Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Cricut.

Saatiin Huonoon testiaskarteluun todella monipuolinen leikkuu- ja kirjoituslaite, Cricut Joy!

Cricut Joy oli meille ihan uusi tuttavuus, edes kuulkaa omasta mielestään lahjakas DIY- harrastelija (kurkkaa vaikka nämä tee-se-itse-aikuisten lelut) ei ollut tuotteeseen, tai muihin Cricut sarjan laitteisiin, törmännyt. Nyt kun laitetta on päässyt kokeilemaan ja käyttämään, sitä ihmettelee kovasti miksi tämä maailmalla kehuja kerännyt askarteluapu ei ole suurempi puheenaihe Suomessakin!

Cricutin käyttö alkoi meillä siis ihan alusta, joten aloitetaan myös esittely laatikon avaamisesta lähtien-  Unboxing Huono Äiti -tyyliin alla, olkaa hyvä:

Mukana lootassa itse Cricut Joy, tyylikkäästi pehmeälinjainen ja värikin sopiva. Joyn lisäksi pakkauksesta löytyy leikkausterä koteloineen, FinePoint-kynä mustana, StandardGrip- matto, harjoittelumateriaalia sekä kuukauden ilmainen kokeilujäsenyys Cricut Access -palveluun, josta löytyy sitten projekteja projektien perään, jos ilmaiset projektit eivät riitä eikä aina jaksa alusta asti suunnitella itse (ei muuten sekään ollut ollenkaan vaikeaa, edes meille).

Cricut Joyn huomion arvoinen ominaisuus on se, että siihen on saatavilla Smart-materiaaleja, joita käytettäessä ei tarvitse erillistä alusmattoa ollenkaan! Muille materiaaleille, kuten kartongille tai Infusible Ink -siirtoarkeille, toki tarvitsee, mutta matto tuli siis kätevässä koossa Joyn mukanakin. 😀

Cricut Joysta ei löydy mitään nappuloita, vaan laitetta ohjataan ihan täysin ilmaisella sovelluksella, bluetoothin avulla: tabletilla, läppärillä tai vaikka puhelimella.

Setup onnistui parissa minuutissa, ja laite oli heti käyttövalmis. Nopea käyttöönotto ja kompakti koko mahdollistavat muuten Cricut Joyn erittäin hyvän liikuteltavuuden, ei pelkästään huoneesta toiseen, vaan Joyn voi ottaa mukaan myös toimistolle, kaverille (askartelubileet!) tai vaikka mökille. Jos siellä on sähköt.

Sovellus antaa myös ensimmäisellä käyttökerralla heti harjoittelutyön kokeiltavaksi, terän ja toimivuuden testaamiseksi. Valittiin tällainen nätti kukka.

Sovellus myös neuvoo ruudulta käsin jokaisen askeleen niin, että mekään ei onnistuttu tekemään väärin vaikka ohjeiden noudattaminen on aina ollut vähän sinnepäin eikä justiinsa. Ja niin se vaan lähti leikkaamaan:

Oli sen verran hieno harjoitustyö, että ei kyllä haluttu hukkaan heittää, vaan päätettiin tuunata tämmöinen sävyyn sopiva kukkaruukku kauniimmaksi:

Ja se tapahtui näin:

 

Leikkauksen jälkeen projektista irroitetaan ylimääräiset palaset kätevän työkalun avulla, ja varsinkin monimutkaisempien töiden kanssa ehdoton apu on Cricut Joy Transfer Tape -siirtoteippi. Siirtoteipin kanssa tarran saa oikealle paikalleen hermoja menettämättä, vaikka ensimmäisellä kerralla työhön jäisikin jääräpäinen ilmakupla. Ilmakuplia voi välttää käyttämällä videolla esiintyvää skrabaa, myös siinä asennusvaiheessa…

Ei muuten tyydytty tähän harjoitustehtävään, vaan pitihän sitä päästä vähän vielä askartelemaan. Joku Muu saa tehdä päivällistä!

Mikäpä sen mukavampaa puuhaa kuin sisustaa, joten sisustustarra valikoitui seuraavaksi projektiksi. Valmiin sijasta päätettiin kokeilla itse, ja koska suunnitelman pohjaksi riittää ihan vaan kuva joka uploadataan sovellukseen niin sellaisen vääntäminen onnistui kätevästi myös itseltä. Haluttu teksi tallennettiin png-muotoiseksi kuvaksi ja lähetettiin puhelimelle, josta sen sai napautuksella sovellukseen ja suunnitelmaan.

Seuraavaksi vaan mittojen mukaisesti leikataan SmartVinyl oikeaan kokoon ja pistetään kone töihin!

Sieltä se tuli jälleen.

Irroitetaan ylimääräiset osat ja siirtoteippi päälle, niin ei mene vinksalleen. Sitten lähetetään teini pesemään tarran loppusijoituspintaa puhtaaksi.

Sitten seinään, eikun oveen.

Noni, nyt on hieno! Kyllä nyt on sisustustarrojen tekeminen äärimmäisen helppoa, eikä tarvitse ostaa muiden tekemänä melkein täydellistä, kun voi suunnitella ja leikata sen just oikean ihan itse.

Tulevan Halloweenin kunniaksi päätettiin kokeilla vielä teemaan sopivaa, hieman pikkutarkempaa projektia.

Ja kohteena tietysti kahvikuppi. Valmiin teoksen kerrotaan kestävän käsinpesua, ja tiskikoneen kestäväksi kupin kuulemma saa käyttämällä sinetöintiainetta päällä. Varmaan jotain lakkaa, pitänee konsultoida asiantuntijoita.

Pienemmistä yksityiskohdista huolimatta projekti onnistui yhdessä hujauksessa, ja kun vähän tuli jo aiemmin harjoiteltua asentamista, myös ilmakuplilta vältyttiin lopputuloksessa.

Cricut Joyn tarjoamat mahdollisuudet eivät jää vinyylitarroihin, mutta koska pelkästään niistä saatiin näin paljon kerrottavaa, niin päätettiin esitellä muita ominaisuuksia ihan omissa jutuissaan. Lisää Cricutia on siis tulossa, suunnitteilla jo korttiaskartelua ja tekstiilien tuunausta, pysykää kanavalla!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Testissä Cricut Joy – DIY- ihmisen uusi paras kaveri!”