”Käsivarteni, olkapääni, rintani ja reiteni ovat pyöreämmät. On tuossa tollainen mutsipömppiskin. Minä ja mun FUPA tullaan ihan hyvin juttuun.”

Kukas se siinä kertoo raskausmuutoksistaan? Sinä vai mammakerhon Jenni? No kuulkaas puhuja on Beyoncé Voguen haastattelussa, kertoo Independent.

Beyoncé synnytti kaksoset vuosi sitten kesällä. Jutussa Beyoncé kertoo, että hän on viilannut ruokavaliotaan raskauden jälkeen, mutta hän ei ole vielä halunnut aloittaa esimerkiksi tiukkaa treenaamista.

Juttu onkin saanut ilahtunutta palautetta somessa. Usein tähtöset esittelevät viimeisen päälle treenattua kroppaansa suunnilleen kolme tuntia synnyksen jälkeen, mutta Beyoncé sanoi että hänellä ei ole mitään kiirettä. Tiukka sixspäkkitreenaus alkaisi vasta sitten ”kun olen valmis” – mikä on tietysti mahtava esimerkki meille tavismammoille, jotka helposti stressaamme sitä että pitäisi jaksaa ja pitäisi tsempata ja pitäisi olla kokonaan palautunut todella nopeasti synnytyksen jälkeen.


Ylin kuva Shutterstock.

Mutta mikä ihme on tämä FUPA, josta Beyoncé tuntuu olevan jopa tyytyväinen??

Entä mistä minäkin saan sellaisen?!

FUPA on juuri se röllykkä, joka kenties löytyy sinunkin pöksyistäsi! Termi FUPA tulee sanoista Fat Upper Pubic Area, eli pullea pimpsan päällisalue. Lääketieteellinenkin nimi löytyy, ja se on panniculus. Se tarkoittaa löysää ihoa ja rasvakudosta alavatsan alueella. Tarkalleen ottaen kyseessä ei ole vyötärömakkara vaan se alempi vatsamakkara joka löytyy häpyalueen yläpuolelta.

FUPA saattaa muodostua nopean laihduttamisen seurauksena ja siis tietysti raskauden jälkeen, kun vatsanahka on venynyt ja kroppaan on kertynyt rasvaa. FUPA on yksi niistä kohteista, jota muotoilevilla alusvaatteilla yritetään tunkea piiloon. Mutta hei, jos se kerran kelpaa Beyoncélle, niin se kelpaa kyllä meillekin! FUPAT esiin hyvät siskot!! Se on muotia nyt!

Ja tärkein viesti Beyoncén FUPA-hyväksynnästä on tietysti se, että anna itsellesi aikaa palautua raskaudesta ja synnytyksestä. Tai jos sun FUPA on ollut matkassa jo useamman vuoden, niin tarvitseeko siitä niin stressata. Kaikenlaista muhkuraa naisten kropista löytyy – supertähdiltäkin!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Beyoncélla on FUPA – onhan sullakin jo?!”

  • Omistan fupan sanoo:

    Fupalla ei kyllä ole mitään tekemistä vatsamakkaroiden tai roikkuvien nahkojen kanssa.

    Fupa (fat upper PUBIC area) tarkoittaa siis ”normaalia” suurempaa häpykumpua, missä myöskin ne nimessä olevat pubic karvat kasvaa!😊