Maistuisko pasta? Tämän viikon arkiruokareseptit pyhitetään tälle Italian lahjalle keittiöihin kautta maailman. Vaikka Suomessa pastaa onkin puputettu vasta reilu vuosisata, naapurimaan neljään sellaiseen verrattuna harvinaisen vähän, makaroni, spagetti, lasagne ja muut pastan muodot ovat löytäneet tiensä suomalaisten sydämeen. Eikä suotta, pasta nyt vaan on niiiiin hyvää, ja kelpaa myös nirsolle jälkikasvulle, melkein aina!

Pastaviikon potkaisee käyntiin äärimmäisen nopea pastakastike, joka onnistuu siinä ajassa, kun pasta kypsyy. Voit katsoa Huonon Äidin TikTokista videon, jossa kastike valmistuu kolmessa minuutissa! Muita viikon reseptejä ovat:

Kaikki tietysti Huonon Äidin luottokokin, palkitun Ilkka Lääverin käsialaa.

Tomaatti-mozzarellapasta

Neljä annosta

  • 3 kpl valkosipulikynttä
  • 1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 prk tomaattimurskaa paprikalla
  • 1 pss pinjansiemeniä
  • 1 prk kapriksia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 ruukku basilikaa
  • 4 pss mozzarellaa
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • pippuria myllystä
  • 400 g pastaa

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna laakea kattila tai paistinpannu ja kuullota valkosipulia oliiviöljyssä hetki. Lisää tomaattimurska ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita ja lisää kaprikset sekä pinjansiemenet. Mausta etikalla, suolalla, sokerilla ja pippurilla. Kaada kastike kypsän pastan päälle ja lisää lopuksi hienonnettu basilika ja revitty mozzarella.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia