Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Muurla.

Kevätaurinko herättelee talviunilta myös unisimmatkin asukkaat, ja pitkän talven jälkeen nälkä jo varmasti kurnii mahanpohjalla.

Mikäpä sen parempi lounas nälkää tyydyttämään, kuin yhdessä kattilassa vaivatta kypsyvä jauhelihapata, tai purjo-perunakeitto tuorejuustoleivillä! Näiden herkkuruokien inspiraatio lähti Muurlan uuden Muumi Bon Appetit -sarjan kuvituksesta, jossa ruoanlaittoon osallistuu Muumilaakson huippukokkina tunnetun Mamman lisäksi myös muu Muumiperhe.

Sarjasta löytyy hellan, uunin, grillin ja avotulenkin kestävästä emalaloidusta hiiliteräksestä valmistetut kattila ja kasari, ja kotimaisesta pinnoitetusta koivuviilusta tehty kaksipuoleinen Chop & Serve -tarjoilu-/leikkuulauta, jonka avulla hoituu niin ruoanvalmistus kuin tarjoilukin. Muumi Bon Appetit -sarjan kuvituksen kaikki hauskat kokkailijat keittiövälineet on tietysti poimittu Tove Janssonin alkuperäisistä sarjakuvista.

Yhteisen kokkailun tulokset aina niitä herkullisimpia, ja herkullista on myös tämä Huonon Äidin huippukokin Ilkka Lääverin lohturuoaksikin kelpaava, kevätauringon kanssa kilpaa lämmittävä jauhelihapata ❤️ Ota sinäkin Mammasta mallia, ja valjasta koko perhe kokkailuun! Yhdessä tekeminen on sitä laatuaikaa ruuhkavuosissa!

Muumi-kattilallinen jauhelihasoppaa

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 250 g porkkanaa
  • 300 g juuriselleriä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g ruusukaalia
  • 1 dl risottoriisiä
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 1 l lihalientä
  • 1 ruukku persiljaa
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa, mustapippuria myllystä
  • rypsi- tai oliiviöljyä

Kuori porkkanat, sipuli, valkosipulinkynnet ja juuriselleri. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Pilko porkkana ja selleri pieniksi paloiksi.

Kuumenna kattila ja lisää 2 rkl öljyä. Ruskista jauheliha kattilassa ja lisää sipulit ja juurekset joukkoon. Jatka ruskistamista ja lisää risottoriisi joukkoon. Lisää tomaattimurska ja lihaliemi kattilaan. Keitä kunnes riisi on kypsää, ja padan keittyessä ihaile näitä ihania Muumi Bon Appetit emalikattiloita ja -kasareita!

Pilko ruusukaalit neljään osaan ja lisää pataan. Mausta pata 2 tl suolalla, mustapippurilla, etikalla ja hienonnetulla persiljalla. Tarjoile!

Purjo-perunakeitto ja tuorejuustoleivät kelpaisivat varmasti myös sinne Muumimamman pöytään, Bon Appetit vaan!

Purjo-perunakeitto

  • 5 jauhoista perunaa
  • 1 purjo
  • 50 g voita
  • 5 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 sitruunaa
  • suolaa, valkopippuria

Kuori ja pilko perunat sormenpään kokoisiksi paloiksi. Halkaise ja pese purjo, ja viipaloi se ohuiksi puolirenkaiksi. Kuumenna Muumi Bon Appetit emalikasari ja lisää voi sekä purjo ja peruna. Kuullota muutama minuutti, kunnes purjo ja peruna ovat ruvenneet kypsymään. Lisää kattilaan maito ja kerma ja keitä hiljalleen, kunnes peruna on kypsää. Aja keitto sileäksi tehosekoittimessa ja mausta lisäämällä 2 tl suolaa, 1/2 tl rouhittua valkopippuria ja yhden sitruunan mehu. Tarkista maku ja tarjoile.

Tuorejuustoleivät

  • 6 palaa sekaleipää
  • 150 g loimu-, tai lämminsavulohta
  • 5 cm kurkkua
  • tilliä
  • tuorejuustoa

Lämmitä uuni 200 c asteeseen. Voitele leivät tuorejuustolla ja laita uunipellille. Paista leipiä n. 5 minuuttia. Pilko kurkku kuutioiksi ja revi lohi paloiksi. Laita paistetun leivän päälle kurkkukuutioita, lohta ja tillinoksia. Tarjoile purjo-perunakeiton kanssa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Muumi-kattilallinen jauhelihasoppaa ole hyvä!”