Pastaviikon päättää lasten suosikki, arjen nautinto ja juhlapöydänkin lemppari, lasagne! Tuoreen twistin tähän herkkuun tuovat punaiset linssit, jotka ovat sekä edullista että terveellistä ruokaa. Resepti on Huonon Äidin luottokokki Ilkka Lääverin käsialaa.

Linssilasagne

  • 400 g lasangelevyjä

Linssikastike:

  • 400 g punaisia linssejä
  • 140 g tomaattipyreetä
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • 3 pientä sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 200 g herkkusieniä
  • 300 g juuriselleriä
  • 2 porkkanaa
  • 100 g lehtikaalia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 l tomaattimehua
  • 5 dl vettä

Juustokastike:

  • 1 l maitoa
  • 4 rkl maizenaa
  • 175 g juustoraastetta

Lisäksi suolaa ja mustapippuria

Sekoita maito ja maizena pinnoitetussa kattilassa. Keitä maitoa, koko ajan pohjasta sekoittaen, muutama minuutti, että maizena kypsyy. Lisää 150 g juustoraasteesta maidon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta teelusikallisella suolaa.

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet. Hienonna myös herkkusienet. Kuumenna kattila ja lisää öljy, sipulit sekä sienet. Kuullota näitä viiden minuutin ajan. Kuori ja raasta selleri ja porkkanat. lisää raasteet kattilaan ja jatka kuullottamista vielä viisi minuuttia.

Lisää tomaattipyree ja savupaprikajauhe kattilaan. Kuullota vielä muutama minuutti ja lisää kuumalla vedellä huuhdellut linssit, etikka, tomaattimehu sekä vesi. Keitä linssikastiketta 15 minuuttia kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta 1 rkl suolaa ja rouhi reilusti pippuria joukkoon. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää. Lisää linssikastikkeeseen lopuksi hienonnettu lehtikaali.

Kokoa seuraavaksi lasagne. Laita laakeaan uunivuokaan pohjalle linssikastiketta. Lado seuraavaksi lasagnelevyt kastikkeen päälle ja lopuksi juustokastike.

Jatka linssikastikkeella ja lado kerroksia niin kauan kun täytteitä riittää.

Päällimmäiseksi tulee juustokastike ja ripottele loput juustoraasteet lasagnen päälle.

Kypsennä lasagne 185 c asteisessa uunissa 40 minuuttia.

Voit käyttää linssikastiketta myös muiden pastojen, riisin tai perunan kanssa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia