Kyssäkaali eli kaalirapi saa harmittavan vähän huomiota kotikeittössä, ja tässäpä ensimmäinen asken asian korjaamiseen! Paksoihin saimme tutustua viikkoresepteissä jo aiemminkin, ja kotijuusto nyt vaan on ❤️

Tämäkin resepti on tietysti Huonon Äidin huippukokki Ilkka Lääverin käsialaa, ja reseptissä käytetyt kasvikset ovat toki Lindroothin puutarhan DeliVerde-kasviksia.

Kyssäkaalipaistos, paksoita ja kotijuustoa

Neljälle

  • 1 kpl kyssäkaali
  • pala inkivääriä
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 kpl kevätsipulia
  • 2 kpl kotijuustoa
  • 4 kpl pientä paksoita
  • 1 ruukku shisoa
  • 1 tl gochujang-chilitahnaa
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 75 g voita
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Kuori ja kuutioi kyssäkaali. Kuumenna paistinpannu ja laita kyssäkaalipalat pannulle. Paista hetki ilman rasvaa ja lisää 1 rkl oliiviöljyä, kun kyssäkaali rupeaa saamaan väriä. Hienonna valkosipuli sekä inkivääri ja lisää ne 50 g voin kanssa pannulle. Kun voi alkaa ruskistua lisää vielä chilitahna ja riisiviinietikka sekä 1 tl suolaa. Paista vielä hetki ja lisää joukkoon hienonnettu kevätsipuli.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää paksoit pannulle. Lisää loput voit sekä 1 dl vettä ja ripaus suolaa. Haihduta vesi pois pannulta ja ota paksoit sivuun. Leikkaa koti juustot tangoiksi ja paahda kuumalla kuivalla pannulla nopeasti jokaiselta sivulta. Hienonna vielä shiho ja laita sitä annoksen päälle lopuksi. Tarjoile kokonaisuus.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia