Vaimo tekee miehelle ruoan valmiiksi, mutta ruoka ei kelpaa…

Nirsoja miehiä on monenlaisia. Osa ei syö kuin jauhelihaa ja makaronia, osalle ei kelpaa kasvikset. Niitäkin on, joille maistuu vain einekset tai oman mamman kokkaama ruoka. Nirsoja on totta kai naistekin joukossa, ja nirsoilulle voi olla monenlaisia syitä. Eihän kaikesta tarvitse tykätä, sitähän me opetamme lapsillemmekin.

Eikä aikuista tietenkään voi pakottaa syömään sitä mitä hän ei halua, mutta miten vaikuttaa parisuhteeseen, jos toinen nirsoilee niin että se loukkaa? Makumieltymyksiähän on tietysti monia, ja joinain päivinä tekee mieli jotain ruokaa ja toisina päivinä toista. Mutta aika epäkohteliaalta tuntuu se, että jatkuvasti nirsoilee.

Aika moni vaimo ja äiti olisi ikionnellinen siitä, että saisi jonkun toisen tekemää ruokaa päivittäin… Parisuhdenirsoilussa herää kysymys siitäkin, että onko kyseessä vallankäyttö. Ruoasta kieltäytyminen oikuttelun vuoksi on tapa, johon pystyy jo pienikin lapsi.

Mitä voi tehdä kun aikuinen mies nyrpistelee nenäänsä vaimon kokkaamille ruoille ja syö mieluummin voileipiä? Tämä hoitovapaalla oleva äiti tekee miehelle ruoan sen lisäksi että hän hoitaa lasta kotona, mutta miehelle ei kelpaa. Vähemmästäkin menee hermo, kertoo vaimo tässä keskustelunavauksessa:

”Kuinka moni on kyllästynyt nirsoiluun!!… nyt en tarkoita lapsia vaan sitä isäntää!! Olen vielä hoitovapaalla kun lapsi kaksivuotias ja olen lopen kyllästynyt siihen että kun mies tulee kotiin töistä, hän valittaa nälkää, ja kun hän tulee keittiöön katsomaan mitä on päivälliseksi niin hän nyrpistää nenää ja näyttää hapanta ilmettä, että ”ei kiitos, otan jotain muuta!”.

Sitten avataan jääkaapin ovi ja otetaan sieltä voileipäainekset! Itse hirveällä vaivalla laittaa tunnin ruokaa ja sitten ei kelpaakaan!!! Tulee sellainen tunne että, mikä hel****n piika mä olen!! Sitten vielä valitetaan ettei vaimo ole antavaisella päällä illalla????!!!!”

Nimim. Piika?

Oletko sinä törmännyt nirsoilevaan mieheen (tai vaimoon) ja miten tilanne on ratkennut? Onko ainoa vaihtoehto lopettaa miehelle kokkaaminen ja antaa tämän elää voileivillä?

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Jaa oma tarinasi

Haluatko avata keskustelun jostain sinulle läheisestä aiheesta?
Lähetä kertomuksesi tästä.

Nykyinen kategoria:

Tutustu myös muihin kategorioihin:

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

9 vastausta artikkeliin “Kun aikuinen mies nirsoilee”

 • mä vaan sanoo:

  KYLLÄ, olen törmännyt ja asunut em. nirsoilijan kanssa ja tiedän todella mistä artikkelissa puhutaan! Pidin jääkaapissamme aina valmiutta kala, kana ja liha vaihtoehdoille. Tein näistä vaihtoehdoista ruuaan. Vaan kun töistä kotiin tullessaan soitti ja kysyi, että mitä syötäis 🙂 ni kerroin mitä olin tehnyt. EI KELVANNUT, EI. sanoin, että voin laittaa jotain muuta. vaan ei kelvannut tämäkään, vaan hän tuli kotiin hampurilaisten, valmiin grillibroilerin, tuoreen lämpöisen patongin, pizzan tai jonkun china-valmiin ruuan kanssa. Oli aikamoista tasapainottelua? Joskus olin jo laittanut aterian valmiiksi niin hän tuleekin innostuneena kaupasta löytämän grillattavan lihan kanssa, jota toki tulee syödä tänään. sitten hän suihkun kautta rentoutuen laskeutuu somemaailmaansa ja ihmettelee kuinka sen SUPER lihan grillaaminen/valmistuminen kestää noin. Ja sitten kyselee vielä päälle, että kuinka oot noin pinkeenä, vaikka oot saanu koko päivän olla rauhassa ihan itsekseen kotona…..

