Se, että nainen haluaa enemmän seksiä kuin puolisonsa, ja saa vähemmän seksiä kuin haluaisi, on vaiettu seksiongelma.

Vaikka asiasta ei puhuta, totuus on se, että moni nainen elää suhteessa, jossa hän saa vähemmän seksiä kuin toivoisi. Seksuaalisuutta kartoittavissa kyselyissäkin ongelmaksi nousee aina se, että miehet eivät saa niin paljon seksiä kuin haluaisivat. Naisten seksivajeesta ei juuri puhuta, ja siksi moni nainen kuvittelee, että hän on ainoa.

Miksi näin?

Syynä ovat meidän vanhanaikaiset käsityksemme miesten ja naisten seksuaalisuudesta ja seksihaluista. Monet uskovat yhä siihen stereotypiaan, että mies haluaa seksiä aina ja paljon ja monenlaista, mutta nainen ei halua seksiä ainakaan usein, paljoa tai erikoista. Kumpikaan väitteistä ei ole totta.

Jos me uskomme, että mies haluaa aina, siitä seuraa ongelmia niin miehelle kuin naisellekin. Mies kokee paineita ja miettii, että mikä minussa on vikana kun en halua seksiä tänään, tässä kuussa tai tänä vuonna?

Sama oletus aiheuttaa paineita myös naiselle: jos mies kieltäytyy seksistä hänen kanssaan, nainen voi tuntea syvää kelpaamattomuutta. Miehethän haluavat aina seksiä. Miksi MINÄ en kelpaa?

Miehen haluttomuus on tabu. Haluttomuudesta kärsivä ei uskalla puhua siitä, sehän on sama kuin sanoisi, että ei ole edes mies. Haluttoman miehen puoliso ei hänkään uskalla puhua asiasta, sehän on sama kuin sanoisi, että minä en ole mikään nainen kun en kelpaa miehelle seksikumppaniksi – vaikka miehet haluavat aina!

Pimppimuffineita lautasella
Ohjeen pimppimuffineihin löydät täältä.

Puolison haluttomuudesta kärsivä nainen voi myös kokea, että hänessä on muutenkin jotain vialla. Stereotypian mukaan naisen kuuluu haluta vähemmän kuin mies. Streotypian mukaan naista ei kiinnosta seksi kovin paljon. Stereotypian mukaan nainen kaipaa enemmän hellyyttä. Stereotypian mukaan nainen tarvitsee seksiin tunteita. Stereotypian mukaan nainen on vaikeasti laukeava, estynyt ja kiinnostunut ainoastaan hellästä rakastelusta pimeässä.

Mitäs jos nainen haluaakin rajua seksiä? Dominoida sängyssä? Viisveisata esileikeistä? Pukeutua rooliasuihin? Vaihtaa kumppania jatkuvasti tai harrastaa seksiä monen kanssa yhtä aikaa? Harrastaa ”ihan tavallista” seksiä, mutta usein? Tai ainakin useammin kuin puoliso? Mikäs nainen se sellainen on, joka tuollaista haluaa! Ettei vaan olisi jotain traumoja taustalla? Vaikea isäsuhde ehkä?

Väitettä naisen vähemmistä seksihaluista toistetaan kaikkialla. Hyvin monet uskovat, että se on totta. Miehet puhuvat, että naiset ”eivät voi ymmärtää, miltä tuntuu kun koko ajan panettaa ja seksi on mielessä jatkuvasti”. Ne miehet, joita ei paneta koko ajan, eivät uskalla sanoa tuohon väitteeseen mitään. Ne naiset, joita panettaa koko ajan, eivät uskalla sanoa tuohon väitteeseen mitään. Niin vahva on meidän käsityksemme siitä, mikä on oikein ja ennen kaikkea normaalia.

Vaikka kaikki on normaalia. Se, että haluaa paljon seksiä ja se, että haluaa vähän seksiä. Se, että haluaa seksiä oikeastaan koko ajan ja se, että ei halua seksiä koskaan. Ei ole olemassa mitään oikeaa määrää haluta, eikä seksihalujen määrä riipu sukupuolesta. Vasta sitten, jos tilanne aiheuttaa kärsimystä, kyseessä on ongelma. Mutta ongelmakaan ei tarkoita sitä, että joku haluaisi väärin tai olisi vääränlainen.

Halujen ristiriita parisuhteessa ja toisen osapuolen haluttomuus ovat isoja ongelmia, jotka nostattavat pintaan monenlaisia tunteita. Niihin voi ja kannattaa hakea apua, ja niistä on hyvä puhua turvallisessa ympäristössä. Kyse ei ole siitä, että toinen teistä olisi viallinen tai vääränlainen. Kyse on siitä, että teillä on yhteinen ongelma, joka ei katoa vaikenemalla ja häpeämällä.

Joskus seksiongelmiin ei auta kuin ero. Myös eroon päätyessä syyllisyys ja häpeä on turhaa. Jokainen saa itse päättää, mikä hänelle on suhteessa tärkeää. Enemmän seksiä kaipaava nainen ei ole halujensa vietävissä oleva lunttu, eikä seksistä vähemmän välittävä mies ole sukupuoleton vässykkä. Olemme kaikki ihmisiä, joita eri elämänvaiheissa ja elämäntilanteissa kiinnostavat eri asiat erilaisissa määrin. Se on normaalia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 26 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

26 vastausta artikkeliin “Sinä nainen joka haluat enemmän seksiä kuin miehesi: ET OLE AINOA!”

  • hassu? sanoo:

    On mielenkiinoista kuvitella,miten ennen puoliso on lähtenyt naapurikylään vaimonsa kanssa saadakseen hänet raskaaksi ja pitänyt kädestä kiinni,kun vaimo on rakastellut. Mustasukkaisuudesta ei tietoakaan. Me olemme ratkaisseet ongelman harrastamalla ryhmäseksiä tai parinvaihtoa. Se kaikki on vain syventänyt minun ja vaimoni läheisyyttä. Olen itse huomannut vaimoni seksikkääsi ja seksi myös sujuu!