Kotityöt kuuluvat kaikille kodissa asuville. Näin siis sanotaan, mutta miten menee niinku todellisuudessa? Tätä miettii kirjoittaja nimimerkillä Oman miehensä vanhempi:

”Vessan pesu, kun kaikki kuitenkin kakkaavat samaan pönttöön. Käsipyyhkeiden vaihto kun kaikki kuitenkin pyyhkivät käsiä. Imurointi jos näkyy villakoiria. Tahrojen poistaminen lattioilta kun tahroja tulee. Kylppärin kaakeleiden peseminen, saunan peseminen. Tiskiallas ja sen ympäristö.

Pyykkihuolto, lakanoiden vaihto, jos olisin jättänyt lakavat vaihtamatta, meillä olisi nukuttu vuosi samoissa lakanoissa. Silitettävät, hienopyykki, villapyykki.

Lasten harrastusvaatteet, pienet vaatteet, kirppisvaatteet, juhlavaatteet. Sanoinko jo kengät?

Huonon Äidin kaupan tuotteita

Entinen mieheni oli vakavastiotettavassa ammatissa ja olimme molemmat yhtä kiireisiä töissä. Hän ei koko pitkän liiton aikana tarttunut oma-aloitteisesti mihinkään kotityöhön. Minun piti erikseen aina pyytää ja sanoa ja välillä huutaa. Olin 15 vuotta aikuisen miehen vanhempi kunnes väsyin ja ajattelin, että parempi hoitaa hommat yksin kuin kuorruttaa lasten elämä kotityöhuudolla.

Ja kuinkas kävi. Mies löysi salamana uuden puolison työpaikalta ja muutti yhteen hänen kanssaan. NYT mies pyykkää, silittää, vaihtaa lakanoita ja hoitaa osansa, koska ”ei halua toistaa samoja virheitä.”

Miksi asiat pitää viedä aina eroon ennen kuin toinen tajuaa? Vai onko se vain niin, että se nalkuttava ja huomatteleva akka ei ole sen arvoinen, että häntä pitäisi kuunnella ja puhaltaa yhteen hiileen?

Ja saako minua v***ttaa se, että vuosikausien kouluttamisen jälkeen hän kipittää nyt uuden ihmisen kanssa kieli pitkällä tekemässä kaiken, jota tuloksetta rukoilin. Mielipiteitä?

T. Oman miehensä vanhempi”

Moniko meistä yhä mieluummin siivoaa itse kuin ”nalkuttaa” miehelle siivoamisesta? Tai tekee itse perässä, koska ”siivouksen” jälkiä ei edes huomaa, mutta silti pitäisi olla kiitollinen että toinen sentään osallistuu?! Keskustellaan kommenteissa alla.

Artikkelikuva Joakim Honkasalo.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 90 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

90 vastausta artikkeliin “”Sylettää kouluttaa aikuinen mies kotitöihin vain, jotta hänen oli hyvä hypätä uuteen””

 • Nimetön sanoo:

  Ketju on täynnä katkerien naisten valitusta. Osaltaan kai ihan syystäkin. Mutta miksi h……..ä jatkatte tuollaista elämää 10 tai 15 vuotta. Eikö vähempi riitä?

  Meillä tehdään kotityöt vuoroviikoin lähes puoliksi. Sen päälle mä hoidan ne ns. miesten työt. Ihan hyvä järjestely kaiken kaikkiaan.

  Miesten siivous ei tietenkään koskaan vastaa naisten standardeja. Olen kyllä sanonut, että jos mun siivoaminen ei kelpaa, niin sitten saat itse siivota joka viikko. On kelvannut. Ärsyttää nimittäin ihan suunnattomasti, jos kuulee kommentteja siitä, että et tee asioita niin kuin minä teen.

  Mutta valittaminen on täysin turhaa. Heittäkää ne patalaiskat puolisot ulos. Itsehän olette ne valinneetkin.

 • L sanoo:

  Näinhän se on… Heti kun naisväki menee autoon vaihtamaan öljyjä… Renkaita.. Niveliä… Ym.. Kuluvia osia.. Lumikolanvarteen… Lapionvarteen.. Polttopuuntekoon…ruoanlaittoon.. Tms… Niin vaihdetaan vaan hommia päikseen…

  • Nimetön sanoo:

   Mutta ainahan sitä vaan puhutaan ”naisten” kotitöistä. Voisi monelle tehdä ihan hyvää pysähtyä hetkeksi ajattelemaan asiaa…

  • Mammeli sanoo:

   Kerroppas nyt mulle miten usea suomalainen mies vaihtaa tänä päivänä autoon edes renkaita? Kun tuota tuttavapiiriä katsoo, niin taitaa kuule pissipoikanesteetkin täydentyä vaan kun auto viedään huoltoon.

   Ja kyllä – minä voisin vaihtaa autoon renkaat, öljyt tai suodattimet, voisin kolata, halkojen hakkuu on mukavaa ja niitä teenkin vuosittain toistakymmentä mottia – jos mies tekisi kaiken muun. Eli mulle ainakin käy. Sign me up!

   Tuota ruuanlaittoa kyllä ihmettelen. Laittaako miehet muualla kaikki ruuat? Onko mua huijattu siinäkin?

  • Itsenäinen💕 sanoo:

   Jaa kuinkahan monta kertaa vaihdetaan auton osia, renkaita, kolataan piha ja muita ns. miestenhommia? Taitaa ne kotityöt olla useammin.
   Bdw. naiset osaavat hyvinkin tehdä ukkojen työt, ei niihin munia tarvita. 😁
   Laiskat äijät ulos vaan.