Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Keittiömaailma.

Proteiinipitoiset ruoat pitävät hyvin nälkää ja ovat siksi myös keventäjän valinta. Proteiinia kannattaa siis ujuttaa jokaiselle aterialle. Suosituimmat proteiinin lähteet suomalaisilla ovat liha, maito ja kananmunat. Hyviä kasviproteiinin lähteitä ovat esimerkiksi pavut, linssit, pähkinät ja soija.

Viikon resepteissä loistavat tällä kertaa kolme kovaa ja tosi hyvää proteiinipitoista ruokaa, ole hyvä!

Yksi asia muuten, mikä ei loista sitten yhtään, on supermattalaminaatti. Keittiömaailman Altro-ovimalli on juurikin tällaista supermattalaminaattia, joka on erittäin kestävä ja laadukas materiaali. Matta pinta ei heijasta valoa, mikä tekee materiaalista silmille miellyttävää. Silkinhimmeä mattamusta pinta luo ylellisen tunnelman ja siitä saa aikaan näyttäviä kokonaisuuksia, kuten esimerkiksi ylemmän kuvan keittiökokonaisuus, jossa Altro-ovia on yhdistetty yläkaapeissa näkyvään Nero-mikrolaminaattioveen.

Ja ennen kuin kukaan ehtii päivitellä sormenjälkiä, niin kerrottakoon että nanopinnan ansiosta sormenjälkiä ei jää näkyviin ja materiaali on myös helposti puhtaana pidettävä.

Supermattalaminaatista on saatavilla myös neljä luonnonläheistä väriä (beigeen taittava harmaa, vaaleanharmaa, vihreä ja sininen), mutta tähän keittiöön on valittu musta ovi. Musta on rohkea, mutta tyylikäs valinta. On kuitenkin muistettava, että musta vaatii rinnalleen valoa. Yhdistämällä puuhun saadaan puolestaan lämpöä muuten mustalle kokonaisuudelle.

Sitten reseptikokonaisuuteen! Tacothan maistuu aina, eiks je? Tässä nopeasti syntyvä tacotäyte tonnikalasta, jonka voi tarpeen vaatiessa korvata myös revityllä possunlihalla tai vaikka härkiksellä.

Tonnikalatacot

24 tacoa

  • 4 prk tonnikalaa
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 2 punasipulia
  • 1 rkl chilitahnaa, esim. gochujang
  • 2 prk maissia
  • 2 prk papuja
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl maizenaa
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 prk creme fraichea
  • 2 avokadoa
  • 2 limeä
  • 1 pieni jäävuorisalaatti
  • 2 rasiaa tacoja (24kpl)
  • suolaa, pippuria
  • oliiviöljyä

Hienonna sipuli ja kuullota sitä oliiviöljyssä kattilassa. Sekoita tomaattimurska, suola, pippuri, punaviinietikka sekä maizena keskenään ja lisää kattilaan. Keitä 5 minuuttia koko ajan sekoittaen ja lisää valutetut tonnikala, pavut ja maissi. Sekoita tahnaksi samalla lämmittäen. Kun tahna on lämmin lisää hienonnettu korianteri.

Pilko avokado kuutioiksi ja mausta limenmehulla, suolalla sekä pippurilla. Leikkaa jäävuorisalaatti ohueksi suikaleeksi. Tarjoa tacot tonnikalan, avokadon, creme fraichen ja salaatin kanssa.

Seuraavaksi vuorossa on toinen nuorison suosikki: Rapeat maissikanat. Kanan viereen voi ovelasti piilottaakin ainaista inhokkia ruusukaalia. Mutta kun ruusukaalia ei kypsennä liikaa, paistaa siihen hiukan väriä ja maustaa vielä vähän chilillä niin johan luulisi maistuvan.

Koska kurpitsat ovat nyt sesongissa syntyy siitä kätevästi uunissa herkullinen tahna rapean kanan kaveriksi. Kun kanaa paneroi voi siitä helposti
tehdä maukkaita muunnoksia maustamalla maissilastuja erilaisilla mausteseoksilla.

Maissipaneroitua kanaa ja kurpitsaa

Noin neljälle

  • n. 800 g ohuita broilerin rintafileitä
  • 1 kpl kurpitsa (n. 1 kg)
  • 100 g voita
  • 2 dl kermaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 tl chilitahnaa
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 l maissilastuja
  • 2 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja, kuten tattarijauho
  • 4 kananmunaa
  • 1 rkl Wasabi & Seesam -mausteseosta (Santa Maria)
  • 1 rkl Chili Explosion -mausteseosta (Santa Maria)
  • 300 g ruusukaaleja
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • suolaa, sokeria
  • öljyä

Kuori ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja pilko kuutioiksi. Laita kurpitsapalat uunivuokaan ja lisää voi sekä kerma ja hienonnettu chili. Peitä foliolla ja kypsennä 200 c uunissa 30 minuuttia. Puolita ruusukaalit ja keitä suolalla sekä sokerilla maustetussa vedessä 2 minuuttia.

Laita jauhot lautaselle ja mausta 1 tl suolalla. Riko kananmunat astiaan ja vatkaa rakenne kevyesti rikki. Murskaa maissilastuja hienommaksi ja lisää joukkoon wasabimausteseos. Leivitä broilerin fileet pyörittämällä fileitä yksi kerrallaan ensin jauhoissa ja sitten kananmunassa ja lopuksi maissilastuissa. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää öljyä reilusti pannulle. Paista fileitä keskilämmöllä n. 4 minuuttia per puoli. Paista 2-3 fileetä kerrallaan.

Ota kurpitsa uunista ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Mausta 1 tl suolalla, chilitahnalla ja inkiväärillä sekä hienonnetulla ruohosipulilla. Jätä osa ruohosipulista ruusukaalien maustamiseen. Paista ruusukaaleihin vielä nopeasti väri kuumalla pannulla öljyssä ja mausta kurpitsansiemenillä, ruohosipulilla sekä chilimausteseoksella. Tarjoile.

Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä tarjolla on vaihtoehto kuivalle riisille ja kanasuikaleille hernemaissipaprikan kanssa. Tämä maukas ja riittoisa (jopa 10 annosta) kaurajauhelihapaistos syntyy sähäkästi ja sopii ihan sellaiseenaan tai vaikka tacojen täytteeksi. Mausta paistosta makusi mukaan. Tässä ohjeessa on käytetty Santa Marian Tomato & Herbs mausteseosta, mutta muutkin mausteet kuten currytahnat käyvät. Käytä myös yrttejä rohkeasti!

Kaurajauhelihapaistos

  • 1 prk kaurasuurimoita (650 g)
  • 1 kg naudanjauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 1 prk maissia
  • 2 paprikaa
  • 1 pss pakasteherneitä
  • 5 dl lihalientä
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 2 rkl tomaattiyrttimausteseosta (Santa Maria)
  • 2 rkl dijonsinappia
  • 1 pss cheddarjuustoraastetta
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 ruukku persiljaa
  • ¼ ruukku DeliVerde timjamia
  • suolaa, pippuria

Keitä kaura paketin ohjeen mukaan kypsäksi ja valuta kypsä kaura siivilässä. Ruskista jauheliha kuumalla kuivalla paistinpannulla ja mausta 2 tl suolaa ja 1 tl rouhittua pippuria. Laita oliiviöljy kattilaan ja viipaloi joukkoon sipuli. Kuullota sipulia 2 minuuttia ja lisää sinappi, tomaattipyree, tomaattiyrttimausteseos, ruskistettu jauheliha sekä lihaliemi. Keitä 3 minuuttia. Lisää joukkoon kuutioitu paprika, maissi ja herneet. Kuumenna seos ja lisää joukkoon kaura, juustoraaste sekä
hienonnettu persilja ja timjami.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia