Tiesithän, että olet tosi nolo. Nolo. NOLO. N O L O. No jos et tiennyt, niin älä huoli, lapsesi kertoo sen sinulle kyllä. Jos et vielä ole hänen mielestään nolo, odota muutama vuosi niin kyllä se tuomio sieltä vielä tulee.

Me aikuiset emme tietenkään omasta mielestämme ole ollenkaan noloja. Me olemme cooleja ja hip ja pop vai mitäs se nuoriso nykyään sanookaan? Lisäksi olemme nuorekkaita ja rentoja, emmekä ollenkaan kaavoihin kangistuneita tylsimyksiä. Ehei!

Jostain syystä lapset eivät kuitenkaan näe asiaa samalla tavalla. Se on tosi hämmentävää. Aluksihan ne ihailevat meitä! Mitä ihmettä sitten tapahtuu?

Vanhempi voi olla nolo esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

Puhut väärin

Älä yritä puhua kuin nuoret. Älä heittele mitään Ämpee tästä? -kommentteja. Se on sika noloa. Äläkä sano mitään ”sika jotakin” -juttuja koska niin sanottiin joskus silloin 1700-luvulla kun sinä olit teini. TOSI noloa.

Pukeudut väärin

Kaltaisesi vanhuuden porteilla hoiperteleva ihminen ei voi käyttää seuraavia vaatteita tai materiaaleja: haalarit, nahka, läpinäkyvät asut, tennarit, huppari, lippalakki, legginsit, farkut, uimapuku, eläinkuosit, saappaat…


Ylin kuva Yu Tang.

Tanssit väärin

Kokeile. Ensin lapsia saattaa naurattaa että hehehe KUKAAN ei tanssi noin ja sitten heitä hävettää. Lopeta pian. Älä missään tapauksessa ikinä tee tätä kokeilua julkisella paikalla!

Puhut julkisilla paikoilla

Miksi ihmeessä juttelet bussikuskeille tai kaupanmyyjille? Tai ohikulkijoille!!! Ole hiljaa, olet nolo!!

Puhut seksistä

Älä.

Teet asioista numeron

Älä vaan missään tapauksessa ikinä valita mistään, esimerkiksi ruoasta ravintolassa. Älä ikinä päädy kaupan kassalle niin että tilillä ei ollutkaan katetta vaan joudut kaivamaan esille toisen kortin. Älä todellakaan vie uutta mekkoa takaisin kauppaan siksi että se ratkesi ensimmäisellä käytöllä. Tällaiset tilanteet ovat ÄÄRIMMÄISEN NOLOJA.

Puhut vierasta kieltä

Vaikka lapsesi ei osaisi kyseistä kieltä, hän tietää että puhut sitä nolosti ja väärin. Jos lapsesi puhuu kieltä, hän on syvästi häpeissään siitä, miten huonosti äännät. Ole hiljaa!

Olet kiinnostunut vääristä asioista

Sillä, mitä harrastat tai mistä olet kiinnostunut, ei ole mitään väliä. Se on noloa. Juoksu: noloa. Uinti: noloa. Virkkaaminen: noloa. Nikkarointi: noloa.

Puhut lasten kavereille

Anna niiden olla. Miksi stalkkaat ja väijyt ja kyselet!!

Ostat kaupasta vääriä asioita

Todella noloa ostaa maitoa ja jauhelihaa. Toivottavasti kukaan ei näe!!!

Palautat pulloja kauppaan

Todella noloa liikkua ensin kadulla ja sitten kaupassa niiden pullojen kanssa. Sekin on noloa että viet kierrätettäviä asioita kierrätyspisteeseen.

Kuuntelet väärää musiikkia

Laita se pois, se on noloa! Ja ole hiljaa, äläkä todellakaan laula mukana!!


Kuvassa oleva sateenvarjo on sitten nolo. Myös sadetakki ja kumisaappaat ovat nolot.

Käyt väärissä kaupoissa

Noin vanhat ihmiset eivät saa käydä nuorison vaatekaupoissa. Mutta sekin on noloa että käyt jossain tätien kaupoissa ostamassa tätien vaatteita.

Olet somessa väärin

Ylipäätään se, että olet somessa on noloa.

Osoitat hellyyttä väärin

Älä koske lapseen ainakaan julkisella paikalla. Äläkä missään tapauksessa koske puolisoosi julkisella paikalla!!! TOSI noloa joku pussailu!

Syöt väärin

Sinun kanssasi ei voi mennä julkisille paikoille syömään mitään, esim. jäätelöä koska kuitenkin syöt sitä nolosti. Kotonakin on parasta että syöt jossain komerossa.

Lähteet tämä juttu ja lauma häpeäviä lapsia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Jaa oma tarinasi

Haluatko avata keskustelun jostain sinulle läheisestä aiheesta?
Lähetä kertomuksesi tästä.

Nykyinen kategoria:

Tutustu myös muihin kategorioihin:

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.