Kumpi vanhemmista joutuu nousemaan aikaisemmin lasten kanssa? Kysymys, josta on tänäkin aamuna väännetty lukuisissa makuuhuoneissa.

Minä jouduin nousemaan eilen! Minä jouduin nousemaan koko viikon! Minä nousin yöllä kahdesti! Minä en saanut unta! Heräilin aamuyöllä! Oikeastaan en ole ikinä elämässäni nukkunut silmäystäkään!

Mutta onneksi meillä on tiede, joka kertoo oikean vastauksen!

Jos perheessä on isä ja äiti, niin nukkumaan saa jäädä…äiti!!! Ihan vaan terveyssyistä. Aiemminhan me tiesimme, että äidiltä lähtee järki, jos hän ei saa nukkua. No nyt on käynyt ilmi myös se, pidempään nukkuminen suojaa naista diabetekselta.

Mutta ei tässä vielä kaikki! Jos mies nukkuu pitkään, hänen diabetesriskinsä lisääntyy. Eli on pelkästään terveellistä, että isi herää lasten kanssa. Ei tässä ollenkaan vahdita itsekkäästi omaa unta, vaan ainoastaan huolehditaan toisen hyvinvoinnista.

Lisäksi arkikokemus monissa perheissä on, että mies nukahtaa jo ennen kuin pää osuu tyynyyn, eikä mikään määrä parkua lastenhuoneesta saa iskää heräämään. Selvästikin miehet saavat nopeammin ja helpommin unta, ja nukkuu sikeämmin, joten selvä johtopäätös on se, että he pärjäävät vähemmillä unilla.

Joten korvatulpat syvemmälle korviin ja iskä lasten kanssa aamupalalle. Se on kaikkien etu!

Lähde.

Ylin kuva Elizabeth Lies.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Kumpi saa nukkua? Tiede ratkaisee!”

  • Onnellinen lapsistaan sanoo:

    Viisi lasta ja mies ei koskaan huolehtinut yöheräämisistä tai aamuheräämisistä. Hänen piti saada nukkua ja siitä ei sen enempää. Siksipä en muista kahden nuorimmaisen vauva-ajoista juurikaan mitään. Muistan vain sen, että miehen piti saada nukkua.