Vaimo tekee miehelle ruoan valmiiksi, mutta ruoka ei kelpaa…

Nirsoja miehiä on monenlaisia. Osa ei syö kuin jauhelihaa ja makaronia, osalle ei kelpaa kasvikset. Niitäkin on, joille maistuu vain einekset tai oman mamman kokkaama ruoka. Nirsoja on totta kai naistekin joukossa, ja nirsoilulle voi olla monenlaisia syitä. Eihän kaikesta tarvitse tykätä, sitähän me opetamme lapsillemmekin.

Eikä aikuista tietenkään voi pakottaa syömään sitä mitä hän ei halua, mutta miten vaikuttaa parisuhteeseen, jos toinen nirsoilee niin että se loukkaa? Makumieltymyksiähän on tietysti monia, ja joinain päivinä tekee mieli jotain ruokaa ja toisina päivinä toista. Mutta aika epäkohteliaalta tuntuu se, että jatkuvasti nirsoilee.

Aika moni vaimo ja äiti olisi ikionnellinen siitä, että saisi jonkun toisen tekemää ruokaa päivittäin… Parisuhdenirsoilussa herää kysymys siitäkin, että onko kyseessä vallankäyttö. Ruoasta kieltäytyminen oikuttelun vuoksi on tapa, johon pystyy jo pienikin lapsi.

Mitä voi tehdä kun aikuinen mies nyrpistelee nenäänsä vaimon kokkaamille ruoille ja syö mieluummin voileipiä? Tämä hoitovapaalla oleva äiti tekee miehelle ruoan sen lisäksi että hän hoitaa lasta kotona, mutta miehelle ei kelpaa. Vähemmästäkin menee hermo, kertoo vaimo tässä keskustelunavauksessa:

”Kuinka moni on kyllästynyt nirsoiluun!!… nyt en tarkoita lapsia vaan sitä isäntää!! Olen vielä hoitovapaalla kun lapsi kaksivuotias ja olen lopen kyllästynyt siihen että kun mies tulee kotiin töistä, hän valittaa nälkää, ja kun hän tulee keittiöön katsomaan mitä on päivälliseksi niin hän nyrpistää nenää ja näyttää hapanta ilmettä, että ”ei kiitos, otan jotain muuta!”.

Sitten avataan jääkaapin ovi ja otetaan sieltä voileipäainekset! Itse hirveällä vaivalla laittaa tunnin ruokaa ja sitten ei kelpaakaan!!! Tulee sellainen tunne että, mikä hel****n piika mä olen!! Sitten vielä valitetaan ettei vaimo ole antavaisella päällä illalla????!!!!”

Nimim. Piika?

Oletko sinä törmännyt nirsoilevaan mieheen (tai vaimoon) ja miten tilanne on ratkennut? Onko ainoa vaihtoehto lopettaa miehelle kokkaaminen ja antaa tämän elää voileivillä?

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 76 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

76 vastausta artikkeliin “Kun aikuinen mies nirsoilee”

  • mummeli sanoo:

    Älä laita mitään hänelle vain itsellesi ja muulle perheelle, laita ne voileipätarpeet hänen lautaselleen.