Porsaankassleri on edullinen ruoka, minkä voit valmistaa myös nopeasti. Kun siivutat kasslerin ohueksi, tai ostat valmiiksi ohueksi siivutettua kassleria, valmistuu se pannulla muutamassa minuutissa. Kassleri
eli porsaan niska on porsaan osista myös mehevä, koska se sisältää rasvaa. Jos haluat rasvattoman version, käytä ulkofileettä. Silloin kannattaa huomioida, että liikaa kypsentäessä liha voi mennä helposti kuivaksi.

Herkullinen kasvispaistos valmistuu yksinkertaisesti tomaatista ja lehtiruusukaalista, eli flowesproutista, joka on lehtikaalin ja ruusukaalin risteytys. Lehtiruusukaalia on saatavilla nykyään hyvin varustelluista ruokakaupoista, mutta tarvittaessa sen voi korvata joko lehti- tai ruusukaalilla.

Porsaankassleria ja tomaatti-kalettipaistos

  • 600 g porsaankassleria
  • 2 rkl chilitahnaa
  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 500 g lehtiruusukaalia
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • oliiviöljyä
  • suolaa, pippuria

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Leikkaa kassler ohuiksi n. 1 cm paksuisiksi pihveiksi. Mausta kassler kevyesti suolalla, oliiviöljyllä ja chilitahnalla. Laita tomaatit ja pestyt lehtiruusukaalit uunivuokaan ja mausta kevyesti suolalla, pippurilla ja öljyllä. Laita vuoka uuniin 12 minuutiksi.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää 1 rkl öljyä. Paista kasslerpihvejä n. 2 minuuttia per puoli muutamassa erässä. Ota paahtuneet tomaatit ja lehtiruusukaalit pois uunista ja mausta ne vielä seesaminsiemenillä. Tarjoile kasslerin kanssa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia