Helle, mikä ihana tekosyy syödä jäätelöä…

…vaikka ethän sinä mitään tekosyitä tarvitse, jos olet todellinen jäätelöhullu!

Sinä..

…olet sitä mieltä, että ihan jokainen sää on hyvä jäätelönsyöntisää. Eihän sitä ole mikään pakko ulkona syödä!

…haluaisit pitää pakastimessasi kunnon jäätelövarastoa, mutta jos sinulla on varastossa jäätelöä, syöt kaiken.

…huvitut kun huomaat, että jäätelöpaketeissa on tosiaan merkitty annoskoko. Minimaalinen annoskoko! Hahahaha, pakettijäätelöthän ovat annoksia yhdelle!

…keksit aina syyn syödä jäätelöä. On hyvä sää. On huono sää. On vähän flunssainen olo, jäätelö puuduttaa nielua. On näitä mansikoita tässä. On vähän nälkä. Onhan siinä proteiinia vähän.

…et voi KÄSITTÄÄ ihmisiä jotka eivät pidä jäätelöstä. Siis miten se on muka edes mahdollista?!

…et voi käsittää sitäkään, että muut ihmiset syövät jäätelöä VÄÄRIN. Sinun tapasi on ainoa oikea, oli se sitten kivikovana tai lammikoksi sulaneena – SILLÄ tavalla se kuuluu syödä!

…olet valmis epätoivoisiin tekoihin saadaksesi jäätelösi sellaisena kuin haluat. Voit esimerkiksi mikrottaa sitä (varo-varo-vasti!) tai sitten hakata kivikovaa jätskiä raivokkaasti lusikalla, josko siitä irtoaisi edes kallisarvoinen hippunen!

…et ymmärrä niitäkään ihmisiä, jotka eivät osta jäätelöä koostumuksen perusteella tai niitä, jotka eivät maista eri vaniljajäätelöjen eroja.

…maistat eron paitsi eri vaniljajäätelöissä, myös silloin jos valmistaja muuttaa makua. (Kuka muu huomasi, että Pingviini vanilja on nykyään eri makuista kuin aiemmin?!)

…maistat toki eron myös eri maiden jäätelöissä, ja pääsi sisällä onkin tarkkaan järjestelty kartasto siitä, missä päin maailmaa saat juuri itseäsi miellyttävää jäätelöä.


EIIIIIH!! Kuva Sarah Kilian.

…ryntäät lomamatkalla heti ostaaman jäätelöä ja tilaat myös jäätelöannoksia, vaikka äiti opetti aikoinaan, että vasta viimeisenä päivänä saa ostaa ravintolassa jätskiä, siltä varalta että siitä saa ripulin.

…et tosiaankaan välitä jos saat jäätelöstä ripulin.

…et siinäkään tapauksessa, että olet laktoosi-intolerantti. Vatsakivut, lattialla kiemurtelu, raivokas piereskely, vessaan ryntääminen – todellakin sen arvoista! Tämän kerran vaan, jatkossa sitten ei…eikun tämän kerran vaan…

…otat henkilökohtaisesti sen, jos näet jonkun heittävän osittain syödyn jäätelön roskikseen.

…pienen hetken harkitset, että kaivat sen jäätelön roskiksesta.

…tiedät, että jäätelö menee eri mahaan kuin ruoka. Oikeastaan se menee myös eri mahaan kuin jälkiruoka, ja näin ollen voit olla ensin ähkytäynnä ruoasta ja sitten ähkytäynnä jälkiruoasta ja sitten vielä jaksaa päälle jäätelöä!

…uskot, että jäätelö käy sekä aamupalaksi, välipalaksi, lounaaksi, päivälliseksi että iltapalaksi. Olet saattanut kokeillakin tällaista ruokavaliota.

…leivot mustikkapiirakkaa tai raparperipaistosta lähinnä siksi, että voit syödä sen kanssa jäätelöä.

…olet valmis kulkemaan pitkiäkin matkoja ja kaupasta toiseen saadaksesi juuri sitä jäätelöä mitä haluat. Et kuitenkaan toivo lempijäätelöäsi lähikauppaasi jos sitä ei siellä myydä, koska sitten ostaisit sitä joka ikinen päivä. Hetkinen, eihän se kuulosta huonolta idealta!

…raivostut, järkytyt ja loukkaanut, jos joku on syönyt sinun jäätelösi pakastimesta. Et anna sitä ikinä anteeksi!

…tulet hirmuisen surulliseksi, jos näet että joltain lapselta tippuu jäätelöpallo. Katsot kuitenkin nopeasti sivuillesi ja mietit, että onko tosi noloa käydä poimimassa se pallo ja syödä se.

…olet joko mehujään puolella tai sitä vastaan. Lasketaanko mehujää jäätelöksi? Onko sen syöminen pyhäinhäväistystä?

…suostut aina, kun lapsesi pyytävät kaupassa jäätelöä. Hei sehän on jäätelöä, sehän on melkein terveellistä! Otetaas äidillekin oma. Paketti siis!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia