Tässä nopea ja kevyt kanaruoka! Ihan järkyttävän hyvä! Kokkimme Ilkan tuotoksia jälleen!

Keitä perunat ja heitä raaka-aineet pellille tai vuokaan ja uuniin. Voit käyttää hyvin myös edellisenä päivänä keitettyjä perunoita. Jos haluat vähemmän mausteista ruuasta, käytä marinoimattomia broilerin rintafileitä.

Kevyt kanapelti

  • 600 g Naapurin Maalaiskanan chimichurri rintafileetä
  • 600 g kiinteää pientä perunaa esim. siikli
  • 300 g broccoliiniä
  • 2 makeaa sipulia esim. salaattisipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • pala inkivääriä (n. 30 g)
  • 1 kpl sitruunaa
  • yrttejä
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Pese ja puolita perunat, ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä. Kuumenna uuni 250 c asteeseen ja laita grillivastus päälle. Leikkaa broccoliineistä hiukan vartta pois ja mausta ne suolalla sekä oliiviöljyllä. Laita broccoliinit ison ja laakean uunivuoan tai -pellin pohjalle.

Puolita ja kuori sipulit. Leikkaa suikaleiksi ja hienonna joukkoon inkivääri ja valkosipuli. Mausta vielä suolalla ja oliiviöljyllä. Laita sipulit broccoliinien joukkoon.

Puolita broilerin rintafileet, mausta kevyesti suolalla ja asettele palat vuokaan. Mausta kypsät perunapalat oliiviöljyllä ja suolalla ja laita vuokaan niin, että broilerin palat eivät peity.

Laita vuoka uuniin 10–15 minuutiksi riippuen broilerien paksuudesta. Jos et käytä kiertoilmauunia kypsyminen voi viedä pidempään n. 20 minuuttia uunin tehokkuudesta riippuen. Kun broilerin pinta on paahtunut, ota vuoka uunista ja mausta hienonnetuilla tuoreilla yrteillä ja sitruunan mehulla.

 

By Ilkka Lääveri

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Älä vain tee tätä peltikanaa perheelle, koska eivät syö enää mitään muuta!”