! Suoraan uunista pöytään pääsee mm. tämä Ilkan upean keväinen herkkufocaccia ja tietysti vappupöydän kruunu, serpentiinikakku:

Kelpaisko sunkin keittiöön tällaiset kauniit ja kätevät emaliastiat? Jaetaan pieni salaisuus: huomenna maanantaina alkaa Muurlalla Vappu Keittiössä -sarjan kevätkampanja, josta sarjan ihanat astiat voi hankkia kotiin edullisin tasarahahinnoin! Klikkaa siis Muurlan verkkokauppaan ja täytä ostoskori valmiiksi! Vappu Keittiössä kampanja voimassa 25.4.-1.5.2022!!

Serpentiinikakku

  • 250 g mantelimassaa
  • 125 g voita50 g vehnä- tai gluteenittomia jauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 3 kpl kananmunaa
  • yhden appelsiinin kuori raastettuna
  • korppujauhoja
  • voita vuoan voiteluun

Kuumenna uuni 170 c asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja mantelimassa kuohkeaksi ja tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi jauhot, appelsiininkuoriraaste ja suola.

Voitele uunivuoka voilla ja jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa pois vuoasta. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.

Kuorrutus

4 x

  • n. 1 dl tomusokeri
  • muutama tippa elintarvikevärijä keltainen, punainen, sininen, vihreä
  • 1 rkl sitruunanmehua

Sekoita neljässä pienessä kulhossa 1 dl tomusokeria ja 1 rkl sitruunanmehua tasaiseksi tahnaksi. Lisää muutama tippa väriainetta. Kuorrutteen tulee olla hiukan valuva, joten lisää tarpeen mukaan lisää nestettä tai tomusokeria. Laita kuorrutteet neljään pursotinpussiin ja pursota raitoja kakun päälle. Anna hetki jähmettyä. Voit koristella lisäksi strösseleillä tai suklaarakeilla.

P.S. Myös vappuna pitää syödä muutakin kuin kakkua, joten pistä pöytä koreaksi kevätfocaccian sekä nauravien nakkien ja perunasalaatin avulla!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia