Huippukokeilla on niksinsä, joita me tavikset voimme yrittää matkia, jos ne meille kerrotaan. Ja nyt kerrotaan huippukokin kukkakaalikeiton salaisuus eli fenkoli ja tähtianis!

Tämä erityisen hyvä, Lindrothin puutarhan DeliVerde kasviksia hyödyntävä kukkakaalikeitto muuttaa kaikki ajatuksesi kukkakaalikeitosta. Tämä arkiruokapöytään sopiva, mutta juhlapöytäänkin kelpaava resepti on tietysti palkitun huippukokkimme Ilkka Lääverin käsialaa.

Kukkakaalikeitto ja fenkolisalaattia

Neljä annosta

  • 1 kpl kukkakaali
  • 100 g voita
  • ½ kpl purjoa
  • 2 kpl kotimaista omenaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 3 dl täysmaitoa
  • ½ dl valkoviiniä tai hapanta omenamehua
  • 1 kpl tähtianista
  • 2 tl currya
  • 1 rkl sokeria
  • 1–2 tl suolaa
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 kpl fenkoli
  • 1 kpl DeliVerden salaattikerä
  • ½ ruukkua rakuunaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa

Pilko purjo ja kukkakaali ohuiksi paloiksi. Sulata voi kattilassa ja freesaa eli kuullota kukkakaalia sekä purjoa muutama minuutti. Lisää curry, tähtianis, suola ja sokeri kattilaan ja jatka freesaamista. Laita valkoviini kattilaan ja keitä hetki voimakkaasti. Lisää maito ja kerma. Leikkaa fenkoli pituussuunnassa puoliksi ja laita kylmään veteen. Kylmä vesi estää fenkolin tummumasta ja pitää sen rapeana. Voit hienontaa kannat ja lisätä keittoon.

Pese salaatti ja revi pieneksi. Riivi rakuunasta lehdet. Kun kukkakaali on kypsynyt, laita seos tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa maidolla ja mausta suolalla. Valuta fenkoli vedestä ja mausta salaatin sekä rakuunan kanssa. Tarjoile keiton kanssa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia