Käykö sinullekin näin: Mies haluaa piipahtaa syömään, mutta sinulla ei ole yhtään nälkä. Tilatessa mies varmistaa, että haluatko jotain. Ehei, ei ole nälkä! Mutta kun mies saa eteensä ruokaa, alat närpiä sitä. Ihan pari ranskista vaan… Syötkö nuo kurkut? Voinko maistaa? Annatko oliivit? Ja niin edelleen.

Tai sitten niin, että kun ruoat ravintolassa tulevat, mies saa paremman näköistä ja varmasti maultaankin parempaa ruokaa ja alat himoita sitä? Tai niin, että mies tekee itselleen voikkuleipiä tai muuta naposteltavaa, ja vaikka et äsken halunnut mitään, nyt pitää päästä osingoille?

Jostain syystä monet meistä naisista tekevät juuri niin. Tämä mies on huomannut sen, ja hänelle alkaa riittää:

”Taustaksi haluaisin kertoa evoluutioteoriaan uskoville, että jo silloin ymmärrettiin mikä on pyhä ruokailuhetki. Mies söi ensin itse pyydettyä riistaa ja vasta sitten oli ruokailuvuorossa vuorossa nainen ja jälkikasvu. Tämä toteutuu myös eläinkunnassa kuten leijonilla. Jos ruokaa on riittämiin niin, silloin kaikki voivat aterioida yhdessä ja samaan aikaan.

Kaikki alkaa ruokalistan hypistelemisestä. Mies katsoo mitä haluaa ja laskee ruokalista pöydälle. Nainen epäröi kolmen eri ruuan välillä ja kysyy vielä mieheltä neuvoa. Mies vastaa, että hänen on itse päätettävä.

Sitten ruuat kannetaan pöytään. Mies ottaa aterimet käteensä ja asettaa lautasen syöntiläheisyydelle. Tässä vaiheessa ennen kuin nainen on edes katsonut omaa ateriaansa, hän pyörii kuin hyeena miehen aterian ympärillä ja tokaisee että näyttää hyvältä.

Mies saa ensimmäisen suupalan ahdettua suuhunsa ja nälkä on kova. Tässä vaiheessa nainen on maistanut vähän jotain salaattia omasta annoksestaan. Sitten se katse: Nainen katsoo syvästi miehen silmiin, samalla käskevästi ja samalla anovasti. ”Saanko maistaa ruokaasi?” Ennen kuin kysymys on ehtinyt kulkea ilman halki tuon 60cm, nainen haarukoi miehen annoksesta lihaa, kastiketta, perunoita ym.

Mies ei sano mitään. Jos sanoisi, niin se olisi suurinpiirtein: ”VOIDAANKO TILATA SAMAT ANNOKSET TÄSTÄ LÄHIN AINA?”

Ruoka on miehelle pyhä asia. Se pitää saada nauttia rauhassa ilman ulkoista närppimistä. Kenties joskus naiset tämän tajuavat ja hyväksyvät mutta se aika ei ole nyt.”

Nimim. Älä pure mun ananasta

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Mies tilittää: En saa koskaan syödä omia ruokiani”

 • Ei saa närppiä!! sanoo:

  Ei noin voi tehdä :D. Eukko jäänyt lapsen asteelle. Ei tulis mieleenkään. Jos oikein tyrkytetään, että maista nyt tätä, niin ehkä sitten voi ottaa VÄHÄN. Naiset ovat evoluutiossa tottuneet olemaan miehestä riippuvaisia ja elätettävinä, tämä on jäänne siitä. Mutta nykyään täytyy jokaisen naisen tienata itse oma elantonsa ja usein joko 50 % tai peräti 100 % sen ”jälkikasvun” elannosta miesten siirtyessä takavasempaan, kuten on heidän ikiaikainen oikeutensa ollut.

 • Minä sanoo:

  Meillä tuo asia on toisinpäin, mies on minun annokseni kimpussa

 • Minä vaan sanoo:

  Onko kyseinen mies kenties maininnut naiselleen asiasta? Ei toki tartte siel ravintolassa sanoa vaan siel kotosalla.
  Itellä ei kyl kävis mielessä että pyytäisin toisen ruokia, vaan syön sen minkä itse tilannut. Eri asia jos mies tilaa jotain minulle aivan tuntematonta, mutta silloin hän itse on sanonut että voin maistaa häneltä etten turhaan tilaa jotain mistä en välttämättä pitäisi. En silti ole vinkunut hänen ruokaansa vaikka olisikin hyvää ollut, annan rauhassa syödä omansa 🙂