Siskonmakkara on useimmille tuttu keitossa, mutta pastakastikkeessa se vasta loistaakin! Niksi on pyörittää siskonmakkaroista pieniä pullia, ja paistaa niihin upea pinta savuavan kuumalla paistinpannulla. Tämäkin pastaviikon resepti on palkitun huippukokki Ilkka Lääverin kehittämä.

Siskonmakkarabolognese

Neljälle

  • 400 g siskonmakkaraa
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 sipulia
  • 1/2 juuriselleriä
  • 1 palsternakka
  • 300 g tomaattipyreetä
  • 1 l kana- tai lihalientä
  • 1 puntti salviaa
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • öljyä
  • suolaa, sokeria, mustapippuri
  • parmesaania

Hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuumenna kattila ja laita 2 rkl öljyä kattilaan. Lisää hienonnetut sipulit kattilaan ja kuullota 2 minuuttia. Kuori ja raasta porkkana, selleri ja palsternakka. Lisää raasteet kattilaan ja jatka kuullottamista 5 minuuttia. Lisää kattilaan tomaattipyree ja kuullota vielä 3 minuuttia. Lisää sitten kanaliemi ja keitä kunnes nesteestä on puolet haihtunut.

Kuumenna paistinpannu savuavan kuumaksi ja lisää reilusti öljyä pannulle. Muotoile makkaramassasta pieniä pullia paistinpannulle. Paista makkarapullia muutama minuutti ja ota makkarat pois pannulta. Valuta ylimääräinen rasva pois. Lisää pullat kastikkeeseen ja mausta lisäämällä 1 rkl suolaa, 2 tl sokeria, mustapippuria, punaviinietikka ja hienonnettu salvia. Tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa. Raasta päälle parmesaania. Tarjoile pastan kanssa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia