Kokkauksia -ruokakirja on ilmestynyt!
Nyt se on täällä! Huonon Äidin ja huippukokki Ilkka Lääverin ruokakirja Kokkauksia nyt saatavilla!!
Ei aina sitä samaa vaan jotain uutta ja ihanaa, toivoi Huono Äiti -yhteisön jäsen ruokakirjalta. Tästä syntyi Kokkauksia, joka on kunnianosoitus kotimaiselle raaka-aineelle ja arjen juhlalle.
Kirjan upeat kuvat on kuvattu eri puolilla Suomea Kuusamossa, Keski-Suomessa, Tampereella ja Helsingissä yhden ruokavuoden aikana.
Reseptiikka
Palkittu keittiömestari Ilkka Lääveri toteutti reseptiikan kirja lähes sadalle helposti syntyvälle ruokaohjeelle Huonon Äidin seuraajien toiveiden pohjalta. Huonon Äidin perustaja toimittaja ja kirjailija Sari Helin on kirjoittanut kirjaan ruokatarinat, joita voi maistella kokkauksen valmistumista odotellessa.
Mukana mm. Hurmausrisotto, Pyttipannu mustastamakkarasta, Makaronilaatikko ilman uunia sekä tämä Broilerin rintafilettä ja sienikastiketta -resepti, jonka yhteydessä Ilkka paljasti myös vinkin jolla varmistetaan että kanasta ei tule kuivaa:
”Käsi ylös: Onko kanasi aina kuivaa? Jos haluat varmistaa, että kana ei kuivu, hanki digitaalinen sisälämpömittari. Kun mittari näyttää 60 astetta ja annat ruoan vielä vetäytyä hetken, pysyy broileri mehevänä.” – huippukokki Ilkka Lääveri
Broilerin rintafileetä ja sienikastiketta
- 4 kpl broilerin rintafileetä (voit myös käyttää paistileikettä)
- 250 g herkkusieniä (myös muut sienet käyvät esim. kantarelli, suppilovahvero)
- 1 sipuli
- 5 dl kuohukermaa
- 2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
- suolaa, mustapippuria
- 1 pussi / 250 g broccoliineja
- rypsiöljyä paistamiseen
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta broilerin rintafileet suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu savuavaksi ja lisää öljyä. Paista broileriin kaunis väri molemmille puolille. Laita broilerit uunivuokaan ja uuniin noin 8 minuutiksi. Voit käyttää myös sisälämpömittaria ja asenna tavoitteeksi 60 astetta. Kun otat broilerit pois, anna niiden levätä folion alla noin 10 minuuttia.
Hienonna sipuli ja pilko sienet neljään osaan. Paista sieniä kuumalla pannulla tilkassa rypsiöljyä, kunnes niissä on kaunis väri. Lisää hienonnettu sipuli ja paista vielä hetki. Kaada kerma pannulle ja kiehauta voimakkaasti. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamiviinietikalla. Ota pois levyltä.
Kuumenna pannu ja laita siihen tilkka öljyä. Lisää broccoliinit pannulle ja mausta suolalla. Lisää 0,5 dl vettä ja keitä vesi pois. Tarjoile kokonaisuus.
Kokkauksia on huomattu myös mediassa
Iltasanomat huomioi Kokkauksia -kirjan reseptien istuvuuden ihan oikeaan arkeen
ja Arjen Nopeat ja helpot -lehti nappasi kirjasta jakoon usemman reseptin!
Mukana mm. maukas ja mainio munakoisovuoka.
Tilaa Kokkauksia tästä itselle ja lahjaksi!
Kovakantisessa kirjassa yli 300 sivua, kustantaja Readme.fi.
Kirjan pääkuvaaja on Liisa Valonen.
— Huono Äiti -toimitus
Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!
Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.
Broilerin rintafilee ja sienikastike reseptiä ehdottomasti kokeiltava, kiitos ❤