Milloin olet viimeksi katsonut miltä kielesi näyttää? Eikö ole tullut tutkittua? Ehkä pitäisi!

Kiinalaisessa lääketieteessä uskotaan, että kieli paljastaa paljon ihmisen terveydentilasta. Kielen muotoa, väriä ja ulkonäköä analysoimalla voi saada selville paljon terveydestään, uskotaan.

No ei muuta kuin peilin eteen, kieli ulos suusta ja analysoimaan!!

Väri

Terveen kielen pitäisi olla punainen, vähän pinkkiin taittava. Päällä sopii olla hieman valkoista ja kuukautisten aikaan kielen sävy voi vivahtaa violettiin. Tai sitten se johtuu siitä että olet juonut punaviiniä. Mikä saattaa sekin tapahtua kuukautisten aikaan suurella todennäköisyydellä. Kovin punainen kieli taas kertoo kuumuudesta kropassa, ja se voi johtua vaihdevuosista. Jos siis epäilet, että joko vaihdevuodet ovat alkamassa, tarkkaille kieltäsi!!

Jos kieli on kalpea, se saattaa kertoa anemiasta.

Muoto

Kieli ei saisi olla liian ohut eikä liian paksu. Se ei myöskään saisi asettua hampaiden päälle. Kuulostaa kieltämättä harmilliselta ongelmalta, jos kieli ei mahdu suuhun jäämättä hampaiden väliin…

Paksu kieli voi kertoa siitä, että ei syö tarpeeksi ravinteikasta ruokaa. Ohut kieli taas voi paljastaa sen, että saa liian vähän nesteitä.


Kuva Eric Han, ylin kuva Mona Eendra.

Peite

Kielessä pitäisi olla hiukan vaaleaa peitettä. Jos sitä ei ole, voi nestehukka vaania. Jos peite on kovin keltaista, voi se johtua tulehduksesta, bakteereista tai epätasapainotilasta kropassa. Tai kenties pelkästään huonosta suuhygieniasta!

Harmaa tai musta kieli kertoo, että kropan nesteet eivät liiku kunnolla. Tai sitten siitä, että olet syönyt paljon lakua tai salmiakkia…

Ulkonäkö

Kielen tulisi olla melko tasainen. Suuret nystyt, näppylät tai halkeamat ovat huono juttu.

Halkeamat kertovat ruoansulatusongelmista tai puutostiloista. Läiskät kielessä voivat johtua refluksiongelmista. Näpyt voivat johtua tulehduksesta.

Kieltä pitäisi analysoida niin, että ruokailusta ja juomien juomisesta on vähintään puoli tuntia aikaa, silloin ehkä vältytään näiltä lakua ja punkkua -tyyppisiltä virhetulkinnoilta. Tulkinta pitäisi tehdä luonnonvalossa, eli parasta on mennä näyttämään kieltä ikkunan ääreen sen kylppärin peilin sijaan. Moikka vaan naapurit!!

Kieltä ei myöskään pidä roikottaa analysoitavana minuuttitolkulla vaan ainoastaan noin 15 sekuntia kerrallaan, jotta kuivuminen ei vaikuta analyysiin.

Jos jokin kielessäsi huolestuttaa sinua, mene lääkäriin. Muutoin voit kokeilla esimerkiksi parempaa puhdistusta tai runsaampaa nesteen juomista, mikäli kielesi perusteella näissä on jotain ongelmaa.

Lähteet 1, 2.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia