Joko teilläkin on VSCO girl?

Ai mikä?

VSCO girl -nimitys tulee VSCO-kuvanmuokkaussovelluksesta. Kyseessä on tyttöjen trendi, johon liittyy tarkasti tietyt tuotteet ja tietynlainen tyyli.

13 ilmapallot

Meidän vanhempien kauhuksi, huviksi tai liikutukseksi VSCO girl -trendissä suositaan pitkälti samanlaisia tuotteita kuin mitä me itse käytimme 90-luvulla.

VSCO girl -trendistä saa hyvän käsityksen katsomalla kuvia Instagramista #VSCOgirl -häshtägillä. VSCO girl -trendi leviää sosiaalisen median kautta, esimerkiksi juuri Instagramin sekä TikTokin välityksellä. Pikaisella vilkaisulla näyttää siltä, että se on tämän hetken kaikkein suosituin nuorisotrendi, mahdollisesti somen ansiosta jopa kaikkien aikojen levinnein nuorison trendi.

Suosiossa ovat muun muassa rennot sandaalit, kuten suihkusandaalit ja Birkenstockit, hiusdonitsit, simpukoista tehdyt kaulakorut ja jazzhousut.

Aijaijai, kyllä, jazzhousut! Siinäpä vaatekappale, jonka paluuta kukaan ei toivonut! Paitsi ilmeisesti nämä nykyajan nuoret VSCO girlit…

Hiusdonitsithan ovat oikeastaan aika kivoja…ja VSCO girlit tietävät, että niitä ei pidä pitää ainoastaan hiuksissa. Ponnarin lisäksi niitä kasataan ranteeseen, mitä enemmän sen parempi!

tyttö laivan kannella

Ulkopuolelta VSCO girl -trendiin liitetään tietynlainen tylsyys: kaikki käyttävät samoja tuotteita ja näyttävät samalta. Näin täti-ihmisenä sitä muistelee, että eikös me kuitenkin pyritty siihen, että me näyttäisimme erilaiselta kuin kaikki muut…? Vai kultaako aika muistot, Seppälän valikoima oli kuitenkin aika rajallinen!

Joka tapauksessa VSCO girlit näyttävät kaikki niin samalta, että omaa lastaan voi olla vaikea tunnistaa joukosta!

Lähdettiinkö teiltäkin aamulla seuraavanlaisessa asussa:

– Raidallinen pitkähihainen trikoopaita tai väljä t-paita, jossa printti

– Vaaleat nilkkamittaiset pillifarkut/ Adidaksen trikoot/ jazzhousut

– Hiusdonitsi tai pari ranteessa, yksi hiuksissa

– Kaulassa simpukkakoru (eteläntuliaisten ostaminen tytöille ei koskaan ole ollut niin helppoa kuin nyt!)

– Jalassa suihkusandaalit tai Niken lenkkarit

– Selässä Kånken-reppu

– Repussa Marimekon raidallinen penaali, uudelleentäytettävä vesipullo ja HUULIRASVOJA

– Päällä Helly Hansenin takki

– Perässä vana Lushin kosmetiikan tuoksua

Jos lähdettiin, onneksi olkoon, teillä majailee ehta VSCO girl!

Vähän vanhemmat VSCO girlit suosivat luonnollista meikkiä ja suihkuttelevat kasvoilleen kosteuttavaa kasvosuihketta. Hiukset ovat rennot, ehkä vähän kiharalla. Luonnollisen meikin ja hiusten vastapainona voi olla räikeästi lakatut kynnet.

Myös muuta kuin kloonimaista ulkonäköä arvostellaan: VSCO girlit ovat yleensä valkoihoisia, hoikkia ja riittävän hyvätuloisista perheistä voidakseen käyttää trendissä suosittuja merkkituotteita. Esimerkiksi suomalaiset VSCO girlit suosivat Marimekkoa, Fjällräveniä, Helly Hansenia, Adidasta, Nikea, Applea ja Lushia, ja päästä varpaisiin näiden merkkien vaatteisiin ja tavaroihin sonnustautuminen ei ole kovinkaan halpaa.

Positiivisena puolena trendissä pidetään sitä, että vaikka VSCO girl -tyyli perustuu tiettyjen merkkien ja tavaroiden ympärille, ovat VSCO girlit myös ympäristötietoisia. Esimerkiksi uudelleentäytettävä vesipullo on tärkeä juttu ja kosmetiikan tulee olla mieluiten luomua.

Toinen positiivinen asia VSCO girl -trendissä on se, että se on pohjimmiltaan iloinen. Ennenmuinoin osa meistä synkisteli gootteina, ja niinkutsuttu sad girl -estettiikkakin on ollut pitkään somessa suosiossa. Mutta VSCO girl tykkää värikkäistä ja iloisista asioista, ja hymyilee kuvissa ja videoilla.

Koska trendi on niin suosittu, ja leimallisesti tyttöjen juttu, somessa myös tehdään siitä innokkaasti pilaa. Mutta se ei hyväntuulisia VSCO-tyttöjä haittaa!

Varmaan ne omatkin hiusdonitsit ja simpukkakorut pyörivät vielä jossain komeron pohjalla… Pitäisiköhän ne kaivaa esiin? Teinityttöä ei varmasti yhtään hävetä, jos äiti lähtee mukaan trendiin ja on kohta VSCO mom!

Lähteet 1, 2.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 10 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

10 vastausta artikkeliin “Joko teilläkin on VSCO girl?!”

 • Jane sanoo:

  Siis mä ajattelin olla vsco ja tein testin ja sain täydet et oon varmaa vsco girl

 • Elisabet.t_ sanoo:

  Moi! Olisi tosi kiva jos tämän artikkelin kirjoittaja voisi tehdä tähän ns. jatko-osan että miten VSCO girliksi voi tulla. Mitä pitäisi ostaa, miltä pitäisi näyttää ja mitä pitäisi tehdä yms. Itse olen tyylistä kiinnostunut:) p.s. oli tosi kiva artikkeli:).

 • Cool teini sanoo:

  Kauhee tyyli! Ite en ikinä käyttäis! 🤮

 • Vscogirl sanoo:

  And i oop and i oop sksksksksk oon VSCO GIRL mulla on hius donitseja, kånken reppu, niket, iphone, sandaalit, juomapullo asia, metalli pilli, ja kaikkee muuta

 • TuuTikki sanoo:

  Ihan loistava kirjoitus, nyt tiedän, mistä tyttöni on vaahdonnut viikon ja miksi käsivarsi on täynnä scruncheja 👍

 • Memmamamma sanoo:

  Aivan mahtavaa! Tytär kommentoi aamulla: Äiti, sä oot aika VSCO! Minä siihen: Ai mikä? Ja sitten Googleen. Tämä artikkeli tuli ekana vastaan, luettiin tyttärien kanssa ja naurettiin toisillemme. Kiitos kirjoittajalle hyvistä huomioista 😍

 • Vsco-mum sanoo:

  Pitääkö olla huolissaan kun omasta vaatekaapista löytyy kaikki nämä tuotteet ja on jo 30v perheenäiti? 😅 Normityyliin kuuluu raitapaita, pillifarkut, Niken lenkkarit, Fjällrävenin takki, luonnollinen kihara tukka ja se Kånken on yleensä mukana myös kun siellä kulkee lasten tavarat, lisänä usein Marimekon pikkulaukku. Simpukkakorua ei kyllä ole, hiusdonitsia taas käytän kyllä joskus ja Birkenstockitkin löytyy. Oon siis tietämättäni ihan muodin aallonharjalla vaikka luulin tän olevan tylsä mutsi-tyyli 😂