Haluatko taata lapsellesi menestyksekkään tulevaisuuden? Oletko myös kyllästynyt metrin korkuiseen tiskivuoreen tai jatkuvaan pyykinpesuun? Hienoja uutisia, sillä nyt voit tappaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Nimittäin tutkimuksen mukaan lapset, jotka tekevät paljon kotitöitä, menestyvät paremmin tulevaisuudessa.

Kotitöiden ja menestymisen yhdistäjänä pidetään aikainen vastuun ja ahkeruuden oppiminen. Lapset, jotka auttavat kotona jo nuorena, oppivat miten saada tehtävät hoidettua. He ymmärtävät, etteivät roskat kävele itsekseen pois, ja ettei nälkä lähde ilman ruoanlaittoa. Näin heille syntyy vahva työmoraali, mikä jatkuu aikuisuuteen.

Kuva Jason Leung.

Nykyvanhempi on entistä suojelevaisempi kuin ennen ja saattaa herkemmin ohjata lastaan. Tämä voi ruokkia laiskuutta ja vähentää oma-aloitteisuutta. Sen sijaan, että pänttäät lapsesi kanssa jokaiseen sanakokeeseen tai vahdit, että matikantehtäviä tehdään vähintää se 30 minuuttia per päivä, pyydä heitä auttamaan kotitöissä. Vessanpönttöjen jynssääminen voi olla huomattavasti parempi tapa opettaa ahkeruutta ja vastuuta. Jätä siis karhunpalvelus tekemättä ja ohjaa lapsesi kohti menestystä kotitöiden avulla!

Kuva The Creative Exchange.

Ennen kuin heität hanskat tiskiin ja tilaat lapsilta mimosan altaanreunalle, pidä kuitenkin mielessäsi se, että he ovat lapsia. Vaikka kuinka ihanaa olisikin unohtaa kaiken vastuun, lapsien pitää saada leikkiä ja olla lapsia. Kun jaat kotitöitä, pohdi mikä on sopiva määrä tehtäviä sen ikäisille lapsille.

Lähde.

Artikkelikuva Anna Earl.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia