Somessa on saatu hepuli, kun Kylie Jennerin tuoreen vauvan vaatekaapin sisältö paljastui. Rekeissä roikkui arviolta 70 000 dollarin eli vajaan 60 000 euron arvosta vaaleanpunaisia pikku kolttuja.

Jokainenhan tietenkin saa käyttää lastenvaatteisiin niin paljon rahaa kuin pystyy ja haluaa, mutta että kymmeniä tuhansia euroja? Olkoon julkkisvauva, mutta kukaan ei tarvitse niin paljoa vaatteita.

Ihanaahan vauvaa on pukea, ja taaperoitakin. Monista on tosi mukavaa valita söpöjä pikku asuja ja ihastella kuinka suloinen lapsi niissä onkaan. Se tuo iloa vauva-arkeen, ja kun lapsi on joka tapauksessa puettava, miksi häntä ei pukisi nätisti?

Mutta nätit vaatteet ja hemmetin kalliit luksusasut ovat eri asia. Rikkaalla julkkisella on varaa syytää vauvankin pukeutumiseen vaikka kuinka rahaa, mutta onko yhdenkään vauvan vaatteisiin tuhlaaminen mitenkään järkevää, oli pätäkkää tai ei?

Vaatteet jäävät kuitenkin pian pieniksi. Ne tahriintuvat käytössä ja jatkuvan pesemisen takia myös kuluvat. Taaperoikäinen kuluttaa itsekin vaatteensa aikamoista vauhtia. Ekologista ja järkevää olisi hankkia vaatteita kestävinä ja kierrätettyinä ja siihen lisäksi muutamia uusia ihanuuksia jos siltä tuntuu.

Helposti vauvankin vaatteista tulee kilpavarustelua. Vai onko oikeasti mitään järkevää syytä pukea pieniä vauvoja pelkkiin kalliisiin merkkivaatteisiin tai superteknisiin toppahaalareihin? Vähän vanhemmalla lapsella alkaa jo merkata vaatteen teknisetkin ominaisuudet enemmän, mutta kelpo haalareita saa halvemmallakin kuin parilla sadalla.

Kylie Jenner saa toki pukea lapsensa kuten haluaa. Mutta valitettavasti julkkisäitien esimerkki saattaa johtaa (ja on ehkä johtanutkin) siihen, että lapsen vaatteista tulee hyvän äitiyden tunnusmerkki. Kunnon äiti pukee lapsensa tyylikkäisiin ja kalliisiin asuihin ja markkinoiden hintavimpiin toppahaalareihin ja äitiyspakkauksen asuissa ja kierrätysvaatteissa potkutteleva vauva on selvästi huonomman äidin lapsi…

Eihän se mene näin ollenkaan, mutta helposti sitä aletaan ajatella, että vauvan vaatteista voisi päätellä jotain vanhemmuudesta. Ajattelemmehan me aikuisetkin monesti, että merkit ja kallis hinta tuovat jotain lisää tyyliimme, emmekä pelkästään sitä, että merkki olisi lupaus laadusta.

P.S. Vaate kuin vaate, se päätyy kuitenkin SILLE TUOLILLE.

P.P.S. Oletko kokeillut muokkaavia alusvaatteita? Toimivat justiinsa näin hyvin

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia