Vaimo tekee miehelle ruoan valmiiksi, mutta ruoka ei kelpaa…

Nirsoja miehiä on monenlaisia. Osa ei syö kuin jauhelihaa ja makaronia, osalle ei kelpaa kasvikset. Niitäkin on, joille maistuu vain einekset tai oman mamman kokkaama ruoka. Nirsoja on totta kai naistekin joukossa, ja nirsoilulle voi olla monenlaisia syitä. Eihän kaikesta tarvitse tykätä, sitähän me opetamme lapsillemmekin.

Eikä aikuista tietenkään voi pakottaa syömään sitä mitä hän ei halua, mutta miten vaikuttaa parisuhteeseen, jos toinen nirsoilee niin että se loukkaa? Makumieltymyksiähän on tietysti monia, ja joinain päivinä tekee mieli jotain ruokaa ja toisina päivinä toista. Mutta aika epäkohteliaalta tuntuu se, että jatkuvasti nirsoilee.

Aika moni vaimo ja äiti olisi ikionnellinen siitä, että saisi jonkun toisen tekemää ruokaa päivittäin… Parisuhdenirsoilussa herää kysymys siitäkin, että onko kyseessä vallankäyttö. Ruoasta kieltäytyminen oikuttelun vuoksi on tapa, johon pystyy jo pienikin lapsi.

Mitä voi tehdä kun aikuinen mies nyrpistelee nenäänsä vaimon kokkaamille ruoille ja syö mieluummin voileipiä? Tämä hoitovapaalla oleva äiti tekee miehelle ruoan sen lisäksi että hän hoitaa lasta kotona, mutta miehelle ei kelpaa. Vähemmästäkin menee hermo, kertoo vaimo tässä keskustelunavauksessa:

”Kuinka moni on kyllästynyt nirsoiluun!!… nyt en tarkoita lapsia vaan sitä isäntää!! Olen vielä hoitovapaalla kun lapsi kaksivuotias ja olen lopen kyllästynyt siihen että kun mies tulee kotiin töistä, hän valittaa nälkää, ja kun hän tulee keittiöön katsomaan mitä on päivälliseksi niin hän nyrpistää nenää ja näyttää hapanta ilmettä, että ”ei kiitos, otan jotain muuta!”.

Sitten avataan jääkaapin ovi ja otetaan sieltä voileipäainekset! Itse hirveällä vaivalla laittaa tunnin ruokaa ja sitten ei kelpaakaan!!! Tulee sellainen tunne että, mikä hel****n piika mä olen!! Sitten vielä valitetaan ettei vaimo ole antavaisella päällä illalla????!!!!”

Nimim. Piika?

Oletko sinä törmännyt nirsoilevaan mieheen (tai vaimoon) ja miten tilanne on ratkennut? Onko ainoa vaihtoehto lopettaa miehelle kokkaaminen ja antaa tämän elää voileivillä?

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 54 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

54 vastausta artikkeliin “Kun aikuinen mies nirsoilee”

 • Hyvä ruuanlaittaja sanoo:

  Ex-mieheni oli tällainen. Ei syönyt kastikkeita, ei kasviksia eikä keittoja. Lihaa söi enimmäkseen ja paljon. Alkoi tuntumaan ruokabudjetissa. Yritin tehdä edullisia kotiruokaa jotta rahat riittää. Toinen tilasi itselleen perheissään kun ruoka ei kelvannu. Tai söin itse vähemmän jotta rahat riitti siihen että hän söi itse paketillisen jauhelihaa makaroonin kanssa. Ja minulle valitti kun kuukauden ruokabudjetti ei aina riittänyt. Aloin tekemään viikon ruokalistan ennakkoon jääkaapin oveen jotta voi henkisesti varautua tuleviin ruokiin. Listä sisälsi molempien lempiruokia. Tämä systeemi vähän helpotti.

 • Ei oo pakko- kummankaan sanoo:

  Ex myös usein söi voileipää, kun muu perhe veti tuotoksiani. Hän tykkäsi karjalanpaistista. En ollut sellaista tehnyt ja päätin opetella. Kokeilin muutamaa reseptiä ja pyysin sitten kommenttia. Kerran sitten tein erityisen pitkään haudutettua versioita, jossa vähän erilaiset mausteet. Pyysin maistamaan. Ei suostunut. Jätin karjalanpaistin opettelut siihen.

 • Anka sanoo:

  Hohhoijaa taas tätäkin vaimoa.Lopetat sen kokkaamisen tai vaihdat fiksumpaan mieheen.So simple!

 • Syö tai tee itse sanoo:

  Ex mieheni ei syönyt keittoja, laatikkoruokia tai kastikkeita. Esimerkiksi nakkikastike piti hänen mielestään olla nakit erikseen ja kastike erikseen. Poikkeuksena tietysti hänen tekemät kastikkeet. Uutta ei voinut kokeilla, aina tuli ”en syö”. Yritä siinä sitten käydä töissä ja hoitaa lapset ja vielä miettiä mitä tänään syödään. Voin sanoa että ranskalaiset ja nakit tuli korvistakin ulos. Onneksi nykyinen mies syö kaiken mitä teen ja tekee itsekin ruokaa.

 • Soppakauhan varressa sanoo:

  Meillä on homma ratkaistu sillä että mies tekee itae omat ruokansa (ei syö sian- eikä naudanlihaa) ja minä teen lapsille ja itselleni, koska me ollaan kaikkiruokaisia. Toimii!