Hyvä nainen ja äiti-ihminen, tuntuuko siltä että työtaakka vaan kasvaa? Voi olla että se ei ole pelkkä tuntemus.

Briteissä tilastojen mukaan naisilla on nykyisin vähemmän vapaa-aikaa kuin 15 vuotta sitten. Siis vähemmän! Miehillä vapaa-ajan määrä taas on lisääntynyt. Uuden teknologian on pitänyt helpottaa elämäämme, mutta onko helpotusta saatu lähinnä perinteisiin miesten hommiin?

Eniten kotityötaakkaa ja muuta palkatonta työtä on 25-44-vuotiailla naisilla. Yleensä tämän ikäisillä on elämässä parisuhteen muodostamista, perheen perustamista, lapsista ja ikääntyvistä vanhemmista huolehtimista. Nuoremmilla ja vanhemmilla on taas enemmän omaa aikaa.

Ikäryhmästä riippuen miehillä oli jopa 3-4 tuntia enemmän omaa aikaa viikossa verrattuna saman ikäisiin naisiin. Se on aika iso ero – ja justiinsa sitä aikaa, kun miehellä on säbävuoro tai bänditreenit.

Olisi helppo väittää, että naiset tekevät turhaa hommaa, mistä kukaan ei oikeastaan välitä. Ehkä se onkin niin. Mutta sitten käy niin, että monikin välittää kun asia jää hoitamatta. Ja se on tietysti naisen syy! Kukaan ei ajattele, että onpa huono isä jos lapsen hammaslääkärikäynti jää välistä. Kyllä se on äidin vika!

Ehkä naiset tekevät enemmän asioita velvollisuudentunnosta. Ikääntyviä vanhempia ei viitsi jättää itsekseen. Ikkunat kuuluu pestä ainakin kerran vuodessa. Lapsien pitää saada kotiruokaa.

Miehet saattavat ajatella, että se nyt on yksi ja sama milloin ikkunat on viimeksi pesty ja syökö lapsi eineksiä vai itse tehtyä ruokaa. Eikä miestä ole välttämättä kasvatettu empaattiseksi huolehtijaksi, joka tunteetulee syyllistyyttä siitä, ettei auta vanhempiaan tarpeeksi.

Kotitöiden tasaisempaan jakautumiseen ei auttane muu kuin se, että asiasta neuvotellaan ja se, että enemmän vasten tahtoaan tekevä osapuoli yksinkertaisesti kieltäytyy tekemästä suurinta osaa ja kantamasta vastuuta yksin. Ja ehkä myös voi harkita, että mikä on välttämätöntä ja mikä ei.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia