Nyt kun talvi tekee tuloaan kannattaa kerryttää lisärasvaa vyötärölle. Vai oliko se niin… joka tapauksessa kunnon poronkäristys ja pottuvoi maistuu syksyn viilenevissä päivissä. Tähän ruokaan uppoaa helposti hiukan enemmän voita, mutta maku on taattu!

Poronkäristys ja pottuvoi

4-6 annosta

  • 800 g poronkäristyslihaa (paras on paistikäristys)
  • 1 tlk olutta (330ml)
  • 5 sipulia
  • 5 dl vettä
  • 500 g voita
  • 1 kg puikulaperunaa
  • 200 g puolukkaa pakasteesta
  • 2 rkl sokeria
  • suolaa, mustapippuria myllystä

Mausta pakastepuolukat sokerilla ja jätä sulamaan. Kuori perunat ja keitä hiljalleen kiehuvassa vedessä kypsäksi. Puikulaperunat hajoavat helposti keittäessä, joten tarkkaile keittämistä, ettei perunoista tule velliä.

Kuumenna kattila ja lisää 150 g voita. Ruskista käristysliha ja lisää joukkoon suikaloidut sipulit sekä olut. Kiehauta kunnolla ja lisää vesi sekä 2 tl suolaa ja 10 rouhaisua pippuria. Anna kiehua 30–60 minuuttia kannen alla, kunnes liha on mureaa. Keitä lopuksi neste niin kasaan, että voi saostaa nesteen ja ”kastike” tarttuu käristyslihan pintaan. Älä keitä liikaa kasaan tai muuten voi erottuu nesteestä.

Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois. Lisää 350 g kuutioitua voita perunoiden joukkoon ja murskaa perunat voin kanssa survimella. Mausta pottuvoi 2 tl suolaa.

Tarjoile käristys pottuvoin, puolukoiden ja suolakurkkujen kanssa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia