Nykyiskät ovat leikkisämpiä kuin omamme olivat aikanaan. Tutkimuskin tukee väitettä vahvasti.

Muistatko oman isäsi leikkineen kanssasi, kun olit pieni? Hyvällä tuurilla kohdallesi osui osallistuva ja innostava isukki, mutta monella on muistikuva totisemmasta ja kiireisestä isästä. Uusi tutkimus kävi läpi nykyisien osallistumista lastensa touhuihin ja keskimääräinen leikkiaika viikossa oli 6 ja puoli tuntia. Se on paljon enemmän kuin aiemmilla sukupolvilla. Yhteensä siitä kertyy 338 tuntia vuodessa, joka on sama kuin kaksi viikkoa yhteensä.

Isät ovat nykyään enemmän seikkailuhenkisiä ja urheilullisia ulkoilma-isiä, mikä on puolestaan loistavaa vastapainoa jatkuvalle koneen äärellä kökkimiselle. Perinteiset vaihtoehdot, kuten puistoon meneminen ja pallon potkiminen ovat suosituimmat. Kun naapuruston isi ilmestyy poikien jalkapallopeliin mukaan niin ihailevat katseet ja hauskanpito on taattua.

Tutkimus korostaa, että yksi syy nykyisien aktiivisuuteen lastensa kanssa juontaa heidän omista kokemuksistaan ja siitä, että he kokivat jääneensä paitsi riittävää aikaa omien isiensä kanssa. Nyt he haluavat korvata tämän ajan lapsilleen ja tehdä itse toisin. Myös perheen yhteiset matkat ovat nykyisille luontaisempia kuin sukupolvi sitten.

Isän kanssa vietetty ”rämäpää-aika” on myös ehdottoman suotuisaa lapsen itsetunnon, rohkeuden ja itsehillinnän kehittymisen kannalta. Isän kanssa tehdään erilaisia asioita kuin äitien, ja useimmiten isät ovat valmiimpia luontaisiin rymyleikkeihin ja seikkailuihin kuin äidit. Varmasti tässäkin asiassa löytyy lukuisia poikkeuksia.

Lasten listauksissa suosituimmista puuhista isiensä kanssa löytyi ihan tuiki tavallisia asioita, joihin monilla on mahdollisuus kunhan vain viitseliäisyys kaivetaan esiin. Listalla olivat mm. pyöräily, luontopolut ja lintujen bongaus, uiminen, teltan pystyttäminen ja majan rakentaminen, leijan lennätys, tähtien nimeäminen ja viljelypalstalla touhuaminen. Irtoaisiko isät (ja äidit myös!) yksi annos puuhastelua jo tänään?

Lähde: DailyMail

Kaikilla isillä ei ole mahdollisuutta touhuta muuta kuin hyvällä tsäkällä joka toinen viikonloppu!

Kyllä isät osaa!

Nyt ei puhuta isistä, vaan ihan miehistä ylipäätään ja siitä, että he eivät olekaan mitä heistä on ajateltu!

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia