Perjantainen lakko aiheuttaa sen, että hoitajat ja opettajat eivät välttämättä pääse kouluihin ja päiväkoteihin. Onneksi ratkaisu on helppo: otetaan lapset mukaan töihin, kuten SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ehdotti A-studion tiistain lähetyksessä.

Juu, onnistuihan se joissain työpaikoissa ja jos on tietynlaiset lapset. Mikäli vanhemman työ on itsekseen konttorissa tehtävää ja mielellään sellaista, joka ei vaadi paljoa ajattelemista, niin voihan lapsen ottaa viereen kökkimään. Siis jos lapsi on sellainen, joka suostuu kökkimään paikallaan ja hiljaa kahdeksan tuntia. Sellaisiahan lapset yleensä ovat, eikös…

Vaikka lapsi olisi rauhallinen ja vanhemman työ sopivan luonteista, niin onko se nyt kiva pienen jumittaa työpaikalla? Harvalla vanhemmalla on mahdollisuutta viihdyttää lasta samalla kun tekee töitä. Jo pelkästään tekemisen keksiminen siksi ajaksi on hankalaa – tyyyylsäää-mankuminen alkaa ensimmäisen 20 minuutin sisällä, se on varmaa! Ja mikä takaa sen, että yhtäkkiä ei iske esmes yrjötauti, koska tunnetusti se iskee justiinsa silloin kun ei pitäisi…kyllä naurattaa siivota oksuja ja heittää paperikoria lapsen yrjökaaren alle samalla kun käpistelee Exceliä.


Ylin kuva Lilly Rum.

Niin, tuo oli se helppo skenaario. Entäs sitten jos vanhempi on vaikka sairaanhoitaja? Tai kaupan kassa? Poliisi? Raitiovaunun kuljettaja? Ei se mitään, lapsi mukaan töihin vaan!! Siinä sivussa se menee sairaita, kenties tarttuvia tauteja kantavia ihmisiä hoitaessa, ruuhka-aikaan asiakkaita palvellessa, ylinopeutta kaahaavan perässä ajaessa tai pysäkiltä toiselle huristellessa. Eihän siitä nyt mitään ongelmaa kenellekään tule! Lapsestakin on hauska nähdä vähän aikuisten elämää!

Toimistossakin on eri kätevää, kun kolmevuotias uhmis kiipeilee hyllyille, repii johdot irti, silppuaa paperit, kaataa vesikannun, mankuu taukoamatta, saa viidet itkupotkuraivarit tunnissa ja totta kai kaupan päälle saa sen vatsataudin eikös! Palaveriin saadaan vähän uutta vipinää kun lattialla pyörii ja nurkissa mököttää kaikkien lapset vauvasta teineihin!

Itse asiassa: miksi meillä edes on päiväkoteja tai kouluja?! Eiköhän oteta lapset mukaan työpaikalle joka ikinen päivä!

P.S. Kun se juttu nyt on niin, että äiti on ihan oikeissa töissä

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia