Luulitko, että vappujuhlintasi päättyisi siihen, kun saat lapsia? Ehei, lasten kanssa nimittäin jokainen päivä on kuin vappu.

Ai miten niin? No monestakin syystä:

Ruoka

Vappuun kuuluvat monenlaiset herkut, mutta yksi on ylitse muiden. Ei vappua ilman nakkeja! Lapsiperheessäkin tarjolla voi olla monenlaiset herkut, mutta yksi on ylitse muiden. Sen tyypillisempää lastenruokaa ei olekaan kuin nakit! Nakkiannos löytyy joka ikisen ravintolan lastenlistalta, ja kotonakin ne kelpaavat joka pallerolle! Älä unohda kylmänä suoraan paketista syötyjä nakkeja!

Yhteistä on myös se, että sekä vappuna että lasten kanssa syöty ruoka on usein kylmää ja sitä kaapii suuhunsa jostain muovikiposta.

Nukkuminen

Vappuna ei nukuta! Eikä muuten nukuta lapsiperheessäkään. Uni myös saapuu sekä taaperolle että vapun juhlijalle samalla tavalla: yllättäen, kesken riemun ja vaikka kesken ruokailun!

Ulkonäkö

Univajeen, riemumielen ja nakkien syönnin ansiosta sekä perheellisellä että juhlijalla on tyypillisesti ns. nakit silmillä.

Oksentaminen

Lapsiperheessä ei oksuilta vältytä. Eikä oikein vappuriennoissakaan. Vaikka itse osaisi ottaa simaa sievästi, niin joku siellä on aina hörpännyt hieman liikaa.

Puhe

Vapunviettäjän ulosanti saattaa olla hieman haastavaa kuulijan kannalta. Repertuaarissa on jankkausta, mölinää, sössötystä ja iloista laulelua. Täsmälleen samalta kuulostaa 1-5-vuotias lapsi.

Vaatteet

Vappuun kuuluu haalarit, lapsiperhe-elämään kuuluu haalarit. Lasta ei voi päästää ulos ilman soveltuvaa lakkia, ja vapun juhlijakin haluaa pitää päässään soveltuvaa lakkia!

Viihde

Vappujuhlija rakastaa ilmapalloja, serpentiiniä ja kaikkea mistä lähtee ääntä. Kuinkas sattuikaan, ne ovat myös lasten suosikkijuttuja. Jos erehdyt antamaan lapselle vappupillin, voit olla varma että kuuntelet pillin piippausta joka ikinen päivä siihen saakka kun pilli mystisesti ”katoaa”.

Puisto

Säällä kuin säällä suunnataan puistoon. Se on laki sekä vapun viettäjälle että vanhemmalle. Haalari ylle, lakki päähän ja puistoon missä muutkin jo aamusta ovat, halusitpa tai et!

Tunnelma

Kuten jokainen vappujuhlija tietää: pelkästä riemusta ei ole kyse. Välillä iskee haikeus tai yllättävä murhe. Mutta pian suru jo unohtuu ja laulu raikaa ja temmellys jatkuu kuten aiemminkin!

Ilmapallot

Jos jotain, niin ilmapallot opettavat kaiken väliaikaisuudesta. Ensin ne kirjavat foliopallot paukkuvat kattoa vasten ja sitten vääjäämättä valahtavat alas. Sellaista on elämä lastenkin kanssa: luopumaan on pakko oppia. Ilmapallo kuvastaa kätevästi myös äidin energiaa: ensin sitä riittää kattoon asti ja sitten kun lapsi on tarpeeksi kiskonut, niin päätyy lössöksi läjäksi pyörimään nurkissa ilmavirran mukana. Ja ehkä on parempi, ettemme nyt tarkemmin kuvaile sitä, millä tavalla ilmapallo kuvastaa raskausvatsaa ja mahanahkaa sitten kun lapsi on syntynyt…

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Elämä lasten kanssa on kuin loputon vappu”

  • Eikä sanoo:

    Hmm, kylmät nakit eivät ole koskaan kuuluneet lasteni ruokavalioon eikä vapun viettoon.

    Tekohauskuus kuuluu toki vappuun.