Tiesithän, että olet tosi nolo. Nolo. NOLO. N O L O. No jos et tiennyt, niin älä huoli, lapsesi kertoo sen sinulle kyllä. Jos et vielä ole hänen mielestään nolo, odota muutama vuosi niin kyllä se tuomio sieltä vielä tulee.

Me aikuiset emme tietenkään omasta mielestämme ole ollenkaan noloja. Me olemme cooleja ja hip ja pop vai mitäs se nuoriso nykyään sanookaan? Lisäksi olemme nuorekkaita ja rentoja, emmekä ollenkaan kaavoihin kangistuneita tylsimyksiä. Ehei!

Jostain syystä lapset eivät kuitenkaan näe asiaa samalla tavalla. Se on tosi hämmentävää. Aluksihan ne ihailevat meitä! Mitä ihmettä sitten tapahtuu?

Vanhempi voi olla nolo esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

Puhut väärin

Älä yritä puhua kuin nuoret. Älä heittele mitään Ämpee tästä? -kommentteja. Se on sika noloa. Äläkä sano mitään ”sika jotakin” -juttuja koska niin sanottiin joskus silloin 1700-luvulla kun sinä olit teini. TOSI noloa.

Pukeudut väärin

Kaltaisesi vanhuuden porteilla hoiperteleva ihminen ei voi käyttää seuraavia vaatteita tai materiaaleja: haalarit, nahka, läpinäkyvät asut, tennarit, huppari, lippalakki, legginsit, farkut, uimapuku, eläinkuosit, saappaat…


Ylin kuva Yu Tang.

Tanssit väärin

Kokeile. Ensin lapsia saattaa naurattaa että hehehe KUKAAN ei tanssi noin ja sitten heitä hävettää. Lopeta pian. Älä missään tapauksessa ikinä tee tätä kokeilua julkisella paikalla!

Puhut julkisilla paikoilla

Miksi ihmeessä juttelet bussikuskeille tai kaupanmyyjille? Tai ohikulkijoille!!! Ole hiljaa, olet nolo!!

Puhut seksistä

Älä.

Teet asioista numeron

Älä vaan missään tapauksessa ikinä valita mistään, esimerkiksi ruoasta ravintolassa. Älä ikinä päädy kaupan kassalle niin että tilillä ei ollutkaan katetta vaan joudut kaivamaan esille toisen kortin. Älä todellakaan vie uutta mekkoa takaisin kauppaan siksi että se ratkesi ensimmäisellä käytöllä. Tällaiset tilanteet ovat ÄÄRIMMÄISEN NOLOJA.

Puhut vierasta kieltä

Vaikka lapsesi ei osaisi kyseistä kieltä, hän tietää että puhut sitä nolosti ja väärin. Jos lapsesi puhuu kieltä, hän on syvästi häpeissään siitä, miten huonosti äännät. Ole hiljaa!

Olet kiinnostunut vääristä asioista

Sillä, mitä harrastat tai mistä olet kiinnostunut, ei ole mitään väliä. Se on noloa. Juoksu: noloa. Uinti: noloa. Virkkaaminen: noloa. Nikkarointi: noloa.

Puhut lasten kavereille

Anna niiden olla. Miksi stalkkaat ja väijyt ja kyselet!!

Ostat kaupasta vääriä asioita

Todella noloa ostaa maitoa ja jauhelihaa. Toivottavasti kukaan ei näe!!!

Palautat pulloja kauppaan

Todella noloa liikkua ensin kadulla ja sitten kaupassa niiden pullojen kanssa. Sekin on noloa että viet kierrätettäviä asioita kierrätyspisteeseen.

Kuuntelet väärää musiikkia

Laita se pois, se on noloa! Ja ole hiljaa, äläkä todellakaan laula mukana!!


Kuvassa oleva sateenvarjo on sitten nolo. Myös sadetakki ja kumisaappaat ovat nolot.

Käyt väärissä kaupoissa

Noin vanhat ihmiset eivät saa käydä nuorison vaatekaupoissa. Mutta sekin on noloa että käyt jossain tätien kaupoissa ostamassa tätien vaatteita.

Olet somessa väärin

Ylipäätään se, että olet somessa on noloa.

Osoitat hellyyttä väärin

Älä koske lapseen ainakaan julkisella paikalla. Äläkä missään tapauksessa koske puolisoosi julkisella paikalla!!! TOSI noloa joku pussailu!

Syöt väärin

Sinun kanssasi ei voi mennä julkisille paikoille syömään mitään, esim. jäätelöä koska kuitenkin syöt sitä nolosti. Kotonakin on parasta että syöt jossain komerossa.

Lähteet tämä juttu ja lauma häpeäviä lapsia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 8 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

8 vastausta artikkeliin “Äiti sä NOLAAT mut!!!”

 • NoloÄiti sanoo:

  Heh, olin maailman noloin ja lähetin tämän jutun linkkinä teinin whatsappiin🤣🤣
  ”Voit tästä tsekata oonko a) oikeesti nolo ja b) muistitko panikoida kaikista eri äiti-ihmisen nolostelutasoista”😉❤️

 • Nimetön sanoo:

  Ei kaikki äidit ole teinien mielestä noloja. Oma äitini ei minun mielestäni ollut nolo, enkä minä ole oman tyttären mielestä nolo. Oma äitini oli minun mielestäni kaunis, nuorekas ja osasi oikein hyvin käyttäytyä kavereideni seurassa. Omasta lapsestani en tietenkään voi sanoa tarkalleen mitä hän ajattelee, mutta ainakin hän haluaa näyttäytyä minun kanssani koulukavereiden edessä ja ihan omatoimisesti halaa myös julkisilla paikoilla. Minä olen saanut lapseni aika nuorena, ja tytön kavereiden äidit taas on selvästi vanhempia, eli saattaa johtua myös siitä, että hänellä on mihin verrata.

 • Mama sanoo:

  Liityin snapchattiin ja lapseni mielestä ois ollu tosi noloa, jos oisin siellä hänen parhaan kaverin lisännyt. En lisännyt, mutta hetken päästä lapsen kaveri lisäsikin mut. Oonkin se siisti mutsi, enkä niin nolo 😂

 • Sipriina sanoo:

  Oon ajoittain nyt jo nolo, teen tai sanon asioita nolosti meidän 6v.mielestä. Teatraalisesti laittaa käden otsalle,että ei kestä äitiä tai isää. Teini-ikää odotellessa 😀

 • Ope-äippä sanoo:

  Olin koko syksyn jo opettanyt yläkouluun tullutta poikaani, eikä se ollut noloa. Sitten tuli joulujuhla, jossa henkilökunta esitti joulunäytelmän. Roolini oli touhottava mummo. Pojan kommentti juhlan jälkeen:”Oliks pakko nolata miut?”

 • Äippä sanoo:

  Olihan se, noloa. Erittäin noloa!

  Ei siinä kylliksi, että halasin teini-ikäistä poikaani kavereidensa nähden, minä halasin ne kaveritkin. Siitä tuli jo yleinen vitsi, kun vanhat kaverit varoittelivat uusia, että ennen pitkää hekin joutuvat uhriksi. No niinhän he joutuivat osaksi ”meidän poikia” ja toki tyttöjäkin.

  Nyt koko porukka on jo nuoria aikuisia ja tavatessamme he tulevat edelleen suoraan halaamaan. He myös laittelevat välillä viestejä ihan kuulumisia kysyäkseen tai vaikkapa vaan linkin hyvään hyvään biisiin. Joutessaan poikkeavat kahvilla ja tietävät mistä tarvittavat ainekset löytyvät. Jos ovat joskus pulassa, tietävät edelleen keltä voi niitä apuja kysellä.
  Että niinkin noloa.

  T: 23 vee nuoren miehen 52 vee äippä

 • Virpi sanoo:

  Aaettä, oon kyllä melkein joka sektorilla nolo….

 • Se menee ohi sanoo:

  Se on normaali kehitysvaihe.
  Omieni kanssa otin nolovaiheen normaalina asiana. En pahastunut enkä yrittänyt olla vähemmän nolo. 18-vuotiaana tytär itse harmitteli nolovaihettaan. Sanoin hänelle, että tiesin sen kuuluvan ikään ja se on ok.