Isällä on viikottainen sählyvuoro tai bänditreenit tiukasti kalenterissa, mutta mites äiti?

Onko äideillä mahdollisuutta ja aikaa harrastaa omia juttujaan? Kotoa kerkiää ehkä lenkille, tai iltasella voi neuloa telkkarin edessä, mutta onnistuuko säännöllinen aikaan sidottu harrastus poissa kotoa?

Harvemmilla äideillä niitä on. Aikuisia, joukkuelajeja harrastavia naisia on aika vähän. Sanotaan nyt vaikka kymmenen naista, jotka pääsisivät paikalle joka torstai kello kuusi, sehän kuulostaa utopistiselta. Samanlainen miesporukka, sitä taas ei kukaan ihmettelisi.

Brittitutkimuksen mukaan naisilla on 2 tuntia ja 38 minuuttia aikaa viikossa käytettävissä ”harrastuksiin, tietokoneisiin ja pelaamiseen”, miehillä taas 4 tuntia ja 39 minuuttia.

Ero selittyy sillä, että naiset tekevät enemmän kotitöitä ja hoitavat lapsia. Lisäksi jutussa todetaan, että mies pistää helpommin puhelimen äänettömälle ja painuu golfkentälle. Nainen taas ei pääse velvollisuuksistaan. Ehkä siksi, että jonkunhan ne hommat on pakko hoitaa, ja jos mies ei hoida, niin vaihtoehdot ovat vähissä.

Ehkä naisten pitäisi vaan reippaammin ottaa omaa aikaa sen sijaan, että he tyytyisivät siihen, että mies voi halutessaan mennä kuten haluaa, ja itse pitää sanoa, että ei pääse.

Lasten luota omiin menoihin lähteminen voi tuntua vaikealta sekin. Eikä se tietysti pakollista olekaan. Mutta eivät lapset kärsi siitä, jos äiti käy välillä tekemässä itselleen tärkeitä juttuja, päinvastoin. Ja se, että saa olla muutakin kuin äiti, vaimo tai työntekijä, kuten vaikka harrastekuvanveistäjä tai amatöörimaalivahti, voi antaa todella paljon.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia