Elämä on pelkkää sotkua ja kaaosta! Likaisia astioita tuolla, maksamattomia laskuja täällä. Isot hommat kesken ja lisäksi tolkuton määrä kaikkea pientä, millä ihmeellä näistä ikinä selviää?

Kenties yhden minuutin säännöllä…?

Käytämme hirveästi aikaa asioiden voivotteluun sen sijaan, että tekisimme niille jotain. Se johtuu monesti siitä, että käsillä olevat työt tuntuvat ylitsepääsemättömiltä. Ei ole aikaa eikä voimia hoitaa tätä eikä tuota eikä oikeastaan mitään. Tiskata ei ehdi, kun pitää lähteä töihin. Astioita ei ehdi korjata pöydästä kun lapsi pitää laittaa nukkumaan. Viestiin ei ehdi vastata kun pitää sännätä kauppaan. Leluja ei ehdi korjata lattialta kun täytii juosta päiväkodille. Mutta oikeasti sillä ajalla, jonka käyttää vatvomiseen, voisi saada aikaan monenlaista. Millä tämän kierteen sitten voisi katkaista? Tekemättömät asiat stressaavat, mutta et pysty tarttumaan niihin, kun niitä on liikaa…yhden minuutin sääntö puuttuu juuri tähän ongelmaan.

Siinä ideana on tehdä heti pois jokainen eteen ilmaantuva asia, joka vie maksimissaan minuutin verran aikaa. Kuten sängyn petaaminen tai likaisten astioiden vieminen keittiöön. Vaikutus on oikeasti suuri, mutta aikaa ei mene kuin hetki. Ja kun toimeen tarttuu saman tien kun tehtävä on käsillä, ei sitä ehdi vatvoa ja murehtia niin, että työ alkaa tuntua ylitsepääsemättömältä. Kun pikkujuttuja siirtää myöhemmäksi, ne alkavat kasautua ja rasittaa paljon enemmän kuin heti hoidettuina.

Eli kun jotain tulee vastaan, tee se. Vastaa siihen sähköpostiin, vie roskat roskiin, heitä pyykit koneeseen. Älä priorisoi tehtäviä, älä ala miettimään mitä tässä nyt pitäisi tehdä, vaan hoida homma. Tärkeintä on saada asioita tehdyksi, eikä silloin ole väliä, että miten ison asian on tehnyt, vaan se että on tosiaan tehnyt jotain. Siitä, että saa asioita hoidetuksi, tulee parempi mieli. Ja kun saat tehtyä monta pikkuasiaa, ne eivät enää vaivaa ja sinulla on edelleen parempi mieli.

Samaa kikkaa voi käyttää myös silloin, kun lapset kitisevät asioiden hoitamisesta. Jokainen tekee minuutin jotain, ja kenties kengät menevät kenkätelineeseen tai likaiset pyykit pyykkikoriin tai tahmaiset astiat huoneesta keittiöön…aina sitä kokeilla voi!

Lähde.

P.S. Siis MITEN saa totaalilaiskan miehen siivoamaan?!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia