Meneekö kesä aina jotenkin ohi?

Etkö saa tehtyä niitä asioita mitä haluaisit? Ramppaatko muiden juhlissa ja mökeillä, mutta omat kesäjutut jäävät toteuttamatta? Kokeile tehdä kesätoivelista!

Muistatko, sellaisia listoja tehtiin joskus teininä ja ehkä parikymppisenäkin vielä? Mutta mikäpä estää tekemästä toivelistaa vaikka ikää olisi kuinka paljon. Ja iästä puheenollen: meillä on vain rajoitettu määrä kesiä koettavana elämämme aikana, joten jokaisesta kesästä kannattaa ottaa kaikki irti!

Tärkeintä kesätoivelistan koostamisessa onkin miettiä, että mitkä ovat ne asiat, joilla sinä saat kesästä kaiken irti!

Ehkä silloin nuorempana listalla oli kaikkien mahdollisten festareiden koluaminen, aamuun asti bailaaminen ja liftausseikkailu. Ehkä ne ovat listallasi vieläkin – tai sitten kaipaat rauhallisempaa menoa.

Vaikka kesätoivelistan toiveiden tulee olla juuri sinun toiveitasi, se ei tarkoita sitä etteikö listalta voisi löytyä Muumimaailmareissua, likoamista maauimalan lastenaltaassa ja kaikkien sukulaisten luona vierailua. Kesäsi huippukohta voi olla tavata sukua (vaikka he kävisivätkin hermoillesi) tai katsella sitä, kuinka lapset nauttivat vedessä kluttaamisesta. Kuuntele itseäsi ja mieti mikä sinun kesästäsi tekisi mahdollisimman hyvän.

Tärkeintä on, että huomaat listata asioita, joita haluat tehdä, sen sijaan että listaisit asioita, joita on ”pakko” tehdä tai joita joku muu haluaa tehdä. Toki voit tehdä asioita pelkästään ilahduttaaksesi muita, mutta kun sinulla on myös oma toivelistasi, ei kesästä jää käteen sellaista tunnetta, että nyt mentiin täysin muiden ehdoilla.

Listasta on sekin hyöty, että kun olet oikeasti miettinyt asioita ja kirjoittanut ne ylös, on toteuttaminenkin todennäköisempää. Ihan samalla tavalla kuin vaikka elämänmuutosta tehdessä: ”alan syödä terveellisemmin” on turha vakuutus, mutta konkreettisten muutosten listaaminen itselle toimii oikeasti.

Joten sen sijaan että miettisit ”haluan tehdä kivoja juttuja tänä kesänä”, mieti mitä ne kivat jutut ovat. Kirjoita ne ylös vaikka kännykkään, niin voit aina tarkistella listaa, merkitä asioita tehdyksi ja lisätä listalle uusia asioita.

Listalla ei tarvitse olla isoja, vaativia tai kalliita juttuja. Pienet asiat käyvät ihan yhtä hyvin – kunhan kyseessä ovat asiat, jotka ilahduttavat sinua. Itse asiassa koko listan tarkoitus on tuottaa iloa – mikään naama irvessä suoritettava tehtävälista sen ei kuulu olla!

Listallasi voi olla vaikka tällaisia asioita:

– Nukun päiväunet/ yön ulkona

– Karkaan töistä hieman aikaisemmin jätskille tai terassille

– Kerään kotiin kukkakimpun luonnonkukista

– Vietämme lasten kanssa rennon, aikatauluttoman päivän ja syömme jätskiä lounaaksi

– Käyn yöuinnilla

– Lähden sateella ulos ilman sateenvarjoa enkä välitä että kastun kokonaan, saatanpa pomppia lätäköissäkin!

– Menen huvipuistoon ilman lapsia ja ajan kaikissa hurjissa laitteissa! / Menemme lasten kanssa huvipuistoon ja suostun mukaan kaikkiin laitteisiin mihin he haluavat!

– Vietän kauniin päivän verhot kiinni kotona leffoja katsellen enkä tunne syyllisyyden hiventäkään!

– Juon aamukahvin parvekkeella vaikka on arki ja vähän kiirekin

– Nukun lasten kanssa pihalla teltassa

– Kerään mustikoita ja leivon piirakan (pakkasesta saa taikinan ja lisää mustikoita jos tämä käy liian raskaaksi)

– Ja niin edelleen!

Mitä sinun listaltasi löytyy? Mitä pitää ehdottomasti tehdä joka kesä? Kerro kommenteissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia