Oletko viimein sortunut lataaman TikTokin? Suosituksi somealustaksi –etenkin nuorten keskuudessa– noussut lyhytvideosovellus on kerännyt vuoden aikana runsaasti huomiota. Lähes kaikki viime vousina somessa levinneet videot ovat alkujaan TikTokista. 800 miljoonan käyttäjän keskuudesta löytyy monenlaista tyyppihahmoa, kuten vessavlogaajia, perhe-tanssiryhmiä ja kokkeja. Katso tunnistatko itsesi tai lapsesi näiden tyypillisten käyttäjien joukosta:

Oman elämänsä fitnessguru

Näitä käyttäjiä TikTok on täynnä etenkin sen jälkeen, kun salihirmut passattiin kotiin treenaamaan. Fitnessgurut uskovat, että he ovat seuraavia sosiaalisen median staroja. Heidät tunnistaa värikkäistä sponsoroiduista urheiluvaatteista ja he mainostavat ihmeteetä ja terveyskapseleita. Fitnessgurut vannovat tietävänsä salaiset pakaraliikkeet ja näyttävät ne videolla ’Pretty Girl’- laulun tahtiin. Hyödyllisiä treenivinkkejä heiltä ei kuitenkaan saa, sillä 15 sekunnin TikTok-videot ovat aivan liian lyhyitä.

Kuva Sonnie Hiles.

Matkija

Ajoittain myös baittareina tunnetuilla tiktokkaajilla on vain yksi missio: päästä ’Sinulle’- sivustolla. Konkari tiktokkaajat tietävät, että pääsy suositussivuille tietää takuuvarmaa suosiota. Baittareilta puutuu kuitenkin luovuus, joten he matkivat suosituksi nousseita TikTokkeja ja yrittävät uskotella muille, että he keksivät ne ensin.

Family Dance Squad

Kuluiko keväällä aika pitkäksi neljän seinän sisällä? Monet perheet perustivat oman pienois tanssiryhmän, jossa he esittelevät tanssitaitojaan muille. Ulkoapäin perhe-tanssiryhmät näyttävät viihtyvän hyvin yhdessä, mutta älä anna sen hämätä. Nimittäin kulissien takana ovat monet riidat siitä, kuka saa soolo-osan ja kuka taas unohti tanssisarjan.

Kuva Galina.

Kissa starat

Aikoinaan koirien suosi Instagramissa räjähti kasvuun. Lemmikkien omistajat perustivat parhoille ystävilleen omia tilejä, jotka olivat täynnä liikuttavia kuvia karvaisita kavereistaan. TikTokin myötä koirien sijaan kissat ovat saaneet valtavaa suosiota. Niistä on tehty lukuisia hauskoja videoita, kuten kissojen hölmöjä kommelluksia, kissojen tansseja ja jopa kissojen räp-biisejä. TikTok on kyllä ihmeellinen maailma.

Yksinäiset susit

Yksinäiset TikTok-susit katsovat kateellisina Family Squadien videoita. He toivovat, että voisivat jakaa luovien videoiden tekoa muiden kanssa. Onneksi TikTokilla on hyvät muokkaustoiminot, sillä yksinäiset susit voivat lisätä videoilleen klooneja itsestään, jotta he näyttävät kuuluvan erittäin synkronoituun tanssiryhmään. Yksinäisyyden isketessä susit voivat jopa kaivaa esiin vanhoja Halloween-asuja ja esittää erilaisia hahmoja videoillaan. Näin sujuvat myös yhden ihmisen näytelmät.

Kuva Aitoff.

Kokit, jotka osaavat kokata

Tähän kategoriaan ei kuulu ne henkilöt, jotka ovat kevään myötä kokeillut keittiönsä uunia ensimmäistä kertaa. Ei, nämä ovat heitä, joilla on ennestään kulinaarisia taitoja ja ovat vasta myöhemmin perustaneet sometilin. Kokeilla on suussa sulavia videoita herkullisista resepteistä ja tarpeellisia niksejä, joilla esimerkiksi leikkaat sipulin puolet nopeammin. Kokkien TikTok-videot onnistuvat samasta syystä kuin fitnessgurujen videot epäonnistuvat: ne ovat lyhyitä ja ytimekkäitä. Haluatko oppia täydellisen pihvin salaisuuden? Entä miten graavata lohi? Unohda ne reseptikirjat. Nyt on 2020-luku, joten käänny TikTokin puoleen!

Vessavlogaajat

TikTokin algoritmit suosivat selvästi hyvin valaistuja videoita. Sen vuoksi suosioon ovat nousseet kylpyhuoneen peilien kautta otetut videot. Vessavlogaajat kokevat todellista sympatiaa yksinäisiä susia kohtaan, sillä heilläkään ei ole ketään, kuka voisi kuvata. Siksi vessavlogaajien videoissa näkyy heidän kännykkänsä, samalla kuin he paljastavat katsojilleen tuoretta draamaa omasta elämästään tai jakavat salaisia meikkivinkkejä.

Kuva Amanda Vick.

Todelliset vaikuttajat

Influencer- termillä viitataan heihin, joiden vuoksi oikeasti latasit TikTok-sovelluksen. He osaavat tehdä hauskoja ja omaperäisiä videoita. Heidän louvuutensa on uskomatonta ja miljoonilla tykkäysmäärillä syynsä. Jos kaikki ystäväsi tietävät ”sen tiktokin missä se mies lentää luudalla”, voit olla varma, että kyseisen videon tekijä on todellinen vaikuttaja.

Lähde.

Artikkelikuva Kon Karampelas. 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia