Jos sulla on lapsia, jotka ovat jo koulussa ja joilla on oma puhelin, tiedät tunteen: puhelin soi, whatsapp laulaa ja lapsella on niin mahdottomasti asiaa!!

Osa on tietysti ihan asiaa. Ja osa on lapsen kaipuuta vanhemman luo, ja sillehän ei mitään mahda kun töissä ja koulussa pitää käydä. Mutta sitten on näitä viestejä toisensa perään ja puheluja toisensa perään, joissa ei ole mitään pointtia! Ei ole asiaa, mutta ei ole malttiakaan ja vanhemman puhelin piippaa taas!

Paljon puhutaan siitä, että keskeytykset haittaavat työntekoa, mutta yleensä puhutaan työhön liittyvistä keskeytyksistä. Ei siitä, että lapsella on asiaa koko ajan. Liekö se vielä pahempi ongelma, kun vanhemmalla on tietysti tunteet pelissä kun lapsi soittaa…silloinkin, kun kyse on jostain pikkujutusta. Eli melkein joka kerta! Silti vanhempi joutuu miettimään, että onko siellä nyt kaikki ok, pärjääkö lapsi, onko hän yksinäinen, pitäisikö kuitenkin lähteä töistä aiemmin…

Esimerkiksi tällaisia elintärkeitä viestejä saapuu päivittäin:

Lapsi: Äiti

Lapsi: Äitiii

Lapsi: Äitiiiii

Lapsi: ÄITI ÄITI ÄITI

Lapsi: VASTAAA

Lapsi: V A S T A A ! ! !

Äiti: No mitä?

Lapsi: Saako noita keksejä ottaa?

Lapsi: Saako?

Lapsi: SAANKO OTTAA KEKSEJÄ

Että kiitos vaan tästäkin sydäristä, kun sovellus ilmoittaa että lukemattomia viestejä on 26, mutta kaikissa on ainoastaan manguttu että josko niitä keksejä saisi. Onhan se omanlaisensa hätätilanne tietysti sekin!


Ylin kuva Shttefan.

Samaa tulee totta kai myös puhelumuodossa:

Puhelu 1, aihe: Saanko mennä kaverille?

Puhelu 2, aihe: Menin jo kaverille.

Puhelu 3, aihe: Onks mun pakko mennä treeneihin?

Puhelu 4, aihe: Onko meillä mitään illalla?

Puhelu 5, aihe: Saako kaveri tulla meille?

Puhelu 6, aihe: Kaveri on tulossa meille.

Tämä ei suinkaan lopu kun lapsi kasvaa. Muoto vain muuttuu…sekä puhelun kesto, koska teinin kanssa joutuu jankkaamaan asioista. Vähintään joka toinen kerta ennen treenejä teini soittaa, että nyt vähän kolottaa vasenta pikkurilliä, että en taida olla siinä kunnossa että jaksaisin tehdä muuta kuin hengailla kavereiden kanssa puolipahanteossa johonkin yhteen asti yöllä.

Myös teini soittelee:

Puhelu 1, aihe: Lähetä rahaa, nälkä koska en syönyt koulussa.

Puhelu 2, aihe: En halua ulkoiluttaa koiraa.

Puhelu 3, aihe: Koira ei pissaa ja täällä on kylmä.

Puhelu 4, aihe: Lähetä rahaa, täällä ei ole mitään ruokaa. (Kun jääkaappi on täynnä ja kuiva-ainekaapin tavaroilla selviäisi ainakin pari kuukautta jos tulisi ydinsota.)

Sekä tietysti teini viestittelee:

Viestityyppi 1: Vaatimuksia erilaista tavaroista. Tarvii sen ja sen, pitää saada tää ja toi, ei ole sitä eikä tätä…

Viestityyppi 2: Teini seikkailee internetissä ja lähettää linkkejä tutkimuksiin jotka kumoavat äidin väitteitä esim. terveellisestä elämästä. ”Vettä ei tarvitsekaan juoda”, ”Alkoholi on terveellistä”, ”Liikunnan hyödyt ovat liioiteltuja”, ”Teinit tarvitsevat 18 tuntia unta vuorokaudessa” jne jne…

Onhan se hyvä että lapset pitävät yhteyttä ja vanhemman saa helposti kiinni…mutta mutta. Onneksi olen nainen ja pystyn keskittymään viiden minuutin pätkissä!!! Keskeytykset ei paljoa enää paina!

Mites teillä, kuinka monta viestiä ja puhelua lapsilta tulee per päivä…ja kuinka monessa niistä on oikeasti asiaa?! Kerro kommenteissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Vanhempi, kuinka monta kertaa sut on keskeytetty tänään?”

  • TT sanoo:

    Aina siitä lähtien, kun lapsi päässyt koulusta ja itse ei ole ihan vielä kotona puheluja tulee noin 5 välein juuri edellä mainituista asioista…