Lapsen nimi. Harva asia on yhtä hankala päättää kuin se. Lapsen nimen pitää olla juuri oikea. Sen pitää sopia lapselle, sopia sukunimeen ja sopia omaan suuhun.

Lapsen nimi ei saa olla liian vaikea, eikä liian tavallinen, eikä liian erikoinen eikä liian lälly eikä liian hyökkäävä eikä se saa muistuttaa kenestäkään ikävästä tyypistä.

Monet haluavat että lapsen nimi on helppo lausua, että siinä ei ole vaikka ärrää tai että sitä ei aina joudu luettelemaan kirjain kirjaimelta. Toiset taas haluavat, että nimi kirjoitetaan yhdellä tavalla mutta lausutaan toisella. Toiset haluavat lapselle kolme nimeä ja toiset yhden.

Entä onko lapsen nimi sukulaisten mielestä hyvä? Pitääkö nimen sointua vamhempien nimiin tai sisarusten nimiin? Voiko lapsen nimi olla sukupuolineutraali?

Toisilla lapsen nimi on päätettynä jo ennen raskautta. Tiettyä nimeä on ajatellut lapselleen kenties jo teini-iästä alkaen. Ehkä tämä ennakkoon mietitty nimi onkin justiinsa hyvä, tai sitten lapsi ei näytä yhtään nimeltään ja valintaprosessi käynnistyy ihan alusta.

Entäs jos puoliso ei hyväksy toivomaani nimeä? Entä jos lapsi vihaa nimeään? Entä jos huomaamme parin kuukauden päästä että lapsen nimi onkin ihan huono? Mitä jos nimestä saa tehtyä jonkun rivon väännöksen? Entä jos lasta kiusataan nimen takia? Niin paljon kysymyksiä! Niin paljon mahdollisuuksia valita väärin!

Lapsen nimi ja lapsen lelut, kaikki Ikeasta?

Eipä ihme, että lapsen nimen valinta stressaa. Mutta nyt on tulossa trendi, joka päästää pälkähästä, ja ratkaisu löytyy tietysti sieltä, mistä luvataan löytyvän ratkaisuja perhe-elämän kaaokseen noin muutenkin…

…nimittäin Ikeasta!

Kyllä, Ikea-nimet ovat uusi trendi. Keskemmällä Eurooppaa niitä pidetään raikkaan skandinaavisina ja cooleina. Nimiksi kelpaavat niin perinteiset henkilönnimet, joita Ikea on antanut kalusteilleen, kuin kalusteidenkin nimet. Klassinen valinta on vaikka lipastoina ja hyllyinä tunnettu Malm. Miten olisi? Eikö se ole aika söpö ja sukupuolineutraali?

Erityisen kätevää tässä nimitrendissä on se, että lapsen nimeä voi makustella reissulla huonekaluhalliin. Pesänrakennusvietti vetää raskaana olevaa Ikeaan kuin suomalaista ilmaisen ämpärin luo, joten Ikea-nimi on kätevä ja luonteva ratkaisu. Lisäksi Ikeasta haetuissa nimissä tosiaan on kivaa skandinaavis-kansainvälistä henkeä verrattuna Perttiin ja Pirjoon.

Olisiko joku näistä kerrassaan ihastuttava lapsen nimi?

Perinteiset/ melko perinteiset:

– Volfgang

– Janinge

– Tobias

– Bernhard

– Minna

– Ivar

– Billy

– Aina

– Ditte

Erikoiset:

– Tingby

– Leifarne

– Vimle

– Färlöv

– Söllerön

– Indira

– Gulved

– Kanelstång

– Tarva

– Lote

– Vendla

– Alvine

Siitä vain valitsemaan lapsen nimi nettikauppaa selailemalla tai myymälässä haahuilemalla! Toisin kuin se Ikean kirjahylly tai lipasto, ei nimeä ole ehkä ihan jokaisella…

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia