Mikäpä parempi pastan kaveri, kuin savulohi. Tämä ravintolatason pasta-ateria valmistuu helposti kotonakin, ja resepti on tietysti ravintoloitsijanakin tunnetun huippukokki Ilkka Lääverin käsialaa. Kurkkaa pastaviikon muut herkulliset reseptit tästä!

Savulohi-fenkolipasta

Neljä annosta

  • 250 g kylmäsavulohta
  • 1 iso fenkoli
  • 1 kurkku
  • 1 puntti kevätsipulia
  • 1 puntti lehtipersiljaa
  • 1 purkki ruokakermaa
  • 2 dl kalalientä
  • 2 rkl maizenaa
  • 2 kpl sitruunaa
  • suolaa, pippuria
  • oliiviöljyä
  • 500 g pastaa

Hienonna fenkoli pieneksi ja kuumenna laakea kattila. Lisää kattilaan öljy sekä fenkoli ja kuullota 5 minuuttia. Pilko kurkku paloiksi ja lisää kattilaan. Sekoita maizena kalaliemeen ja kaada kerma sekä kalaliemi kattilaan. Keitä kunnes kastike on saostunut. Hienonna lehtipersilja sekä kevätsipuli ja sekoita kastikkeen joukkoon.

Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja paahda lohkoja kuumalla pannulla molemmin puolin. Revi kylmäsavulohi pienemmiksi paloiksi. Sekoita kastike kypsään pastaan ja tarjoa kylmäsavulohen ja sitruunalohkojen kanssa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia