Lomilta töihin palaaminen voi olla haastavaa, pakko myöntää. Mutta nyt on kuulkaa oikein tehty lomilta töihin life coaching -valmennuksia!

Ehkä uudenlaisen elämäntavan aloittaminen on helpointa siinä kohdassa kun rutiinit vaihtuvat. Tai ehkä se on vaikeampaa silloin? Kun eihän lomaltapalaaja palaa töihin eri ihmisenä, vaan on edelleen se tyyppi jonka jääkaappiin pilaantuu ruokaa ja jonka pyykkivuorteen huiput nousevat korkeammalle kuin oma päälaki. Eihän se taikaiskusta muutu, vaan tapojaan joutuu parantamaan aktiivisesti ja tietoisesti. Valmentajasta voi olla apua jos on itse motivoitunut.

Mutta emmekö me oikeasti osaa edes lomilta palata ilman life coachingia? Onko meno tosiaan mennyt niin avuttomaksi? Ehkä me aikuisetkin tarvitsisimme vanhemman, joka sanoo että nyt nukkumaan aamulla on aikainen herätys?

No koska sitä ei ole saatavilla, tässä sulle ilmainen lomalta töihin -life coaching!! Näillä ohjeilla selviät tästä rankasta muutosajasta ja parannat elämääsi muutenkin!

No koitetaan nyt selvitä -valmennus:

– Muutostilanteet ovat raskaita. Ymmärrä se. Mitä enemmän vastustelet, sitä vaikeammaksi asian teet. Elämä noin yleensäkin on ainakin välillä raskasta.

– Kiroileminen ja valittaminen ei ole vastustelua vaan terveellistä!! Ei tätä tai mitään kukaan jaksa niin että aina on hyvä mieli ja reipas asenne. Ja on tutkittu että kiroileminen esim. lievittää kipua.

– Jos et ikinä halua mennä töihin, vaihda joko työpaikkaa tai asennetta. Edes jomman kumman voi tehdä aika suurella todennäköisyydellä.

– MENE NUKKUMAAN. Mene nyt jo, hus. Aamulla on aikainen herätys! Univajeesta ei seuraa mitään hyvää.

– Syö vihannekset. Edes joskus jotain vihanneksia jossain. Jos sinulla on työpaikkaruokala, syö vihannekset siellä. Joku on pilkkonutkin ne sinulle valmiiksi, ei tekosyitä. Kaupastakin saa nykyisin valmiiksi silputtuja jos et jaksa itse leikata. Eikä niitä ole edes pakko leikata, haukkaa siitä kurkusta suoraan.

– Mieti mitä juot. Juotko vettä? Juotko liikaa kahvia? Juotko liikaa alkoholia? Tiedät kyllä itse vastauksen, ei sulle tarvitse tässä kohtaa kertoa mikä on hyväksi ja mikä ei!

– Pese pyykkiä. Ihmisten ilmoilla pitää olla puhtaat vaatteet. Sori mutta tästä ei voi tinkiä.

– Pese itsesi. Ihmisten ilmoilla pitää olla puhdas. Sori mutta tästä ei voi tinkiä.

– Älä siltikään stressaa pikkuasioista. Jos yöpaita on puhdas, sen voi ehkä laittaa töihin. Pyjamapaidan näköisiä vaatteita on muotiliikkeet täynnä. Ai et ehtinyt kampaajalle? Aivan sama!!

– Muista että valitset itse ison osan asioista. Älä liiku, älä syö kunnolla, älä nuku, mutta älä sitten ihmettele ja kitise että kun on niin paha olo. Jos haluat voida paremmin, niin sen eteen pitää sitten sen verran kärsiä että käy edes joskus kävelyllä ja syö muutakin kuin pakastepizzoja.

– Jätä pois ne asiat mitä et jaksa tehdä ja ei ole ihan pakko. Lapset kasvavat eineksilläkin eikä sinun ole pakko mennä kirjallisuuspiiriin ja sienestämään ja japanin alkeiskurssille vaikka syksy tuleekin. Maksa laskut, pese hampaat, halaa lapsia ja anna niille ja itsellesi jotain ruokaa, sillä pääsee aika pitkälle.

_ Jos et ehdi koskaan mitään mieti meneekö aikasi somessa tai telkkarin edessä? Jos kotona on aina kaaos, voisiko se johtua siitä että ostat ja hamstraat liikaa tavaraa? Jos arjessa vaivaa joku tietty ongelma jatkuvasti, se poistuu vain sillä että mietit mistä se johtuu.

– Pistä muut perheessä hommiin. Sinun ei tarvitse jaksaa kaikkea, ja kyllä, muiden tarvitsee jaksaa edes jotain.

– Jos voimat ovat ihan loppu, kannattaa ehkä keskittyä jonkun aikaa pelkkään selviytymiseen ja hifistellä elämää kuntoon sitten kun on enemmän voimavaroja.

– Yritä olla ihmisille kiva, siitä tulee parempi mieli. Jos taas ihmiset ovat aina sinulle ilkeitä, mieti onko asia näin vai luuletko vaan? Jos vika on tosiaan muissa, älä ole heidän kanssaan. Kun ei ole mikään pakko.

Huom! Huonon Äidin sisällöt ovat usein huumoripitoisia. Emme halua arvostella life coaching -valmentajia emmekä loukata yhtään ketään. Hymyä päivääsi!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia