”Miksi hyvin usein kun käyn vessassa, on lavuaarissa tyhjä vessapaperihylsy? Onko se niin vaikeaa laittaa sinne lavuaarin alle roskikseen?

Tämähän ei tähän jää.

Jos vessapaperi loppuu, niin otetaan uusi rulla siihen lavuaarin reunalle eikä revitä paperia sieltä seinätelineestä, johon rulla on niin paskamainen vaihtaa? Se on vieraita varten ja koristeena, kun on niin nätti. Kuulit oikein, koristeena, eli kun se elämää suurempi jööti tulee, sieltä lavuaarin reunalta voi ottaa vessapaperia, tai sitten pöntön takaa hyllystä uuden rullan. Onko se niin helvetin haastava homma laittaa telineeseen se rulla? Niin monimutkainen että sitä ei pienillä miehen aivoilla pysty suorittamaan? Kun siitä asiasta on ollut puhetta, ihan jonkun kerran.

Ja ne likapyykit. Miksi ne roikkuvat sohvan nojalla, saunan naulakossa, eteisen naulakon päällä ja uunin päällä? On ihan helvetin mieltä ylentävää, kun huomaat vieraan asettaessa hanskojaan naulakon päälle, että naulakossa roikkuu isännän jarruraitakalsarit. Ei hävetä ei.

Ja taas lähti juttua liikkeelle, että ei sen ja sen mökin emäntä taida paljon siivota…

Tästäkin on ollut puhetta, muutaman kerran. Se puhe on vain tainnut kaikua niille oransseille peltoreille, kun ne päässä on niin hauska kulkea, ei tarvitse kuunnella eikä puhua, voi kuunnella vain sitä oman pään sisällä kuuluvaa yksitotista melodiaa.

Heinät ja puunsälät sohvalla, olohuoneen lattialla ja sängyssä. On nähtävästi todella vaikeaa ravistella itsensä ennen sisälle tuloa? Mikä siinä on niin vaikeaa, koirakin ravistelee itsensä ennen kun tulee sisälle, mutta isäntä ei. Isäntä riipaisee metsurinsaappaat juuri sopivasti keittiön oven eteen. Kun yrittää laittaa ovea kiinni, ne kymmenen kilon painoiset saappaat ovat oven raossa, eivätkä siirry siitä pelkällä jalan liikkeellä, vaan ne pitää varta vasten nostaa syrjään.

Ensin niillä nastapohjaisilla saappailla ollaan lontsuteltu edestakaisin keittiön puulattialla niin että siihen jää polku. Saappaista pursuaa kaikkea heinästä kuusenkäpyihin ja puolet tästä tavarasta on tarttunut rakkaisiin villasukkiin, jotka riisutaan jalasta olohuoneen sohvalla. Siinä vaiheessa kaikki päivän mittaan sukan varteen säilötty paska leviää pitkin olohuoneen mattoa ja lattiaa. Siitä kun isäntä rennosti viskaa koivet kohti kattoa, on paska sohvalla ja tiukassa. Niitä heiniä, tikkuja, karvoja ja neulasia on todella kiva imuroida pari tuntia siitä sohvasta. Ai mutta imuroihan se muija muutenkin jatkuvasti, ei kai siinä pari heinää haittaa. Niinpä, miksihän imuroin??

Tilaa Huonon Äidin uutiskirje tästä

 

Leivinuunin päällinen on suoraan paholaisesta. Se kerää kaiken ylimääräisen rojun, lehdet, pahvilaatikot, munakennot, märät villasukat, muut likaiset sukat, makkaratikut, metsurinsaappaat, puoliksi koiran syömät Crocksit ja muut aarteet, jotka himohamstraajamieheni haluaa säilyttää näin kaiken yleisön nähtävillä. Siellä lämpimässä tämä romumäärä kerää kivasti pölyä ja koirankarvaa ja kun sitä uuninpäällistä alkaa tyhjentää, siinä saa olla imuri ja hengityssuojain mukana. Sukista lähtevä aromi on hyytävä. Yleensä viskon kaiken saappaita lukuun ottamatta roskasäkkiin, josta roju suvereenisti kaivetaan takaisin heti kun tulee tilaisuus.

Luontoa säälivänä ihmisenä en kehtaa viskoa tuota sekalaista romua suoraan uuniin ja tulta perään, vaikka sillähän siitä pääsisi. Olohuoneen pöytä on meillä likaisten astioiden säilytyspaikka. Jos minä en niitä siitä kerää, ne kävelevät varmasti pian itse perässä ja jokeltavat äitiä. Kun kerään ne, isäntä kävelee perässä ja ihmettelee, miksi hänen lautasensa on viety pois, missä se on, kun just nyt olisi sitä tarvinnut.. Olisi syönyt ruokaa siitä viikon vanhasta ruuan tähteiden peittämästä lautasesta. Juu – u, se on tiskikoneessa, meillä on sellainen. Kieltämättä näillä pinttyneillä astioilla saa pyörittää kaksi ohjelmaa läpi, jos lähtevät puhtaaksi sittenkään. Syy tähän astioiden keräämiseen on kuulemma säästö. Sähköä säästyy, kun ei tarvitse jatkuvasti konetta käyttää. Mitä ihmeen säästöä se semmoinen on, jos astiat pitää kaksi kertaa pestä?

Olen jo kauan suunnitellut, että siirryn mustiin petivaatteisiin. En ole vain vielä saanut ihan selvyyttä, että päästääkö mieheni tummaa vai vaaleaa väriä vai molempia. Käymme kyllä saunassa kaksikin kertaa viikossa ja suihkussa tarvittaessa, mutta silti parin päivän päästä lakananvaihdosta mieheni puolella lakanassa on tumma silhuetti. Silhuetti tummenee, kun päivät kuluvat lakananvaihdosta. Olen ohjeistanut tätä luonnonlasta ja maalaispoikaa, että tässä on sieni, se kastellaan ja siihen laitetaan suihkusaippuaa ja sitten sillä hangataan koko keho puhtaaksi. Näin lähtee myös kaikki rasvat, mitä ukonketaleeseen on imeytynyt saunakäyntien välillä.

Silti, en tiedä eikö tämä äidin kultapoika, iso jässikkä, ymmärrä puhetta, vai onko hän kehkeytynyt niin hyväksi huijariksi, että jättää itsensä kunnolla pesemättä, kun selkäni käännän. Ja siksi paska tarttuu lakanaan ja tyynyliinoihin. Ne kun eivät lähde edes 60 asteessa enää puhtaaksi! Olen kuitenkin tässä iässä ja varsinkin mieheni ollessa jo tuossa iässä, sitä mieltä, että en todellakaan tarkistele korvantauksia, että ovatko ne puhtaat. Siis jos lahjatoivetta jouluksi saan esittää, niin mustat lakanat olis ihan jees.”

Nimim. Äiti ikuisesti

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 11 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

11 vastausta artikkeliin “Tällaista on olla mieslapsen ”äiti””

 • Rotat ei oo kivoja kavereita sanoo:

  Pakkaisin kamat ja muuttaisin omaan kämppään. Erota ei tarvi, mutta ei tarvi asua yhdessäkään jos toinen on….millähän sanalla tuota kuvais….rölli 🤔

 • Huuh sanoo:

  Kriittisellä hetkellä on hyvä muistella niitä asioita ja kriteereitä minkä vuoksi valitsi juuri tämän henkilön puolisokseen. Ovatko ne ominaisuudet edelleen olemassa ja sinulle tärkeitä? Mitä olet valmis sietämään jatkaaksesi?

  Toki tämä on huumorilla kirjoitettu mutta silti hitaasti kasvava uhriutuminen ja marttyyriasenne sieltä seasta pilkistää. Miksi asetut tähän asemaan? Kirjoittaminen voi auttaa hetkeksi mutta ei muuta miehesi käyttäytymistä.

 • Nimetön sanoo:

  Jotkut ihmiset vaan on sitä tyyppiä, että tavarat jää siihen mihin ne käsistä putoaa. Sotku ja lika ei haittaa heitä yhtään. Imurointi ja pyykinpesu on heidän mielestään siivoushulluutta ja muiden hommaa. Siistimmin elävän puolison ei auta kun siivota tai sitten yksinkertaisesti sulkea silmät sotkuilta.

 • JJK sanoo:

  Jättäisin koko hepun, jos kunnon keskustelukaan ei tunnu auttavan tilannetta. Ei mies voi aatella että vaimo hoitaa ja siivoaa hänenkin jälkensä. Jos perheessä on lapsia ja etenkin poikia, niin he tulevat todennäköisesti oppimaan isänsä tavat ja alkavat näkemään äitinsä jälkiensä siivoojana.
  Puutu tilanteeseen ja laita rajat. Älä siivoa miehesi sotkuja vaan anna hänen itse tehdä se.

 • Teija sanoo:

  Erokortti on kyl aika raju tässätapauksessa mikäli muita ongelmia ei ole

 • Nimetön sanoo:

  Nuo tummat lakanet on tuttu homma, ostin viimeksi harmaat… no mies on semmoisessa työssä, lattiokaivokin mustuu kolmessa viikossa suihkussa. On kyllä oppinut laittamaan sukkansa omaan pyykkikoriin eteisessä eikä tule olohuoneeseen ennen pesua! Osaa jopa laittaa vessarullan sisuksen roskiin onneksi! Ei kyllä kunnolla puhdista vessanpyttyä aamuisin… ei kuulemma när…

 • Nimetön sanoo:

  Tää oli jo hauska trollaus

  • Toinen nimetön sanoo:

   No ei välttämättä trollaus…
   Allekirjoitan tuosta monta asiaa.
   Eroko ainoa vaihtoehto ?
   …No olen sen kokenut kerran ja tällä hetkellä on vaakakupissa kuitenkin enemmän + puolella…kun muuten elämä sujuu niin annan mennä osan asioita ’ohi’
   En jaksa enää aikuista ruveta kouluttaa…annan olla, jos asiat eivät haitta itseäni. Tai sit kerään pois

 • Jassoo sanoo:

  Ei voi olla miettimättä miksi kukaan moista sietää. Ero? Eihän se aina ole kaikkiin ongelmiin vastaus, mutta tässä tapauksessa kuulostaisi hyvältä ratkaisulta. Tai edes asumusero; saisi mieslapsi rauhassa elellä sotkujensa keskellä ja sinä saisit rauhan. Tavata voitte vaikka lenkillä tai pellolla; älä päästä sitä sotkemaan kotiasi.

 • Nimetön sanoo:

  Jos ei ole oikeita huolia, voi tikusta tietty tehdä asiaa.