Ihastutaan. Rakastutaan. Kihlat. Yhteinen koti. Lapset. Kultainen noutaja ja… Eiku. Ei, kolme ensimmäistä asiaa kyllä.

Mua on aina ihmetyttänyt se, miten muita ihmisiä kummastuttaa kun asumme kihlattuni kanssa eri osoitteissa, kävelymatkan päässä toisistamme, mutta kyllä, eri osoitteissa! ”Miksette asu yhdessä? Ootte kuitenkin kihloissa? Oookei eli teillä semmonen tilanne… Meinaatteko muuttaa kuitenkin yhteen? Eikö se oo hankalaa kun ei näe toista? Ettekö te oo varmoja teidän suhteesta? Pelkäättekö että kyllästytte toisiinne? Jestas sentään, niinkuin lakia rikkoisi kun asia tulee ilmi. Joka kerta joutuu selittämään, että syy ei ole mikään yllämainituista. Tämä yksinkertaisesti toimii meillä!

Molemmat tarvitaan omaa aikaa, minä ehkä miestäni enemmän. Miten helpottavaa kun saa mennä kotiin ja ottaa sen ajan itselleen ilman että puoliso loukkaantuu, tai pahimmassa tapauksessa jää oman ahdistukseni ja yksinolon kaipuun ristituleen. Ja miten ihanaa onkaan joka kerta kun nähdään uudestaan. Olemme olleet kohta 3 vuotta yhdessä ja tämä asetelma toimii todella hyvin! Emme rakasta toisiamme yhtään sen vähempää, vaikkemme asukaan saman katon alla. Ainakaan vielä. Olemme puhuneet asiasta, mutta vain ajatuksen tasolla. Kuka tietää, ehkä joskus asumme yhdessä? Mutta pitääkö sen olla sellainen päämäärä jonne kultaovet vie? Mielestäni ei.

Kuva Nathan Dumlao.

Yhtälailla hämmennystä aiheuttaa, ettemme aio mennä naimisiin, vaikka olemmekin kihloissa. Molempien mielestä avioliitto on kaunis asia, mutta meidän makuun liian vanhanaikainen ja monimutkainen systeemi. Rakastammeko toisiamme vähemmän, koska emme mene naimisiin? Emme. Rakkaus ei katso kotia, eikä avioliittoakaan, se on kahden ihmisen henkilökohtainen asia joihin muiden ei tulisi jatkuvasti suhtautua epäillen ja ihmetellen. Se, että elää yhteiskunnan asettaman kuplan ulkopuolella hieman, se on rohkeutta olla oma itsensä ja näyttää, että kaiken ei tarvitse mennä niinkuin kautta aikain, käsikirjoitetusti. On muitakin vaihtoehtoja ja niitä ei mielestäni tarvitsisi joutua selittelemään jokaiselle vuoron perään. Kiitos!

Nimim. Kuplan ulkopuolella

Artikkelikuva Qusai Akoud.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Artikkelissa on 24 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

24 vastausta artikkeliin “Tämän vuoksi asumme kihlattuni kanssa erillään”

  • Rakastan sanoo:

    Heh.
    Meillä on omat talot eri paikkakunnilla ja miehellä vuokra – asunto työskentelypaikkakunnalla. Asun omien lasteni kanssa kotonani silloin kun eivät ole isällään ja mieheni luona kun ovat. Naimisissa olemme olleet molemmat tarpeeksi, joten ei ajateltu sitä tarpeelliseksi. Kukaan ei ole ihmetellyt. Enemmän sitä ihmetellään että suhteemme on avoin, mutta se on toinen tarina se. 😄