 • Ulla sanoo:

  Ex mies ei syönyt sipulia koska täti oli sanonu joskus että hyi sipulia. Eikä syönyt juuri kasviksia eikä kanaa. Monesti intettiin ruuasta ku olen itsekki vielä kokki niin ei tahtonut minun tekemä ruoka kelvata. Äitin kyllä kelpasi. Nykyinen mies syö nirsoilematta!

 • Mummu sanoo:

  Mieheni kotona ei koskaan syöty muuta kuin lihapullia ja perunaa,sunnuntaisin sianlihakastiketta ja muusia.Pullaa pullaa jne aina.Nyt on oppinut muuhunkin ja syö ihan hyvällä halulla kaikkea muuta mutta ei kasviksia.Ellei makkaraa luokitella kasvikseksi.Veljensä ei syö vieläkään muuta kuin niitä iänikuisia lihapalleroita.Vilja hänelle kelpaa oluen muodossa,oon iloinen kun mun ykko ei lipitä kaljaa eikä muutakaan.Yli viiskymppiset äijät.

 • Että syletti! sanoo:

  Meillä exä söi hyvällä halulla. Kun avioliitto alkoi olla loppusuoralla (vuosien ajan), hän kyllä söi sitä ruokaa mutta usein eri aikaan kuin me muut. Roikkui tietokoneella ja kun olimme syöneet, tuli syömään kylmää ruokaa. Välillä suvaitsi saapua seuraan.
  Ai että otti päähän! Teki mieli sylkeä siihen sapuskaan.

  Kun eron jälkeen puhuin siitä eronneelle ystävälleni, hän kertoi miehensä toimineen samoin.
  Ruoalla usein rakastetaan. Kun kieltäytyy vaimon tekemästä ruoasta, kieltäytyy vaimon rakkaudesta?

 • Tiuttu sanoo:

  Hyvin kelpasi suhteen alussa ruoka, teimme jopa yhdessä. Nykyään ruokani on kuulema paskaa, täynnä hiilareita jne. Hän kun on diabeetikko, eikä voi syyä kaikkea ( sipsit, karkit, suklaa, ranskikset, makkara, pekoni menee kyllä) olemme jo vuoden päivät ostaneet omat ruuat ja tehneetkin ne.

 • Velkavangitar sanoo:

  En tiedä oliko kyse nirsoilusta vai ihan vain veetuilusta, mutta ei syönyt minun tekemää ruokaa vaan itse teki ruuat yleensä aina ja silloin harvoin, kun ruokaa tein, teki toisen ruuan itse. Ja sitten oletti, että minäkin söisin vielä tuota hänenkin tekemää ruokaa. Jos en syönyt tai ollut kotona silloin, kun hänen tekemä ruoka oli valmista, loukkaantui verisesti. Ei syönyt itse asiassa mitään mitä ostin kaupasta (juustoja tai leikkeleitäkään) ja kasvikset tai hedelmät eivät olleet oikeaa ruokaa nähneetkään. Tämä olikin yksi isoimmista syistä miksi erottiin. Ja nyt jälkeenpäin sanoi syyksi syömättömyyteen sen, että tein suolatonta ruokaa. Whaat?? Ihan kuin meillä ei ois ollut suolaa purkista lisättäväksi!

 • Susu sanoo:

  Ainakaan miehen ei pidä hämmästyä, kun piakkoin lapsonen nyrpistää myös.

  Yhteisten ruokahetkien ja vanhemman mallin merkitys on lapsen ruokasuhteelle valtavan suuri. Erityisesti asenteet siirtyvät voimakkaasti. Vahvan välikysymyksen paikka. Asian voisi hyvin nostaa esille vaikkapa neuvolassa, jos mies ei kotona ole vastaanottavaista sorttia.

 • Hakkarainen sanoo:

  Meillä nirsous on koko ajan hellittänyt, alussa se oli todella kovaa. Olen kuitenkin oppinut olla ottamatta asiaa turhan henkilökohtaisesti, koska tiedän, että sama ongelma jatkuu muualle kuin minun ruokaan. Koskaan ei kuitenkaan kuulu nykyään valitusta, hoitaa sitten itselleen vaihtoehtoiset ruuat.

  http://aatenarikka.blogspot.com

 • Niia sanoo:

  Meillä mies elää voileivillä ja eineksillä.
  Yritä nyt siinä antaa lapsille tervettä esimerkkiä syömisestä kun täytyy joka kertaa selittää miksi isi ei syö samaa ruokaa muun perheen kanssa tai miksi isin lautasella ei ole ikinä kasviksia… siis ei edes kurkkua.