Äidinvaisto on joskus syvältä. Se saattaa houkutella naisen luokse miehen, jolla on jäänyt kehitysvaihe pauselle kohtaan kakara. Tällainen mies pitää tunnistaa ja tuunata.

Mieslapsi voi lumota järkevänkin naisen. Onhan se nyt kiehtovaa; miehen kehossa oleva villi ja veikeä vekara, jolle elämä on suuri seikkailu, arjen velvollisuudet väisteltävissä ja koko maailma (sekä muutama takaovi) apposen avoinna.

Deittailu mieslapsen kanssa on hauskaa, kiihkeää ja jännää. Kuteminen tapahtuu yleensä naisen luona, sillä mieslapsen kämppä pursuaa kaljatölkkejä ja pitsalaatikoita, kämppiksiä, elektroniikkaa/soittimia/pelejä tai sitten siellä ovat virallisesti kirjoilla hänen vanhempansa.

Seksi tämän täyskasvuisen teinin kanssa on savuavaa ja seikkailunhaluista tai täysin hänen nautintoonsa keskittyvää. Ehkäisyyn tyyppi suhtautuu yhdellä kahdesta tapaa. Joko hän syöttää sinulle ehkäisypillerisi joka ilta kädestä pitäen ja kielen alle kurkaten, tai sitten hän panee huoletta menemään, odottaen että huolehdit seurauksista hyväksi katsomallasi tavalla.

Jos mieslapsen kanssa päätyy saman katon alle, tapahtuu tämä naisen pitkäaikaisesta painostuksesta tai päivän varoitusajalla ilmenevästä impulsiivisesta ideasta, jolloin mies kiikuttaa kysymättä kamansa makkarisi lattialle ja alkaa aikaa tuhlaamatta mukauttaa sohvaasi takapuolensa muotoon.

Avioliitto mieslapsen kanssa on riskibisnestä, ellet ole todella kiinnostunut kaiken hoitamisesta. Siis k-a-i-k-e-n. Koska mieslapsi on jo fyysisesti kasvanut aikuiseksi, hänessä ei usein ole samaa kehityspotentiaalia kuin vastaavasti käyttäytyvässä lapsessa. Aivot ja persoona ovat muodostuneet ja kasvatus on hoidettu (päin honkia). Jos nait mieslapsen, saat just sen, mistä se pieni ääni takaraivossa varoittelee.

Mieslapsen tunnistat näistä käytösmalleista:

 1. Korjaat jatkuvasti hänen jälkiään. Keräät vaatteet ja roskat, nostat pyyhkeet lattialta ja laitat cd:t koteloihinsa. Tilanne voi luisua pisteeseen, jossa makselet hänen osuuttaan vuokrasta, auttelet veloissa tai teet aina ruokaostokset. Hän haluaa käyttää hynänsä omiin harrastuksiinsa. Jos huomaat selitteleväsi itsellesi (ja muille) parhain päin hänen tekemisiään, olet jo astunut ”mahdollistajan” saappaisiin ja tahti todennäköisesti kovenee. Sillä sinähän siivoat sitten jäljet, kävi mitä kävi.
 2. Kun lapselle puhuu asioista, joita hän ei halua kuunnella, hän läimäyttää kädet korvilleen, lällättää ja pinkaisee karkuun. Mieslapsi tekee saman hieman hillitymmin. Kun aloitat keskustelun vaikkapa työpaikan tai oman kodin hankkimisesta, sitoutumisesta tai lapsista, pilkahtaako miehen silmissä paniikki? Muuttuuko katse tämän jälkeen tyhjäksi kuin koko äijä menisi pois päältä ja häviääkö hän tästä puolen tunnin sisään tyystin takavasemmalle? Onnea vaan seuraavaan ”vakavaan” keskusteluun, se tyrmätään todennäköisesti vielä nopeammin.
 3. Muutut hänen kanssaan matroonamaiseksi mäkättäjäksi. Oli teillä lapsia tai ei, joudutko toistamaan itseäsi niin kauan, että ärsytät jo itseäsikin? Tämä on epäinhimillinen taktiikka, jonka aiheuttamista arvista moni nainen syyttää itseään ikuisesti. Yrititpä muistuttaa, keskustella tai pyytää mitä tahansa, tarina todennäköisesti kääntyy ennätysajassa siihen, kuinka nalkutat taukoamatta ja olet usein kovin kireän tuntuinen. Ennen kuin huomaatkaan, olet unohtanut pointtisi, mietit miksi sinusta sittenkin tuli äitisi ja tuplaat ensi viikon joogatunnit. Mies myhäilee partaansa sohvalla, jonka painaumaan hänen pyllynsä jo täydellisesti uppoaa.
 4. Keuliiko mopo hänen käsistään vähän kaikessa? Tarkoittaako ”pari bisseä paikallisessa” parin päivän putkea, jonka jälkeen hän uhriutuu sohvakolossaan seksiä, pitsaa ja limua koiranpentumaisesti kysellen? Onko persepyramidi perinne, jota mies sinnikkäästi jatkaa aina kun tapaa lapsuudenkavereitaan? Onko hänen mahdotonta vastustaa vessassa käväisevän kaverin Facebookin päivittämistä ilmoituksella, jossa ystävä astuu ulos kaapista tai jakaa ylipainoista naista esittävän pornokuvan? Häpeätkö tai tylytätkö häntä, jos olette yhdessä juhlimassa? Viittaako hän sinuun kavereiden kesken p***unaan, ämmänään, narttunaan tai muijanaan?
 5. Jos pää pitää saada edelleen säännöllisesti sekaisin ja mies esittää kavereidensa edessä vielä juntimpaa kuin on, olet tekemisissä ”koin tähtihetkeni kouluaikoina” -tyypin kanssa. Tämä todennäköinen alisuoriutuja oli luokkansa johtohahmo, eikä kestä sitä ettei elämä ole suosituimmuuskilpailu. Hän kaipaa kipeästi takaisin vuosiin, kun kiusaamalla sai kunniaa ja tyttökaveri toimi seksin lisäksi kainalokeppinä, asusteena ja lunttilappuna.
 6. Mieslapsi voi vaihtaa tyttöystävää tai jopa vaimoa useammin kuin kalsareitaan, mutta monet heistä heittäytyvät innokkaana täysihuoltoon oikeanlaisen (äitityypin) kanssa, eivätkä lopulta lähde kulumallakaan.
 7. Hän ei halua lasta huomiotaan viemään. Mutta joskus harvoin mieslapsi saattaakin syttyä ajatuksesta, jossa saa itselleen peli- ja harrastuskaverin. Hän innostuu isyydestä siinä vaiheessa, kun lapset liikkuvat, puhuvat ja käyvät itse kakalla. Hänestä on hauska viettää aikaa lasten kanssa, kun häntä huvittaa. Kuri ja kiellot eivät ole hauskoja, eikä niiden käyttäjä aina kovin suosittu, joten on suuri mahdollisuus, että sinä päädyt tämän perheleffan pahikseksi, kun mies antaa lasten kiillottaa sädekehäänsä.

Tilanteeseen, jossa olet mieslapsen pääasiallinen huoltaja, pätee lähtökohtaisesti yksi lääke; et voi muuttaa miestä, mutta voit muuttaa omaa käytöstäsi, joka ihannetilanteessa kasvattaa ainakin pari karvaa kaverin rintaan.

Saattaa tuntua, että sillä joka tekee kaiken, on myös kaikki kontrolli. Jos et kuitenkaan välttämättä halua tehdä kaikkea, on kontrolli tosiasiassa siellä sohvalla. Lopeta itsesyytökset, et voi ”korvata” nalkuttamista toisen palvelemisella ja tarpeiden täyttämisellä, koska niistähän se nalkutus alun perin aiheutuukin.

Mieti, miksi putsaat ja puolustelet aikuisen ihmisen jälkiä, saamatta vastineeksi edes kohtuullista keskustelua yhteisistä asioistanne. Jos homma haiskahtaa, lopeta passaaminen ja seuraa, mitä tapahtuu:

Alkureaktio on usein shokki, mies ei kykene käsittämään, mitä hänelle taphtuu. Tänä aikana saattaa ilmetä itkuisuutta, kiihtynyttä käytöstä, huutoa tai täydellistä lamaantumista. Ignooraa kaikki.

Seuraavaksi saapuu reaktiovaihe, jolloin mies yrittää käsittää, mitä hänen maailmalleen oikein on tapahtunut. Tässä kohtaa voi tuntua myös fyysisiä oireita kuten sydämentykytystä, vapinaa ja hikoilua. Miehen mieli avautuu hiljalleen muuttuneelle todellisuudelle, hän saattaa nähdä painajaisia ja avautua taukoamatta traumaattisista tunteistaan. Ignooraa kaikki.

Käsittelyvaiheessa mies tekee surutyötä menetetystä menneisyydestään ja ymmärtää, että tämä on totta. Ei ole epätavallista, että hän kyseenalaistaa koko identiteettinsä, äksyilee tai vetäytyy sosiaaliseen tyhjiöön (sohvalleen). Et välttämättä edes erota tätä käytöstä normaalista. Tämä vaihe on helppo ignoorata.

Jos kaikki sujuu kuin kuuluukin, seuraa viimeiseksi uudelleen suuntautumisen vaihe. Muutokset mukautuvat hiljalleen osaksi elämäänne ja elämänilo välkkyy välillä miehenkin silmistä. Moni mies löytää voimavaroja, joita ei edes tiennyt omaavansa ja saattaa kokea itsensä haavoittuvammaksi, mutta elämän myös aiempaa merkityksellisemmäksi. Jos tätä vaihetta ei tule, ignooraa pysyvästi.

lähde: Huffington post

PS. Mies voi olla liian kilttikin.

PPS. Tällainen on Tosi Mies!

PPPS. Pysy kaukana naistenmiehestä.

20160329_134908

 

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Mieslapsen kurinpalautus”

 • Nimetön sanoo:

  Tämä kaikki, koska miesten aikuisuuteen jostain syystä tuntuu kuuluvan: ei ainakaan (tieto)tekniikka, pelitt, moottoripyörät- / vehkeet, pitsalaatikot, olut tai epäjärjestys kotona. Jotta mies on aikuinen, niin hänen on haluttava ja kyettävä elämään naisen määräämien raamien sisällä. Hänen on haluttava ja kyettävä kiinnostumaan kodista, jälkeläisistä ja kaikenmaailman koirista tai mökkeilystä. Toki maailmasta löytyy miehiä, jotka oikeasti haluavat käyttäytyä kuten perheenäidit. Mutta paljon on myös niitä miehiä, jotka kuihtuvat miehenä ja ihmisenä siinä naisten rakentamassa koti-, perhe- ja parisuhdeleikissä.

  Voisin väittää, että minun mieheni täyttää useamman kohdan yllämainituista. En ikänäni vaatisi häntä sopeutumaan perhe-elämään, tai luopumaan omista leluistaan. Toki täytyy myöntää, että tällaisen miehen kanssa elämä sujuukin parhaiten niin, että hän saa elää siellä omassa poikamieskämpässään, ja minä saan sisustaa omaa ihanaa kotiani.

  • Mielenrauhaa sanoo:

   Se on jännää että ihmiset, jopa miehet ovat erilaisia yksilöitä.
   Itse en ikinä koskaan nuorempana haaveillut naimisiinmenosta enkä lapsista. Halusin vain opiskella kunnon ammattiin ja olla töissä ja tehdä rahalla kaikkea mitä voi eli auto, asunto, jopa se moottoripyörä jne.
   Kun tapasin mieheni niin hänellä oli myös nuo mainitsemani haaveet mutta erittäin vahvana myös halu saada oma lapsi ja vakiintunut elämä vaimon kanssa. Ne hän kanssani on saanutkin.