Wok syntyy nopeasti, kunhan pilkkoo ensin vihannekset. Tähän Huippukokki Ilkka Lääverin kehittämään wokkireseptiin on käytetty runsaasti eri vihanneksia, mutta vähemmälläkin selviää.

Kalawok

4-6 annosta

  • 600 g kuha-, ahven- tai haukifileetä
  • 300 g riisinuudelia
  • 1 iso sipuli
  • 3 kpl porkkanoita
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 150 g sokeriherneitä
  • 1 paksoi
  • 1 rasia auringonkukanversoja
  • 1 ruukku korianteria
  • 3 kpl tuoretta kurkumaa
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 kpl chili
  • 1 prk osterikastiketta (200g)
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 3 dl kala- tai kanalientä
  • 1 sitruuna
  • öljyä
  • suolaa

Keitä riisinuudelit kypsiksi paketin ohjeen mukaan ja jäähdytä kylmällä vedellä irtonaisiksi. Poista kalasta ruodot ja pilko kuutioiksi. Mausta kalanpalat muutamalla ruokalusikallisella osterikastiketta ja 1 tl suolaa.

Kuori porkkanat ja sipuli. Pilko porkkanat, sipuli, paprika ja kesäkurpitsa puolirenkaan muotoisiksi ohuiksi suikaleiksi. Pilko eri kulhoon paksoi suikaleiksi ja puolita sokeriherneet. Hienonna korianteri. Hienonna myös valkosipuli, kurkuma ja chili.

Kuumenna wokpannu tai laakea iso kattila. Lisää 1 dl öljyä ja sipuli, porkkana, kesäkurpitsa ja paprika. Paista niitä kaksi minuuttia ja lisää hienonnetut chili, valkosipuli ja kurkuma. Lisää kalaliemi, osterikastike ja kalakastike. Keitä 2 minuuttia ja lisää nuudelit sekä paksoi, auringonkukanversot, sokeriherneet ja korianteri. Mausta sitruunan mehulla ja siirrä tarjoiluastiaan.

Kuumenna paistinpannu tai wokpannu ja lisää 2 rkl öljyä. Paista kalapalat nopesti kuumalla pannulla ja lisää wokin joukkoon.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia