Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Viking Jalkineet.

Lasten jalat ansaitsevat parasta, mutta jos ei itse ole kenkien asiantuntija, niin mistä tietää mikä on parasta? Mitä pitää ottaa huomioon kasvavan jalan kenkien valinnassa?

Lasten jalat ovat pehmeät ja herkät, jopa luut ja rustot, tämä vaatii paljon jalkineilta! Liian ahdas kenkä voi estää jalan terveen kehittymisen. Norjalainen biomekaniikan asiantuntija ja opettaja Terje Haugaa on mukana Vikingin lasten kenkien kehittämisessä, ja kertoo mitä vanhemman kannattaa huomioida lasten kenkäostoksilla!

Tärkeimmät kenkien valintaan vaikuttavat asiat voidaan tiivistää neljään huomioitavaan kohtaan:

1. On tärkeää, että lesti on tarpeeksi leveä. Kenkien kärjessä ja jalkapöydän päällä on oltava tilaa myös korkeudessa, silloin kenkä ei purista jalkaa ”kasaan” ja estä jalan luonnollista asentoa.

2. On tärkeää, että pohja on taipuisa ja että se taipuu oikeasta kohdasta, eli juuri ennen niveliä päkiän alla. Taipuisa ja notkea kenkä tukee jalan luonnollista kehitystä.

3. On tärkeää, että valitset lapselle oikean kokoiset kengät. Varaa kenkiin 1,0-1,5 cm kasvuvaraa sekä 0,5 cm käyntivaraa. Lasten jalat voivat kasvaa jopa 0,5 cm kuukaudessa, joten muista tarkistaa koko aika-ajoin!

4. On tärkeää, että lapset voivat keskittyä heille tärkeimäpään asiaan, eli ulkona leikkimiseen. Vedenpitävä ja hengittävä GORE-TEX kalvo takaa kuivat ja miellyttävät jalat – satoi tai paistoi!

Bonus! Kenkien huoltaminen ja sen helppous on myös yksi ajattelemisen arvoinen seikka. Siksipä muistutammekin, että useimmat Vikingin lastenkengät ovat konepestäviä 30 asteessa! Helpottaa huomattavasti, eikä tarvitse turhaan varoa, kun tietää, että sotkuisimpienkin lätäkköleikkien jälkeen on mahdollista saada kengät jälleen puhtaiksi.

KILPAILU:
Laita tärkeysjärjestykseen 1:sta 3:en mitkä näistä Vikingin ominaisuuksista on sinulle tärkeimmät:
Vedenpitävyys & hengittävyys
Pohjoismaalainen lestitys
Kevyt & notkea pohja

(Eli esimerkiksi näin: tärkeintä minun mielestäni 1 vaikka kevyt pohja 2 vedenpitävyys 3 lestitys)

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 5 paria Vikingin lasten GORE-TEX jalkineita! Jätä vastauksesi kommentteihin alla, ja muista antaa myös sähköpostiosoitteesi sille varatussa kentässä, jotta saamme voittajaan yhteyttä.

EDIT! Arvonta on arvotta, ja Vikingin kengät lapsille voittivat Emilia R., Noora R., Hanna P., Leena L. ja Jenni L. Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistuneille.

Tämä on Huonon Äidin ja Viking Jalkineiden kaupallinen yhteistyö. Huono Äiti ehdotti yhteistyötä Vikingille, koska Vikingin kengät eivät olleet koskaan hajonneet kankaasta eivätkä päästäneet vettä läpi lapsen sukkaan kovassakaan kulutuksessa. Kenkäkumppanivalinta on siis mitä suurimmassa määrin kokemuspohjainen.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 388 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

388 vastausta artikkeliin “Tiedätkö sinä, mitä lapsen kengän valinnassa pitää tajuta?”