Etkö osaa askarrella? Mutta olisi kiva kuitenkin tehdä itse joku joulukoriste? Tämän kranssin osaa tehdä KUKA TAHANSA ja sen askarteleminen onnistuu myös lasten kanssa!!

Aikaakaan ei kulu paljoa, mutta lopputulos on näyttävä.

Kimaltava joulukranssi

Tarvitset:

– Kehikon esim. pajua, styroksia tai vaikka rautalankaa. Pajukehikko on helpoin.

– Pörröistä kimallenauhaa (siis sitä kuuseen laitettavaa koristeköynnöstä) haluamassasi värissä tai väreissä, noin kuusi metriä.

– Satiini- tms. nauha ripustamista varten.

Halutessasi lisäksi:

– Kulkusia, sieniä, tonttuja, palloja, nauhaa tms. koristeiksi. Kätevimpiä ovat sellaiset koristeet, joissa on valmiiksi kiinni metallilankaa.

– Tarvittaessa koristeiden kiinnittämiseen rautalankaa tai kuumaliimaa.

– Paristoilla toimivat jouluvalot, esim. valolankaa. Jos valoissasi on ajastin, voit laittaa ne syttymään ja sammumaan itsestään.

Tee näin:

Solmi kranssiin kiinni satiininauha tms.

Työnnä hiukan kimallenauhaa pajukehikon yhden oksan alle, tai jos käytät styroksista kehikkoa, teippaa nauhan toinen pää kiinni. Ala pyörittää nauhaa melko tiiviisti kehikon ympärille. Kun ensimmäinen kimallenauha loppuu, lisää toinen samalla tavalla. Voit vaihdella värejä jos haluat. Jatka kunnes koko kehikko on peitossa, mutta katso että et kieputa ripustuslenkkiä piiloon. Tunge nauhan pää oksan alle tai itsensä alta. Tai liimaa/ teippaa kiinni. Jos sulle riittää jo tässä vaiheessa, niin ei muuta kuin kranssi oveen!

Jos haluat, työntele/ liimaa kranssiin koristeita, kuten kulkusia tai pieniä palloja. Rautalankaiset koristeet voit vain törkätä kranssiin.

Mikäli haluat valaistun kranssin, kieputa valolankaa tms. jouluvaloa kranssin ympäri. Paristokotelo menee kranssin yläosan taakse kätevästi kun ripustat sen oveen.

Tadaa, valmista on!!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia