Kuten otsikko jo paljastikin, niin nyt on kuulkaa niin houkuttelevan näköisen ja herkulliset pihvit, että lapsetkin syövät suurella ilolla! Vaikka reseptissä lisäkkeenä onkin salaatti, toimivat nämä pihvit myös esimerkiksi perunamuusin kainalossa. Resepti tietysti huippukokki Ilkka Lääverin kynästä, ja kasvikset DeliVerden puutarhalta.

Toimituksen koemaistoraaati kehuu eritoten minttukastiketta, joka oli järjettömän hyvä järjettömän hyvien porkkanapihvien kaverina!

Porkkanapihvit ja minttukastike

Neljälle

  • 5 kpl porkkanoita
  • 2 kpl kananmunaa
  • 150 g fetaa
  • 1 puntti retiisiä
  • 1 kerä salanova-salaattia
  • 1 ruukku minttua
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 tl dijonsinappia
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • suolaa, mustapippuria myllystä
  • öljyä paistamiseen

Kuori ja raasta porkkanat. Mausta porkkanaraaste 1 teelusikallisella suolaa sekä 1 rkl valkoviinietikkaa ja anna maustua 10 minuuttia. Purista porkkanaraasteesta neste pois siivilässä. Sekoita kuivan porkkanaraasteen joukkoon murskattu feta ja kananmunat. Mausta mustapippurilla.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja laita pannulle hiukan öljyä. Muotoile porkkanamassasta neljä pihviä pannulle. Voit käyttää stanssia apuna, mikäli sellainen kotoa löytyy. Paista pihvejä molemmin puolin keskilämmöllä n. 5 minuuttia per puoli. Pese salaatti hyvin ja kuivaa lehdet. Pese ja pilko retiisit viipaleiksi.

Laita tehosekoittimeen mintun lehdet, valkosipulinkynsi, dijonsinappi, 1 rkl valkoviinietikkaa, hunaja sekä 1 tl suolaa. Aja tasaiseksi ja lisää samalla 1 dl öljyä nauhana joukkoon. Mausta salaatti ja retiisit dressingillä.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia