Uunissa kypsyneet syksyn sadon juurekset vasta maukkaita ovatkin. Tähän uunijuuressalaattiin käytettiin keltajuurta ja juuriselleriä, mutta myös muut juurekset kuten punajuuri ja nauris sopivat. Käytä tähän siis lempijuureksiasi ja mausta tuoreilla yrteillä ja vuohenjuustolla!

Tämäkin resepti on tietenkin palkitun kokkimme Ilkka Lääverin käsialaa.

Uunijuuressalaatti

  • 5 kpl keltajuuria
  • 1 kpl juuriselleriä
  • 1 ruukku DeliVerde persiljaa
  • 1 ruukku DeliVerde rucolaa
  • 130 g vuohengryer-juustoa
  • ½ dl siemeniä kuten kurpitsa ja auringonkukka
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • DeliVerden salaattia

Pese ja mausta suolalla sekä öljyllä keltajuuret ja selleri. Kääri ne folioon yksitellen ja paahda uunissa 200 c asteessa 40-60 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Anna hiukan jäähtyä, ja sitten kuori ja pilko juurekset. Hienonna persilja sekä rucola ja laita ne juuresten kanssa kulhoon. Raasta päälle juusto ja valkosipulin kynsi. Lisää joukkoon vielä siemenet, 1 tl suolaa ja 1 dl oliiviöljyä. Tarjoile salaatin kanssa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia