Uuniruokien klassikko on lohi, ja jokaisella varmasti löytyy oma versionsa tästä lasten ja aikuisten suosikista. T’ässä huippukokkimme Ilkan resepti lohesta riisipedillä.

Jos omistat digitaalisen sisälämpömittarin, sitä on hyvä käyttää uunilohta valmistaessa. Lohen sisälämmöksi riittää 42 astetta, milloin lohi jää punertavaksi mehukkaaksi sisältä. Jos kuitenkin pitää kypsemmästä lohesta, voi sisälämmön nostaa 50-60 asteeseen. Ota myös huomioon, että lohi kypsyy uunista oton jälkeen vielä hiukan.

Uunilohi riisipedillä

  • 600 g lohifileetä
  • 1 purkki kermaviiliä
  • 1 sitruuna
  • 1 purjo
  • 1 pieni purkki kapriksia
  • 1 suolakurkku
  • 1 puntti tilliä
  • 3 dl riisiä
  • 6 dl vettä
  • suolaa, mustapippuria

Kiehauta vesi ja mausta ½ tl suolaa. Keitä riisi kypsäksi hiljalleen kiehuvassa vedessä. Poista lohesta ruodot ja nahka. Suolaa lohi kevyesti molemmin puolin. Halkaise purjo ja pese se. Leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Leikkaa suolakurkku pieniksi kuutioiksi ja valuta kaprikset. Hienonna tilli. Sekoita purjo, kaprikset, suolakurkku ja tilli kermaviilin joukkoon. Laita uuni lämpiämään 185 asteeseen. Aseta kypsä riisi uunipadanpohjalle ja asettele lohi sen päälle. Kuorruta lohi kermaviiliseoksella. Laita pata uuniin 20 minuutiksi. Voit laittaa loheen myös sisälämpömittari. Kun mittari on 42 astetta lohi on riittävän kypsä.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia