Teinit, teinit. Niiden kanssa saa olla helisemässä joka ikinen päivä. Yksi hankalimipia puolia teineissä on se, että kaikki on SALAISTA, varsinkin kaikki urpoilu. Teiniä ei saa kytätä, teiniä ei saa väijyä, teiniä ei saa herranjestas edes katsoa! Ja auta armias jos äiti yrittää puuttua hölmöilyyn tai siihen, että teini vaarantaa terveytensä. Sitten on suorastaan natsi. Tällaista on meno, kun perheessä on teini, jota ei saisi yhtään rajoittaa:

”Teinit haluavat olla rauhassa!!! Niiden asiat ei kuulu aikuisille!!! Teinit valehtelee taidokkaasti ja suojelee toisiaan, koska kotona on natsiäiti joka kyttää ja utelee ja yrittää rajoittaa teinin liikkumavapautta!!!

Jokaisen teinin perusoikeuksiin kuuluu pinnata koulusta, vaellella yöaikaan ulkona teinilaumassa tai pienemmässä squadissa ja ennen kaikkea dokumentoida kaikki hienot hetkensä someen. Töttöröhuulet ja herutus – siinä vasta jotain! Arvaa montako seuraajaa sain taas instassa ja snäpissä?! Some vaatii jo 24/7 näpyttelyä.

Jos jotain, niin teinit ovat kekseliäitä. Ne osaa poistaa SIM-kortin kännykästä ja karata ikkunasta kun vanhemmat nukkuu. Ne viestittelee toisilleen hyödyntämällä ilmaisia nettiyhteyksiä, mutta kaverit eivät ole koskaan kuulleet mitään tai tiedä yhtään mitään jos jonkun natsiäiti kyselee!


Ylin kuva Daniel Wirtz.

Teinit lähettelee viestejä toistensä äideille ja vakuuttaa että teini on yökylässä kaverin luona ihan luvan kanssa. Toisen teinin äiti ei soita natsimutsille koska se luottaa että viesti on aito. Mutsit on idiotteja! Teinit ilmaantuu toisten teinien kotiin yöaikaan ja kertoo että bussit ei kulje enää. Ei pääse kotiin. Mukavan teinin äiti ottaa yökylään. Tai teini kertoo, että kotiin ei voi mennä koska natsimutsi. Ei se mitään, toisen teinin kotona saa sympatiaa.

No meillä omassa kodissa seuraa arestia ja otetaan kännykkä pois. Siitähän riemu repeää: MUTSI ON IDIOOTTI! Luuleeko todella että mua aresti pidättelee. Frendit on mun elämä – ketä kiinnostaa sun juttus mutsi. Tupakka huulessa ja pahanmakuista litkua juomapullossa – siistii! Rahalla alkoholia saa vaikka ikä ei riitä!

Sekoilipa teini mitä tahansa, kaverit yrittää laittaa paremmaksi. Tappelua ja vahtimista ja teinin suojelemista itseltään ei meinaisi enää jaksaa. Natsimutsin silmäpussit ja räjähtänyt ulkonäkö alkaa jo herättää huomiota, sen verran pahaksi tilanne äityy. Mutta natsimutsi jaksaa. Ja jaksaa…ja jaksaa….ja jaksaa…..ja…… Teinin mielestä pahimmassa tapauksessa äidit liittoutuu ja sotkee sossut ja kytät teinien elämään. Siis oikeesti – mutsi jätä mut rauhaan!!! Vaan kun en jätä.

Olen natsi. Ja parhaassa tapauksessa niillä toisillakin teineillä on kotona natsiäiti joka vahtii. Kun niistä lapsista on pidettävä huolta, halusivat he itse sitä tai eivät.”

Nimim. Äiti

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Mutsi jätä mut rauhaan!!!”

 • Vanhemmuus hukassa nykyään? sanoo:

  Ei kuulosta mukavalta. Rajat pitää olla, mutta jos luottamuksen rakentaisi lapseen jo pienempänä, ei ehkä olis teininä niin hankalaa? Ei kaikkea tarvi (eikä voi) tietää. Teinit kuuluu kotiin öisin, eikä kaduille. Teinille voi myös kertoa, että nuorisokotiin pääsee asukkaaksi kun hölmöilee, eikä käy koulua. Mutta se kertoo myös vanhemmista jotka ovat välinpitämättömiä tai avuttomia kasvattajina.

 • Nimetön sanoo:

  Natsi mamat on parhaita! Jaksaa jaksaa……

 • Tara sanoo:

  Hurraaaa natsimutsi 👏
  Olin itse teini jota ei vahtinut mutsi, eikä kukaan muukaan. Kaverit kadehdi kun ei ollut kotiintulo aikoja ja minä kadehdin kavereita kun heillä oli. Voi onnellisuutta kun välillä pääsi viikonloppuna kaverille yökylään, jolla oli se vahtiva kyyläävä mutsi ❤️
  Munkaan mutsi ei ollut juoppo narkkari, vaan yrittäjä joka aina oli töissä ja rakastin sitä hurjasti vaikka ei kotona koskaan ollut jos oli niin ei jaksanut enää mitään.