Ihan mahtava meininki on taas ensi yönä. Nukkuminen, se onkin luusereille. 

Kun kelloja on keinotekoisesti siirretty huoneista toiseen sekä niiden viisareita on myös siirretty tunti eteenpäin, uni ei vaan tule illalla silmään ei sitten millään ilveellä.

Kun on kahden tunnin pyöriskelyn jälkeen jostain unentekeleestä kiinni, alkavat painajaiset. Niissä esiintyvät erilaiset hahmot niin voimallisesti, että on ihan pakko herätä kello 03 uutta aikaa, kello 02 vanhaa aikaa. Ja eipäs tule sitten millään uni silmään. Käyt juomassa, käyt vessassa, käyt kirjassa, käyt naistenlehdessä, käyt netissä, käyt kuumana, käyt kylmänä, käyt kohta päälle vaan mikään ei auta. Missä lehdenjakaja viipyy? Eikö lehti tule tänään? Onpas valoisaa! Onpas kuumaa! Onpas kylmää! Onpas pirullisen hirveä olo.

Jossakin noin kello 6 aikaan uutta aikaa ja kello 5 aikaan vanhaa aikaa, pääset horteeseen. Ja eikös vain lapsi näe painajaisia, sinne mennään tukka suorana. Olo on messevän epätodellinen. Kello 7 uutta aikaa eli kello 6 vanhaa aikaa olet luultavasti nukahtanut. Tiedätte ehkä sen olotilan kun herää tällaisen yönä jälkeen: kuin olisi kännissä. Ei sitä voi paremmin kuvata. Tällaisina päivinä ihminen on syyntakeeton ja hänen pitää pysyttäytyä muista ihmisistä hyvin kaukana.

Kesäaikaan siirtymisesta on tehty runsaasti tutkimuksia, joiden mukaan kellojen siirtäminen sekoittaa ihmisen kellon vakavasti. Kellojen siirtämiseen voi liittyä lisääntynyt sydän- ja aivoinfarktiriski, se tiedetään ainakin. Tämän lisäksi ihmisen tuottavuus laskee huomattavalla tavalla tämän pirun kellopelin takia.

Uusimman tutkimustiedon mukaan huonosti nukuttu yön jälkeen on todella vaikeaa hallita tunteitaan. Suomeksi se tarkoittaa sitä, että väsynyt ihminen on vaaraksi itselleen ja muille. Tässä ei meille ole toki mitään uutista, mutta ehkä tutkijoille oli.

Semmosta sitten.

— Huono Äiti

Jaa oma tarinasi

Haluatko avata keskustelun jostain sinulle läheisestä aiheesta?
Lähetä kertomuksesi tästä. HUOM! Juttujen kommentit lähetät alempaa kohdasta KOMMENTOI.

Nykyinen kategoria:

Tutustu myös muihin kategorioihin:

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.